Könyvajánló: Főzni szexi

Vajon mi történne akkor ha Carrie Bradshaw összehaverkodna Bridget Jones-szal és megtanulnának főzni? Megírnák a Főzni szexi című könyvet. Na, de egy pillanat! Hiszen Déri Szilvia, a Házisáfrány (hazisafrany.hu) már meg is írta!

 

„Amikor nekivágtam csak annyit tudtam, vidám, szórakoztató, kicsit szemtelen, a mostani, hektikus világhoz alkalmazkodó könyvet szeretnék. Olyat amilyen én vagyok. Cukormáz és túlzások nélkül. Az életem ugyanis, ha akarom, ha nem, csupa olykor nagyon frusztráló, néha azonban őrülten vicces kaland. Ha valaki „mindig bajba kerülőnek” született, az egészen biztos, hogy az is marad.

Elkezdtem tehát lesz, ami lesz alapon írni, és a receptek mellett az oldalakon megelevenedtek a bulik a haverokkal, a kalandjaim a flúgos családommal, az esti romantikus filmnézések a csajokkal, de helyet kér a lapokon jó pár nagyon hülye, és még több szeretni való, régvolt randi. Minden recept és fejezet előtt van egy történet. Mind igaz. Egy része cenzúrázva. Némelyik még így is szürreális.”

A könyv elsősorban azoknak szól, akik nem csak főzni, de szórakozni is szeretnek. A vagány, rohanósaknak, olyanoknak, akik nem ragadtak le a pörköltnél, és nem kapnak frászt attól, ha egy receptben szerepel a római kömény vagy a cayenne-bors. Akik szeretik a vidám, érthető, gyors és hatásvadász fogásokat.

A 65 recept tematikája a reggelikkel kezdődik. Aztán folytatódik ebédekkel, csupa gyors, egészséges, könnyű irodába szállítható étellel. Salátákkal, melyektől még egy férfi is jóllakik, és amelyek simán beillenek főételnek. Villámvacsorákkal, mert ki akarja az egész estét a konyhában tölteni? Aztán, mint hab a tortán, következnek a gyors bulifogások, és végül a randi menüsorok.

“Van bácsikád, aki Afrikában törzsfőnök? Megtaláltad már más tangabugyiját a szófádban? Szídott már le barátnő, amiért rászólsz, hogy bevodkázva ne vezessen, hiszen eddig se kapta el a rendőr, és ha most ez másként lesz, az azért van, mert te a falra festetted az ördögöt? Nyomult már rád úgy ügyfél, hogy próbáld őt ki, mert van néhány millió a számláján? Előfordult már veled egy randi végén, hogy valaki más autóját akartad elkötni, mert nem vetted észre, a tied arrébb parkol? Hogy nem? Na nem baj, most olvashatsz arról, amikor én igen.”

A Főzni szexi a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg. A fotókat Kövesdi Réka készítette, Vető Gábor pedig a funky grafikát. A könyv ára: 4990 Ft.

További információ:

Déri Szilvia

www.hazisafrny.hu

info@hazisafrany.hu

+36704545510

Kommentek