8 dolog, aminek nem örülnénk az ünnepek alatt

Nem, nem a félresikerült ajándékokra gondolok. Sokkal inkább a kínos és kellemetlen szituációkra, amik inkább következzenek be bármikor az évben, csak ne ebben az egy hétben!

 

A 16. pár gyapjúzokni, az ízléstelen bojtos sapka és a semmire sem jó konyhai kütyü elengedhetetlen látogató a fa alatt. Azt hiszem, a legőszintébb ember is rutinosan képes felvenni egy bájmosolyt a hasonló ajándékok láttán, afelől biztosítva szeretteit, hogy tényleg a szándék a fontos, majd pedig a konyhaszekrény legtetején található bermuda háromszögbe száműzi a kedves kacatokat.

Szóval ezzel az egésszel nincs is semmi baj, így működünk, emberből vagyunk, a lényeg pedig a szeretet. Viszont vannak bizonyos kellemetlen szituk, amikről tényleg szívesen lemondanánk, ha már ég a gyertya ég, meg kisült a kalácsunk, stb...

Íme, néhány példa!  

1. Kedves hűtő! Könyörgöm ne, ismétlem NE most add fel. Három kiló disznótoros, két liter tojáslikőr, egy fagyasztott mézeskalácstészta és egy tál krumplisaláta lakozik most benned, és annyira, de annyira szeretném, ha végre jó benyomást tehetnék a szipirtyó anyósomnál! Vagyis, a boldogságom múlik rajta, ó te berregő, fehér csoda! Ígérem, jövőre lecseréllek egy fiatalabb testvérkédre és hagylak elmenni békében, de kérlek, húzd ki velem még ezt a pár napot! 2. Kilakkoztam a körmöm, két és fél órán át keresztül applikáltam rá a strasszokat és pingáltam rá hópelyheket, kentem rá fedőlakkot és fagyoskodtam az ablakban, hogy a hűs levegő minél gyorsabban megszárítsa. Bárcsak, most az egyszer nem szólalna meg a telefon, nem kellene pisilnem és nem akadna bele a semmiféle ruhacérna - tényleg, csak most az egyszer! 3. Ne anyu, ne tedd fel egymás után ötször ugyanazt a kérdést, nem ignorállak, csak gyenge jelzéseket próbálok adni arra, hogy ez nekem irtó kellemetlen! Igen, talán jövőre már én is a párommal ülök le a vacsoraasztalhoz szenteste. 4. Borotvapenge, légy kegyes! Ne most töltsd ki rajtam véres bosszúd, muszáj dögösebben festenem a pimaszul fiatalabb kollégámnál a céges bulin. Ahhoz pedig csillogó, selymes vádli dukál! 5. Kedves unokaöcsém, ne most akarj velem elszámolni egy millióig, ne öntsd rám a szörpöd, ne tépd meg a hajam és ne ugrálj a hátamon - inkább társasozzunk, nézzünk mesét vagy menjünk el sétálni, mert csak három nap szabim van. Majd megérted, ha nagyobb leszel. 6. Ne most legyen az az óvatlan pillanat, amikor imádott kisgyermekünk minden tiltás ellenére mégis lenyeli a pulóveréről lerágott gombot. 7. A hideg idő ellenére mégis bírja ki az autónk a következő benzinkútig, hogy egy ideig megint megfeledkezhessünk arról, hogy tankolnunk kéne 8. Bárcsak, idén végre nem egy unalmas, idegenekkel teli szórakozóhelyen érne az éjfél, vizezett vodkát szopogatva, konfettivel a hajamban, hanem inkább egy kellemes társaságban, vagy még inkább meghitt hangulatban, mondjuk Tom Hardyval. Igen, ő pont megfelel.  

K.R. 

Kommentek