Balance bemutatóra készül a Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz október 3-án mutatja be legújabb műsorát Balance címmel, amely tematikájában és gondolatiságában is az egyensúly, a harmónia köré épül, finom mozgásokkal keres üzenetet, óvatos bátorsággal próbál letisztult látványvilágot felmutatni.

 

Valamennyi műsorszámot belengi az egyensúly, a balansz termékeny problematikája, a fellépők sokszor emberfeletti teljesítményt igénylő műsorszámai elgondolkodtatnak önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunkról, a fizikai törvényeinek legyőzéséből adódó katartikus élménybe beleszövődik a gondolat: én hogyan teremtem meg az egyensúlyt az életemben?

Összhangban lenni egymással és önmagunkkal, kiegyensúlyozottan fordulni oda (vissza) önmagunkhoz, a társunkhoz, a szerelmünkhöz, konkrétan életünk és produkciónk, azaz, „csapatunk” valamennyi tagjához. Egyensúly az ember-állat viszonyban, egyensúly a minket körülvevő csodákkal, tárgyakkal.

Az előadás fellépői között köszönthetjük a moszkvai Idol fesztivál Arany Közönségdíját elnyerő Gerling csoportot, igazi magyar virtust, tradicionális produkciót láthat a közönség a Teibler-csoport előadásában, a Louléban megrendezett I. Nemzetközi Cirkuszi Artistafesztivál bronzérmese, az X-Treme Brothers egy handstand számot mutat majd be kivételes egyensúlyérzékkel és összehangolt mozgással. A keleti varázs és a páratlan ügyesség találkozik a rendkívül tehetséges lábzsonglőr, Kimberly Lester produkciójában, míg a vidám pillanatokról Pascal bohóc gondoskodik. Az akrobatika elemeit is felhasználva alakította ki zsonglőrprodukcióját az ukrán White Fantasy, míg a Flying Farfans különleges kereszttrapéz-számával hódít a levegőben. Nem mindennapi bátorságról és kölcsönös bizalomról tesz tanúbizonyságot a Duo Claire formáció, a Baross Imre Artistaképző iskola két növendéke, miközben produkcióját egy háló segítségével mutatja be fent a kupolában. A kis- és nagymacskák, perzsacicák és oroszlánok valószínűleg a gyermekek kedvenceivé válnak majd.

A műsor egyik legdinamikusabb száma a fiatalokat és a sportkedvelőket csábítja a cirkuszba, az Ukrajnából érkezett Flying Ball kosárlabda show-ja kapcsán a Fővárosi Nagycirkusz kedvezményben részesíti azokat a kosárlabdásokat, akik 10 fős csapatot szerveznek, és bemutatják verseny- vagy szakosztály-igazolványukat, vagy a helyszínen sikeresen dobnak kosárra. Azonban bárki kipróbálhatja magát, aki érvényes cirkuszjeggyel rendelkezik, és sikeres dobás esetén ajándékban részesülhet.

Októbertől több más újdonságra is számíthat a publikum! A Fővárosi Nagycirkusz útnak indítja Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése az artistaművészek gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások kihangsúlyozása, valamint a hétköznapi csoda-csináló képességre történő figyelemfelhívás. Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos ezzel a kezdeményezéssel kivívta a zuhangi második Kínai Nemzetközi Cirkuszfesztivált előkészítő Szakértői Fórumon, a rangos nemzetközi szakmai tanácskozáson résztvevők elismerését is.

Minden előadáson egy sztár bukkan fel a díszpáholyban, aki családjával nézi meg a cirkusz legújabb műsorát, a Balance-ot. A neves színművészekkel, énekesekkel, írókkal, költőkkel, képzőművészekkel, közéleti személyiségekkel és sportolókkal akár még egy közös fotót is készíthet, aki szeretne. A cirkusz októbertől ingyenes Wi-Fi használatot biztosít látogatói számára a WifiZone hálózatán keresztül, egy gyors regisztrációt követően. Ehhez kapcsolódóan szelfi- és fotókészítésre csábítja a nézőket, ugyanis aki bekapcsolódik a játékba, akár még egy ingyenes belépést is nyerhet a januári Fesztivál Plusz előadására.

A sok izgalmas újdonság mellett a már tradicionálisnak számító Parádéra is várja az érdeklődőket a Fővárosi Nagycirkusz a bemutató napján, október 3-án 11 órától, a Hősök terén. A látogatók ízelítőt kaphatnak az új, Balance című produkcióból, valamint egy különleges számmal is készülnek a szervezők. 

Kommentek