Én és a hajhullásom

Sokan azt mondták, hogy negyven után mindenkinek hullik a haja, törődjek bele. Akadtak, akik a hajpakolásokra esküdtek, és volt olyan, aki szerint a lelki problémák okozzák a hajhullást, tehát minimum egy pszichológust írtak volna fel nekem receptre. Én nem tudtam belenyugodni, és lassan, de rájöttem, mi volt a baj.

Egyszer csak nem nőtt tovább
A terhességek után elkezdtem újra megnöveszteni a hajam. Egy ideig ment a dolog, egészen jó ütemben, ám a vállamnál lentebb valahogy nem nőtt tovább. Sőt mi több elkezdett töredezni. majd hullani. Csomókban. Én pedig sírtam.
 
Az én történetem
Nem állítom, hogy minden hajhullás mögött csak lelki ok, vagy csak vitamin és ásványi anyag hiány áll. Mások vagyunk, különböző történetekkel. Mégis, most leírom én hogyan okoskodtam, hátha pár ötletet nyer az, aki hasonló cipőben jár. Szóval régóta foglalkozom az egészséges életmóddal, megtanultam szappant önteni és krémet keverni a családom nagy örömére. Mégsem gondoltam soha úgy, hogy ezek a szerek gyógyítanak. Véleményem szerint támogatják csupán a gyógyulást. Így nem is meglepő, hogy nem hittem el egy pillanatig sem, hogy a gyakori hajmosás, a szuper balzsamok, és a méregdrága hajpakolás majd megoldja a problémámat. Még mindig abban hiszek, hogy a dolgok nem csak úgy vannak, hanem tenni kell értük. A spéci hajampulla és elixír tehát számomra csak elérhető vagy elérhetetlen luxust jelent, de nem bíztam benne, hogy megállítja majd a hajhullásomat.
 
Valami hiányzik
Én valahogy úgy gondolkodtam, hogy a haj magától nem hullik csak úgy ki. Valami hiányzik a növekedéshez, az élethez. Így első körben elkezdtem D vitamint szedni, és próbáltam a türelmet magamra erőszakolni. mert ugyebár a négy hete hulló haj nem tud egyik napról a másikra regenerálódni és nem hullani tovább. Tehát szedtem és vártam. De nem történt semmi. Így elkezdtem olvasni. Szakirodalmat. Megtudtam, hogy a D vitamin csak akkor épül be, ha K vitamint is szedek, mégpedig a nehezen fellelhető K2 vitamin MK4 és MK7 típusát. Felkutattam, megvettem és így szedtem tovább. A bőrproblémáim, ja igen, azok is voltak, javulást mutattak, ám a hajam továbbra is csomókban hullott.
 
A és E vitamin receptre
Nem adtam fel, inkább beszéltem a házidokimmal, ő mit gondol. Felírt nekem receptre A és E vitaminokat. Ezeket is szedtem a D és K vitaminnal együtt. Azon kívül, hogy megnőtt az életerőm viszont még mindig nem történt semmi előrelépés hajhullás ügyében.
 
Nemsokára kopasz leszek
Döbbenetes volt számomra, hogy a két maroknyi kihullott hajam után, amit a fésűből szedtem ki, hogyan van még egyáltalán hajam. Lassan leszoktam a fésülködésről, és már csak egy héten egyszer mertem hajat mosni. Szerény számításaim szerint ugyanis, ha ez így folytatódik tovább, pár hét és kopasz lettem volna. De szerencsére rájöttem!
 
Cink, szelén és fejbőr masszázs
Egy francia oldalon olvastam arról, hogy milyen jót tesz az, ha naponta kétszer alaposan átmasszírozzuk finoman az ujjbegyeinkkel a hajas fejbőrt. Felpezsdíti a vérkeringést, új életet hozva ezzel az itt élő sejteknek. Ez nagyon logikusnak hangzott, szóval neki is álltam, és naponta igaz csak egyszer, este, de átmasszíroztam a fejem kb. 50 és 60 másodperc leforgása alatt. De igazából nem ez hozta az áttörést, igaz ami igaz, nagyon is jól esett. Ha jól emlékszem ezzel egy időben kezdtem el cinket és szelént is szedni a háziorvos javaslatára. Ez a két kis vitamin együtt segített nekem. Végül egy hét alatt megállt a hajhullásom, és elkezdtek a baba hajak nőni oldalt mindenütt. Hurrá, hurrá, hurrá! Azóta már a lapockámig ér a hajam.

Kommentek