V. Székely Fesztivál Budapesten

A Székely Összefogás Alapítvány 2019.május 10 – 12 között Székely Fesztivált szervez, amelynek helyszíne Budapesten a Millenáris Parkban lesz, idén immár az ötödik alkalommal.

A három napos rendezvény alap célja bemutatni a nemzet fővárosában Székelyföldet kulturális, gasztronómiai és gazdasági tekintetben. A csíksomlyói deliharangszóval és himnuszainkkal nyitjuk meg az eseményt, pénteken 11 órakor, ünnepélyes keretek között. A Székely Fesztivál több tízezer embert vonz évről-évre, így az esemény a legnagyobb tömeget megmozgató budapesti rendezvénye a mai határon túli magyarságnak.
 
Az esemény fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter úr, védnöke Tarlós István főpolgármester úr, Dr. Láng Zsolt kerületi polgármester úr, valamint a három székely megye előljárói Péter Ferenc, Borboly Csaba és Tamás Sándor.
 


A nagyszínpadon 366 kulturális program várható 300 fellépővel – a Hagyományok Háza szakmai irányításával, a vásártéren 100 Székely kézműves termelő 1500 termékével, az udvaron pedig a székely gasztronómia legfinomabb falatjaival és italaival várják az érdeklődő közönséget. Pénteken Maros megye, szombaton Hargita megye, vasárnap pedig Kovaszna megye mutatkozik be. Minden évben a három Székely megyén kívül egy térség kiemelten is bemutatásra kerül, akik díszvendégei a rendezvénynek.
 


Az idei rendezvény díszvendége Udvarhelyszék lesz.
 
A rendezvényre történő belepés mindenki számara ingyenes.
 
További részletek
 
Részletes programleírás: 
 

Kategóriák: Egyéb

Kommentek