Fogyni szeretnél? Kellene egy kis mentális támogatás? Az illóolajak segítenek!

A diéta idején az illóolajok támogatnak majd abban, hogy kitarts a célig, és hogy jobban kontrolláld azokat a jeleket, melyeket az agyad vészjelzésként küld feléd.

Ne büntetésként éld meg!
Amikor diétázol, vagy drasztikus fogyókúrába kezdesz, a tested csökkentett üzemmódra kapcsol, és vészriadót fúj, csakúgy, mintha éhínség lenne éppen. Ennek eredményeképpen a test raktározni kezd abból a kevésből is, amit elfogyasztasz. Titkok és csoda módszerek sajnos nem léteznek. A gyors tempóban leadott kilókat a szervezet ugyanolyan gyorsan fogja visszaszedni, sőt az esetek többségében még rosszabb is lehet a helyzet. Minden esetben jobban sikerül a diéta, ha azt nem szenvedésként, vagy büntetésként éled meg, hanem egy olyan időszakként, mely igen is örömet tud okozni. Na jó, de hogyan lehet élvezni a fogyókúrát? Ebben is tudnak segíteni az illóolajok. Amikor természetes, terápiás hatású tiszta illóolajakat porlasztunk a levegőbe, akkor a légzőszerveinken keresztül nagyon hamar kifejtik jótékony hatásukat, elűzik szorongásainkat, negatív gondolatainkat, és messze visznek a csábító édességektől, nassolnivalóktól.
 
Illóolajokkal a sikeres fogyásért
A diéta idején meg kell győznünk a szervezetünket, hogy nem fogunk éhen halni. Ha állandóan negatív gondolatokkal bombázzuk magunkat, mindez még nehezebben kivitelezhető. Az illóolajokat belélegezve különleges íz, és illat élményhez jutunk, mely feledteti az agyunkkal a süteményes dobozban zörgő kekszek emlékét.
 
„Tarts ki” illóolaj keverék diffúzorhoz
Az illóolajok levegőbe való porlasztásának az egyik legjobb módja, ha aroma diffúzort, azaz elektromos illóolaj párologtatót használunk. Ezzel az okos szerkezettel ugyanis hőhatás nélkül, az ultrahang erejével lehet a sérülékeny molekulaszerkezetű illóolajokat a légtérbe juttatni, melyek így könnyedén és biztonságosan belélegezhetővé válnak. Az alábbi keveréket jól alkalmazhatjuk a fogyókúra idején. Keverjük össze az alábbi illóolajokat egy sötét előre kifertőtlenített üvegcsébe. Jól rázzuk össze, és ne felejtsük el felcímkézni, dátumozni. Pár óra elteltével cseppentsünk a keverékből a szoba méretétől függően 5-8 cseppet a diffúzor vízzel telt tartályába, majd párologtassuk a keveréket fél órán át, naponta háromszor-négyszer. Vigyázat! A keveréket kizárólag diffúzorban való párologtatásra lehet használni, bőrön való alkalmazása sérüléshez, égéshez vezethet, hiszen a fahéj illóolaja agresszív vegyületeket is tartalmaz, melyek a levegőben ártalmatlanok, bőrön keresztül azonban csípő, szúró, piros foltokat is eredményezhetnek.
 


 
„Tarts ki!” illóolaj-keverék párologtatáshoz
2ml grapefruit illóolaj
0,5ml fahéj illóolaj
0,5ml szegfűszeg illóolaj
 
Szegfűszeg: ellenáll a csábításnak
A szegfűszeg (Eugenia caryophyllus) illóolaja csípősen pikáns illatával egyszerűen lenyűgözi a tudatunkat, egész elménket, melyet ha belélegzünk, nagyobb energiát fogunk tudni fordítani céljaink elérésére, és a csábításnak is jobban ellen tudunk majd állni. Aromája olyan erős, hogy forduljunk hozzá bizalommal abban a negyed órában, amíg az éhség érzet el nem múlik.
Grapefruit : az öröm kulcsa
A grapefruit (Citrus paradisi) az egyik kulcsfontosságú illóolaj, ha fogyásról van szó, hiszen természetes módon blokkolja az éhségérzetet. A grapefruit illata ugyanis kedvez az endorfinok, azaz a boldogsághormonok felszabadulásának, mely kizárja az egyéb függőségekből nyert örömök érzetét, mint amilyen az evés is. Friss, gyümölcsös illata nyugtató hatással bír, mely igencsak fontos, ha a stresszes mindennapokra gondolunk, melyek egyik fő okát képezik a diéták sikertelenségének.
Fahéj: a nyugtató fűszer
A fahéj (Cinnamomum Zeylanic um) illóolaja erősen tonizáló, és nyugtató hatású, melegséget, a napot juttatja eszünkbe, pozitív gondolatokat közvetít felénk. Édesen fűszeres aromája egyfajta egzotikus parfüm, mely segít az elmének egyensúlyba kerülni.
 
Bogáti Gabi

Kommentek