Karácsony a Fény utcai Augusztnál

Ha a karácsonyi sütemények elkészítését másra bíznátok, a Fény utcai Auguszt remek választás lehet!

"Az Auguszt a két világháború között a budai oldal ikonikus cukrászdája volt, nagyapám, id. Auguszt József pedig a korabeli főváros megbecsült, népszerű polgára. Akkoriban a bejglin, kuglófon, bonbonokon, aprósüteményeken kívül még egy karácsonyi különlegesség készült az Augusztnál: a saját termékekkel feldíszített, kis, ajándékba adható karácsonyfák. Sokan küldték ezt üzleti partnereiknek, ügyvédjüknek, orvosuknak. Mivel nagyapám nagyon jóban volt a krisztinavárosi görög katolikus templom plébánosával, a megmaradt karácsonyfákat az ünnepek után átvitette a szerb templomba, így Vízkeresztkor az ortodox karácsony fényét is emelhették. Ebben az évben mi is felélesztjük ezt a hagyományt a Fény utcai üzletben, és készülnek a kis karácsonyfák, melyet a megrendelő igényei szerint díszítünk fel." (Auguszt József)
 


A 30 cm magas, nordmann fenyőágakból épített, arányos kis karácsonyfák mellett még egy újdonság várja a vásárlókat: a csomagolások színe a kávéház hangulatához igazodott, és az azt meghatározó lila színekben pompázik. A bejgli, torta és sós sütemény ajándékozására szolgáló díszdobozok mellett ebben ez évben először készült egy hat szögletű, exkluzív hordozó a kuglófoknak is, mely a karácsony elteltével a személyes kincsek rejtekhelye lehet.
 


A történelmi, gasztronómiai együttműködés a Törley Pezsgőpincészettel az ünnepek alkalmával is folytatódik, így a trüffelek idén pezsgő különlegességekkel készülnek. 
 


Nem szeretnénk csalódást okozni azoknak sem, akik kifejezetten az állandóság: a megszokott ízek, termékek és minőség miatt szeretnek bennünket.
Ez évben is készülnek a diós és mákos bejglik, az édes és sós aprósütemények, a koldustallér, a csokoládés narancsív és megannyi finomság, melyeket december 22-ig vásárolhatnak meg.
 


Kategóriák: Egyéb

Kommentek