Itt vannak a legújabb tavaszi sminktrendek


Végre a bőrünkön is érezhetjük a tavaszt, így sorra kerülnek elő a gardróbból a színesebb darabok. Vajon a neszeszerünkben mik lesznek az idei év a must-have kozmetikumai? Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make up-artistja segít eligazodni a szezon legmenőbb irányzatai között.


Ezúttal nincs egyetlen domináns korszak, amihez nyúltak a sminkesek, de megfigyelhető, hogy minden évtizedből visszaköszönnek a legjellegzetesebb stílusjegyek.” – kezdte a szakember. –„A húszas évek füstös szemeit, az ötvenes évek vörös ajkait, a hetvenes évek bronzosítós arcformázását, vagy épp a nyolcvanas évek színes szemfestéseit egytől-egyig felvonultatják az idei trendek.”


Főszerepben a rózsaszín


A divatban óriási reneszánszát éli a rózsaszín, a fast fashion üzletek kínálatában minden megtalálható a púderesebb árnyalatoktól egészen a vadabb pinkes tónusokig. Sokan az érzékiséggel, míg mások a kislányos bájjal párosítják ezt a színt, így nem véletlen, hogy a sminkek terén is örök kedvenc.


Idén nem várható trónharc a színek között, ugyanis két eltérő irányzat jelentkezik egyszerre: a rózsaszín árnyalatai a letisztult, természetes nude vonalban köszönnek vissza, míg a pirosas, kissé fuksziába hajló rúzsok és a kontrasztos, erőteljes sminkek is töretlen sikernek örvendhetnek a szezonban.” – tette hozzá Márti.Napsütötte, meleg árnyalatok


Jó hír azoknak, akik idegenkednek a rózsás színektől, hogy a nappali sminkek terén idén a narancs és a barack árnyalatai azok a tónusok, amelyeket játszi könnyedséggel beépíthetünk a mindennapokba.


Nem kell hozzá más, mint felvinni egy kis bronzos-barnás árnyalatot a szem köré, az arccsontra egy kevés barackos-narancsos pirosítót, ami kifejezetten üdévé varázsolja az arcot, és az ajkakra egy fényesebb, narancsosabb, de éppen csak pigmentált rúzst vagy szájfényt. Ezeknek a segítségével egy visszafogott, mégis friss, nyárias hatást érhetünk el.” – tanácsolta.


A bevállalós alkalmi smink


Estére persze jöhetnek az extrémebb megoldások, a partikon ezúttal a metál fények helyett a csillámporé lesz a főszerep. „Számos divatanyagból visszaköszönnek a glitteres ajkak, ugyanakkor ez csak azoknak ajánlott, akik szeretnek feltűnést kelteni. Ez a smink szó szerint csillámlik, ugyanis a szájfénybe glittereket tapasztanak.”


A divatmagazinok fotóin a glitter-ajkak jellemzően halántékig felívelő pirosítóval tűnnek fel. „Ez a felviteli technika kifejezetten erős tendenciaként jelentkezik az idén, azonban formabontó, extrém hatása miatt még képlékeny a sikerútja. Az is elképzelhető, hogy csak tiszavirág-életű lesz.” – zárta le a sminkmester.

Kommentek