Légy gyengéd a bőröd védőrétegéhez!

Mindannyian egészséges, ragyogó és gyönyörű bőrre vágyunk, ennek ellenére nem foglalkozunk eleget, vagy nem elég mélyen a témával - ennek hatása, hogy rengeteg tévhit, mítosz él a köztudatban a bőrünk ápolásával kapcsolatban.

Hiába igyekszünk számtalan különböző termékkel ápolni és tisztítani a bőrünket, kipróbálni a legújabb trendeket, sokunk mégis küzd valamilyen bőrproblémával, túl száraz vagy túl zsíros bőrrel, esetleg ekcémával.
 
A legtöbben sosem hallottunk még a bőrünk védőrétegéről, a mikrobiomról, amely bár szemmel nem látható, mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk egészséges és szép maradjon.
 
A bélrendszerünkhöz hasonlóan a bőrünk is milliárdnyi jótékony élő mikroorganizmusnak ad otthont, amelyet bőrflórának is nevezünk. Ez az élő közösség a bőr mikrobiomja, melyet úgy kell elképzelni, mint egy bőrön élő ökoszisztémát, amely azért dolgozik, hogy a bőr egészséges állapotú legyen. Megvédi bőrünket a káros organizmusoktól, segít a megfelelő pH-érték fenntartásában, valamint nélkülözhetetlen tápanyagokat és lipideket termel a bőr számára. A mikrobiomunk teljesen egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk - személyes tényezőink határozzák meg sok részletét, például a genetikánk, a lakóhelyünk vagy az étkezésünk, esetleg a házi kedvenceink.
 
A tisztálkodási szokásainkkal és az életvitelünkkel azonban sokszor ártunk a bőrünknek.
 


A mikrobiomunk segít abban, hogy megelőzzük a bőrirritációt és -érzékenységet, azonban ha felborul az egyensúlya, akkor bőrünk védtelenné és sebezhetővé válik. A bőrünk védőrétege nap mint nap sok káros hatásnak van kitéve a gyantázástól a napégésig, de nem is kell ilyen végletekben gondolkodnunk – már az is rossz hatással lehet a bőrünkre, ha például túl forró vízzel zuhanyozunk, vagy ha a különböző bőrápolási trendeken felbuzdulva túl gyakran és túl erősen radírozzuk a bőrünket. 
 
Azonban a bőrünk védőrétege sokkal nagyobb figyelmet és törődést igényel - a Dove azt vallja, hogy legyünk kíméletesebbek magunkkal és a bőrünkkel szemben is. Használjunk olyan tisztálkodási szereket, amelyek gyengédek a bőr mikrobaijához.
 
A Dove biztosítja mindezt, tusfürdői 100% gyengéd tisztító összetevőket tartalmaznak, SLES mentesek, segítenek táplálni és puhává tenni bőrünket és gyengédek a mikrobiomjához.
 
A Dove tusfürdői olyan gyengédek a bőrünkhöz, mint a víz, emellett pedig különleges törődést és figyelmet adnak a bőrünk számára, hogy az ragyogó és hidratált legyen. A bőr természetes tápanyagaival táplálnak és segítenek puhává és simává tenni a bőrünket.
 


 
A Dove termékek erőszakmentességét a PETA tanúsítja
 
A Dove nem végez állatkísérleteket. Termékeinket és alapanyagainkat már több mint 30 éve nem teszteljük állatokon, helyette alternatív megoldásokat alkalmazunk.
 
Üzletpolitikánk tiltja az állatkísérleteket, legyen szó a világ bármely pontjáról. Termékeink csomagolásán mostantól megtalálható lesz az állatkísérlet-mentességet igazoló PETA logó, amelyet a következő évtől kezdődően folyamatosan vezetünk be. Ezzel is tájékoztatni és biztosítani akarjuk vásárlóinkat arról, hogy a Dove sem most sem pedig a jövőben nem végez állatkísérleteket. Anyavállaltunk, az Unilever elkötelezetten támogatja, hogy a jelenlegi Európai Uniós tilalomhoz hasonlóan, globálisan is betiltsák az állatkísérleteket.
 
PETA
A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ma a világ legnagyobb, az állatok jogaiért küzdő szervezet, tagjainak és támogatóinak száma meghaladja a 6,5 milliót. A PETA 1980 óta küzd az állatok bántalmazása és kizsákmányolása ellen, hatást gyakorolva az érintett szervezetekre és törvényhozókra, hogy ahol, és amikor csak lehetséges, leállítsák az állatokon való tesztelést. A „Beauty Without Bunnies” állatkísérlet-mentességet igazoló tanúsítvány garanciát jelent azon fogyasztóink számára, akiknek az állatvédelem is fontos szempont a termék választáskor. A PETA listáján lévő vállalatok nem tesztelik a termékeiket állatokon, erőszakmentes kozmetikumokat és testápolási cikkeket gyártanak. Ha a PETA állatkísérlet-mentes logóját látod egy terméken, akkor nyugodtan megvásárolhatod, ugyanis azt biztosan nem tesztelté állatokon.
 

Kommentek