Megújult az Opera gasztronómia!

A Magyar Állami Operaház idén elhatározta, hogy gasztronómiai programját és kínálatát alapvetően kívánja megújítani, melyre nyílt pályázatot írt ki.

 

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Operaház az idén 33 éves családi cégünket (Zsidai Gasztronómiai Csoport) választotta győztesnek és azt az óriási felelősséget bízta ránk, hogy az újonnan kialakítandó kávéházat, bárokat és az Opera és Erkel teljes gasztronómiai kínálatát mi alakíthatjuk ki és üzemeltethetjük a jövőben. Nemzetközi mércével mérten is komoly belsőépítészeti tervek és beruházás mellett, komoly nemzetközi elemzés során alakítjuk ki azt a koncepciót, mellyel az Operaház gasztronómiai színvonalát a világ élvonalába kívánja emelni.

A koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányoztuk, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t. „A legjobb ötleteket és a működő rendszereket átültetve a legfrissebb és legjobb gasztronómiai egységet hoztuk létre a budapesti Operában, de teljesen friss, új elemek is bekerültek a koncepcióba.” – mondja Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.

Az Opera Gasztronómia keretében megújul a korábbi büférendszer és helyette világszínvonalú bárt hoztunk létre, valamint új egységként nyílik egy kávéház az Operaházban, a Hajós utca felőli oldalon.

OPERA CAFÉ, a Baby Grand Café. Klasszikus, monarchia stílusú kávéház az Operaházban, egy impozáns szezonális terasszal és kilátással az Andrássy útra. A kávéházban kötetlen, de patinás környezetben fogyaszthatunk el egy ebédet, vacsorát, egy délutáni süteményt, egy csésze „specialty coffee-t” vagy egy pohár pezsgőt.

OPERA CAFÉ BÁR: Esténként az első emeleti nagy bár egy órával előadás előtt kinyitja kapuit. Behűtött pezsgővel, falatokkal, szendvicsekkel és desszerttel várják a vendégeket, gyors kiszolgálással. Az Opera Café Bár a tökéletes helyszín előadás előtti és utáni, valamint szünet alatti baráti időtöltésre és szórakozásra.

A fő cél itt az, hogy a vendég az előadás előtt, után és főleg a szünetekben ne sorban állással töltse az időt, hanem élvezze az épület szépségét vagy a barátai társaságát italok és falatok mellett. Éppen ezért alaposan átszerveztük a bár logisztikai megoldásait. Egészen új, szűk és magas minőségű, de elérhető árú kínálatot alakítunk ki, hogy minél gyorsabb és színvonalasabb legyen a kiszolgálás.

BÁR AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN: Minőségi alapanyagokból házilag frissen készített szendvicsek, desszertek és édességek széles választéka található az Erkel Színház bárjában is, mely már szeptember eleje óta nyitva áll a nagyközönség előtt.

„További terveink is vannak: többek között az online előrendelés a bárban vagy a páholyok szünetben való közvetlen kiszolgálása, melyek terveink szerint még idén megvalósulnak.” – folytatta Roy.

A design

A belsőépítészeti és design tervezési folyamatokat a Ferenczy Noémi Díjjal kitüntetett Somlai Tibor belsőépítész végezte, akivel családunk már több projekten is dolgozott (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). Tibor nevéhez fűződik – pár Zsidai étterem mellett – a Belvárosi Színház és az Akvárium Klub kialakítása is. A tervező nehéz feladatot kapott júniusban, hiszen mindössze három hónap állt rendelkezésre, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár, melyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.

Pezsgő az Operában

Az Operaház presztízséhez illően alakul az italválaszték is. A Kreinbacher Birtok pezsgőire és boraira épülő, szűk, de izgalmas kínálatot alakítottunk ki. Ahogyan a legjobb éttermekből, az Opera Café Bárból sem hiányozhatnak a champagne-ok; az eleganciájáról híres francia borvidékről a Paul Bara és a Pol Roger ház pezsgőit poharazhatja a közönség az Operaházban.

www.operacafe.hu

 

Kommentek