Lélekmelengető karácsonyi whiskey koktélok

Az ünnepek közeledtével még jobban esik az otthoni pihenés, egy-egy finom, fűszeres itallal pedig még különlegessebbé tehetjük a hideg téli estéket.  Íme, öt különleges koktél Lukács Rolandtól, a Jack Daniel’s hazai márkanagykövetétől, amelyekkel meglephetjük szeretteinket és teljessé tehetjük az ünnepi pillanatokat. 

New York Sour                                            
 
40 ml Jack Daniel’s Single Barrel                            
20 ml citromlé                                                                      
10 ml cukorszirup                                                                           
pár csepp Angostura bitter
10 ml vörösbor
1 tojásfehérje (opcionális)
díszítéshez: citromhéj, tojásfehérje
 
Az alapanyagokat a bor kivételével összerázzuk, majd friss jégre, whiskey-s pohárba töltjük és a bort a tetejére öntjük, citromhéjjal díszítjük. 
 


Maple Leaf                                                
 
50 ml Jack Daniel's Tennessee Whiskey                                                 
15 ml citromlé
10 ml juharszirup
díszítéshez: citromszelet, citromhéj, kakukkfű
 
Az összetevőket jéggel elkeverjük egy whiskey-s pohárban, citromszelettel vagy citromhéjjal, kakukkfűággal díszítjük.
 


Manhattan                                               
 
50 ml Jack Daniel’s Gentleman Jack             
25 ml vörös vermut                                        
pár csepp Angostura vagy narancs bitter
 
Az alapanyagokat jéggel együtt fél percig keverjük, majd előre hűtött koktélpohárba szűrjük.
 


Tennessee Hot Toddy                      
 
40 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey                                   
40 ml almalé                                                                       
50 ml forróvíz
10 ml citromlé
10 ml karácsonyi szirup
 
A karácsonyi szirup elkészítése: 250 ml vízhez adjunk 250 g cukrot, 1 fahéjrudat, 6-8 szegfűszeget, 2-3 csillagánizst, fél rúd vaníliát, és egy edényben melegítsük ezeket míg a cukor el nem olvad. Ne forraljuk, mert úgy elpárologhat a víz és túl sűrű lehet. Idő hiányában használhatunk forraltbor fűszerkeveréket is. 
Öntsük össze az alapanyagokat egy hőálló pohárba vagy egy bögrébe és keverjük össze. Ízlés szerint változtassunk az édes és a fanyar arányán.
 


Eggnog (5-6 főre):
 
150 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey                                         
25 g datolya                                                              
25 g kesudió                                                   
25 g szárított barack                                      
¼ evőkanál forraltbor fűszerkeverék                                 
1 vaníliarúd                                                                      
1l mandulatej
szerecsendió
 
Áztassuk be a datolyát, a kesudiót, a barackot és a fűszerkeveréket egy estére a whiskey-vel. Szűrjük le a folyadékot, kaparjuk bele a vanília magokat és öntsük bele a mandulatejet, majd turmixoljuk össze és adagoljuk pohárba. Reszeljünk a tetejére szerecsendiót.
 


A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.
Kategóriák: Egyéb

Kommentek