Százhúsz év magány

…ül az arcomon, amikor a varázslatos fényekbe öltözött Andrássy úton találom magam – mint megannyiszor, amikor a fejem fölött összecsapni készülő hullámok elől, szörfösöktől ellesett technikával, előre menekülök. Pontosabban a designer üzletek csillogásába, mert álmodni kell. Álmodni jó.

És a legjobb ott kezdeni, ahol mindig feltöltődöm, a Madison Perfumery Budapest-ben.
Tőke Judit üzletvezető fogad, aki a nyitás óta azon dolgozik, hogy a Spa-k élményét nyújtsa az érdeklődőknek. Felcsillan a szeme, amikor a kis trükkömről mesélek, hogy milyen jólesik pár perc önfeledt játék az illatok világában úgy is, ha üres kézzel, de átszellemülten távozom.
- Nem feltétlenül a vásárlás a cél – erősíti meg tapasztalataimat. S hogy a karakterünkhöz illő parfümre, azaz a megfejtésre bukkanni itt év- és napszaktól független kényeztetés. - Ettől volt hiteles tehát minden eddigi itt töltött percem – válaszolom, s most rajtam a sor, hogy elengedjem a behozott melankóliát. (Segít a sok szexi varázsige: jázmin, tubarózsa, tölgymoha, pézsma…) Judittal az öröm fokozódik, hiszen miközben épp az arcápoló tégelyeket tapogatom, elárulja, az üzlet kozmetikai szalonjában csak a ráncaimat veszíthetem.
 


 
Indul a bódulat
Melyikünk ne szeretné, hogy hatvan perc csak róla szóljon, a teljes ellazulásról, a bőre stresszmentesítéséről?
Székely Orsi kozmetikus épp ezt teszi velem. A By Terry rózsás luxus hatóanyagokat tartalmazó készítményeinek, Anti Age kombinációjával radírozza, majd masszírozza az arcomat meg a dekoltázsomat folyamatosan. Éteri olajok bódítanak, s ha ez nem lenne elegendő, lágy átmenetekkel váltogatja a hideg és a meleg textúrákat.
A fentebb leírt hangulatomat tükröző, igencsak segítségért kiáltó állapotban lévő bőrömnek megfelelő pakolás ecsettel, valamint különleges cseppmasszázs keretében kerül az arcomra. A luxus, aktív hatóanyagok dolgoznak, én a fejem búbjától a lábam kisujjáig bizsergek. Már-már zenben lennék, de erre emlékezni akarok; tudatos jelenlétre törekszem. Orsi keze nyomán egy dolgot jegyzek meg, de azt nagyon: lehet csodákat művelni a természetesen egyre fejlettebb gépekkel, de a jó energiákat adó, szakavatott kéz munkáját semmi sem pótolja.
 


 
Immár testileg és lelkileg is feltöltődve, ragyogó arccal keresem a kijáratot a valóságba, de búcsúzóul még Judithoz fordulok: - Keresünk nekem egy illatot? Mission Impossible, hogy a szállóigévé vált filmcímmel éljek, itt és most eltalálni azt, hogy ki vagyok és mitől fogok egy méterrel a föld fölött repdesni?! (Pláne a jólét érzését fokozni…) De kitalálja, persze segítek kicsit, az aranyló kelta motívummal díszített üvegcsék felé terelve őt, vagy ő engem…- A nemes földesúr illata – és igen, a bőrömön eggyé válik velem.
Boldogan vágtatok ki az Andrássy útra. Érzem, közel a karácsony.
 


 
http://madisonperfumery.hu

Kommentek