Több önbizalmat minden nőnek!

Sajnos önbizalmat nem adnak a boltban. Ha a szüleid gyakran kritizáltak, akkor bizony neked kell kifejlesztened a megfelelő önbecsülést. Kemény meló, nap mint nap meg kell küzdeni érte. Íme néhány tipp arra, hogyan növeld az önbizalmadat.

 

Az önbizalom valami olyan dolog, ami belülről fakad, és könnyen lerombolódik a hétköznapi kudarcokban. Ha nincs elég stabil belső önbecsülésed, akkor magadnak kell felépítened.

1. Minden hétvégén írjál le 7 picike kis célt, amit szeretnél elérni, és törekedj rá, hogy minden nap megvalósítsd azt, amit aznapra kitűztél!

2. Minden este elalvás előtt írd le, hogy aznap mire vagy büszke. Mit értél el, mit valósítottál meg? Ha nagyon nem megy, lehet valami múltbéli dolog is.

3. Válassz ki valakit az ismerőseid közül, és mondd el neki, hogy miért becsülöd! A nyitottság és az őszinteség növeli az önbecsülést.

4. Tanulj meg nemet mondani!Különösen azokra a kérésekre, amelyeket semmi kedved nincs teljesíteni. A határok felállítása különösen hatékonyan növeli az önbizalmat.

5. Öltözz csinosan még a leghétköznapibb eseményekre is! Ha a boltba ugrasz le, akkor is. Legyél büszke a megjelenésedre!

6. Tegyél magadért valamit minden nap! Minden napra egy öröm. A lelki jóllét alappillére, hogy minden nap megajándékozod valamivel. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy séta, egy finom kávé… Valami, amit érdemes várni még a legnehezebb, legfárasztóbb pillanatokban is.

7. Tanulj meg egy új dolgot, fejleszd valamilyen képességedet! Tanulj meg vezetni, táncolni, minden nap néhány új szót angolul! Valamit, amivel napról napra több leszel

8. Állj ki magadért az élet minden területén! Lehet, hogy először nehéznek tűnik, de nagyon fontos, hogy képes legyél kiállni a saját érdekeidért.

9. Énekelj, táncolj, amikor csak lehet! Nem kell kiállni közönség elé, elég, ha csak a fürdőszobában énekelsz. Különösen felszabadító érzés, csökkenti a gátlásokat.

10. Bocsáss meg magadnak!(Szerintem pontosan tudod, hogy mit kell megbocsátanod.) A fejedben lévő belső kritikus szövegelése a leghatékonyabb önbizalom-romboló.

11. Szabadulj meg azoktól az emberektől, akik lehúznak! (Na, nem arra gondoltam, hogy öld meg őket!) Csak csökkentsd vagy szüntesd meg a velük való kapcsolatot!

12. Dolgozz az erősségeiden! A legtöbb ember arra koncentrál, hogy fejlessze azokat a területeket, amiben gyenge, ahelyett hogy arra koncentrálna, amiben igazán jó.

13. Ünnepeld meg a sikereidet! Rögtön azután, hogy elérted őket. Ne vacillálj! Megérdemled, hiszen megküzdöttél érte!

14. Ne engedd, hogy valaki arra kényszerítsen, hogy megtagadd a saját alapértékeidet! Például ha az életed legfontosabb értéke a család, ne engedd, hogy egy hatalommániás főnök pluszmunkára kényszerítsen, mert ő utál hazamenni!

15. Hagyd abba a pletykálkodást és mások fúrását! Erre ugye, nem vagy büszke?

K.R.

Kommentek