Egészséges táplálkozás
Ripiszke gasztroblogja ♥ Boldogsággal fűszerezve ♥
A nevem Czeglédi Bernadett, kezdő gasztroblogger és ételfotós vagyok, valamint étel intoleráns.
Sokan ismerjük ezt a kifejezést. Mára már tömegek kutatják az internetet tüneteik enyhítése céljából. Kinek ez, kinek az, kinek kombinált, vagy kereszt… mindenféle allergiával találkozhatunk. Nálam mind a laktóz-, mind a gluténérzékenység számításba jön, és bizony van, amire csak a diéta nyújt megoldást. Először kétségbe esünk, majd szép lassan rájövünk, hogy manapság számtalan alternatív lehetőséggel színesíthetjük étkezéseinket úgy, hogy nem kell a fellépő tünetektől tartanunk.
„A leghatásosabb diéta az, amit észre sem veszünk.” / Brian Wansink /
Hát valahogy így vagyok ezzel én is. Azért írok, mert úgy érzem, talán mások hasznára is válhatnak a “mentes kategóriában” kikísérletezett receptjeim. A blog így egyrészt egyfajta receptgyűjteményként szolgál a magam, és talán inspirációként a mások javára. Igyekszem cukor-, tojás-, glutén- és laktózmentesen étkezni. Nem valami fancy hóbortnak köszönhetően, hanem mert egy bőrbetegségből adódóan speciális diétára kényszerültem. A kezdeti kényszerűség azonban mára életmóddá vált, és határozott örömömet lelem az újabb és újabb receptek feltérképezésében; hát még az alkotott csodák fogyasztásában! Minden receptnél feltüntetem az aktuális hozzávalókat, így érzékenység esetén könnyedén kiszűrhető, kinek melyik a legmegfelelőbb. Ha már csak egyszer-egyszer segítségül szolgál a mindennapjaitokban, engem már az is boldoggá tesz majd.