Zsebkönyvautomatára gyűjt a Sztalker Csoport

A tavalyi év egyik legsikeresebb közösségépítő nonprofit projektje, a POKET zsebkönyvek mától új automatára gyűjt az adjukossze.hu-n. Az új gép a #poketkozosseg automatája lesz, amelyre minden támogató nevét felmatricázzák majd.

A Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján megvalósult, és tavaly áprilisban elindított POKET projekt komoly feladatot vállalt magára: az okostelefon méretű, modern és klasszikus regényeket tartalmazó zsebkönyvekkel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok utazás közben ne csak mobiltelefonjaikat nyomkodják, hanem alternatívaként legyen ott minél többüknél egy POKET.
 
Az olvasás népszerűsítése mellett ezzel egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására is törekszenek. Jelenleg 7 zsebkönyvautomata működik a főváros forgalmas pontjain,
a Keleti és Déli pályaudvarokon,
a Széll Kálmán téri és Móricz Zsigmond téri metrómegállóknál,
a Vígszínháznál,
a Madách téren az Örkény Színház bejáratánál,
valamint a MÜPÁ-ban.
 


Az új automata költsége nettó 2 millió forint, amelynek felét szeretnék összegyűjteni a közösséggel, a másik felét pedig a Sztalker Csoport színházi jogdíjaiból fedezik majd.
 
Az adományozás itt érhető el:
Adjukossze.hu/Poketkozosseg
 


A Sztalker Csoportról
 
Ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós közös előadásaira létrejött formáció, egyben „képzeletbeli társulat” is; gyűjtőhelye azoknak a fiatal alkotóknak, akik együtt kezdték a színházcsinálást, fórum olyan gondolkodóknak, akik egy irányban, közösen tervezik a jövőt.
 
A Sztalker Csoport állandó alkotói: Ifj. Vidnyánszky Attila rendező, Vecsei H. Miklós dramaturg, Berecz István koreográfus, Kovács Adrián és Mátyássy Szabolcs zeneszerzők, Vecsei Kinga Réta és Pater Sparrov látványtervezők. A csoport producere Osváth Gábor. A „képzeletbeli társulat” hét különböző színház tagjai: Bordás Roland, Böröndi Bence, Dóra Béla, Ertl Zsombor e.h., Gyöngyösi Zoltán, Herczeg Péter, Kiss Gergely Máté, Kiss Domonkos Mátyás, Kovács Tamás, Lestyán Attila, Mészáros Martin, Patkós Márton, Reider Péter e.h., Szabó Sebestyén László.
Kategóriák: Egyéb

Kommentek