Mitől ragyog a nő?

Akkor lesz igazán érdekes ez a kérdés, ha a nő negyven körül jár. Túl van már sok mindenen: szerelmek, gyerekek, munkahelyek... és mégis (vagy éppen ezért?) tündököl. Mi lehet a titka?

 

A Blans.hu egy olyan rendezvényen járt a héten, ahol vonzó és magabiztos negyven körüli nők gyűltek össze. A belvárosi ékszer szalon kiváló helyszínt nyújtott a társalgáshoz, ismerkedéshez. Szebbnél szebb egyedi készítésű darab ragyogta be az estét.

Egy téma hozott össze bennünket: hogyan lehet megőrizni ezt a külső és belső szépséget negyven felett (is)?

Mindenki másra esküszik: stabil családi háttér, gyerekek, karrier stb. Egy biztos a negyedik x felé közeledve egy nő már tisztában van az értékeivel és egyre igényesebb. A testünk és a lelkünk is több törődést kíván, de egy igazi nő ezt nem bánja, inkább élvezi.

Prof. Dr. Bánhidy Ferenc a FEMMED Intézet egyik alapítója rövid előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak a jól látható testrészekre kell összpontosítania egy nőnek ahhoz, hogy elégedett legyen önmagával. Az idő előrehaladtával és a szülések után a hüvely is törődést igényel. Mesélt az általuk alkalmazott új lézeres eljárásról, mellyel 15-20 perc alatt, fájdalom és vágás nélkül elérhető a kötőszövetek megfiatalítása. A hüvely fala újra feszes és rugalmas lesz. Ezzel a beavatkozással orvosolható a kellemetlenségekkel járó vizelettartási probléma, valamint a szexuális együttlét öröme is visszahozható. Egyik témáról sem szeretünk beszélni, pedig a házaséletünk és az önértékelésünk is romolhat a hüvely kitágulásával. A boldog és kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen, hogy minden rendben legyen az intim testrészünkkel is.

Suta Mónika, a szalon tulajdonosa izgalmas előadást tartott az ékszerekről, kiemelve a gyémántokat. Nagy igazság van abban, amit mondott: egy nyaklánc vagy egy fülbevaló sokat elárul a viselőjéről. Ez hozzá tartozik a rólunk alkotott első benyomáshoz. Azt hiszem, minél érettebbek leszünk és igényesebbé válunk, annál inkább figyelünk erre. Nem mellékes – Mónika ki is emelte –, az ékszereket tovább is tudjuk adni/ örökíteni a gyermekeinknek, unokáinknak. Így válnak eszmei értékké és egy meghatározó, életre szóló emlékké, amit semmilyen más ajándékkal (főleg a ma divatos technikai eszközökkel) nem lehet elérni.

Gyémántot simogatni, felpróbálni ritka szép pillanat volt. Ott tündököltünk mi (közel) negyvenesek, kézről kézre adva a drágakőből készült csodákat. Hálás volt a lelkünk.

A hangulat fokozásához már csak kiváló bor kellett. Nem volt belőle hiány. Demkó Natália hozott kóstolót a Tokaj-hegyaljai vidékről, és mesélt a családi pincészetükről is.

Megérünk mi nők negyven körülre, mint a jó bor. Élvezzük és ragyogjunk!

Rizsányi Rózsa

Kommentek