Egy lány, aki valódi damaszkuszi rózsa illóolajat tesz a krémeibe

Kiskora óta érdeklik az illatok, a gyógynövények. Mindent maga tanult, és kizárólag magas minőségű alapanyagokkal hajlandó dolgozni, sőt C-vitamint is rak a kencéibe. Springer Eszter három kisgyerek mellett is valóra váltotta az álmát, és nem csupán a saját örömére kever krémeket, formáz sampon szappant, és alkot újabb és újabb recepteket.

Borotvált lábra arctonikot
Először az arctonikjába lettem szerelmes. Nekem nem mondott semmit az, hogy micellás, ami a neve mellett áll a butélia címkéjén. Én rögtön beleszagoltam, és felkentem a leborotvált lábamra. Igen a kipirosodott lábszáramra. Az illata mennyei volt, de nem igazán érdekelt közelebbről. Az arcomra pedig ismeretlenként nem akartam felkenni. Ám be kell vallanom, másnap reggel rögtön a tonik volt az első gondolatom, és elkezdtem böngészni az összetevők listáját. Ugyanis másnap az történt, hogy a borotválás okozta pörsenéseket, és sebeket valahogy eltüntette, amit eddig semmilyen csodaszer nem volt képes. Ez pedig igazán hatásos belépő volt a részéről. A címkét olvasva döbbentem meg másodszorra, hiszen ez a tonik sokkal többet tud, mint azt elsőre sejteni véltem. Ebben a tonikban ugyanis háromféle rózsa hidrolátum, azaz aromavíz található, damaszkuszi és százszirmú rózsa, illetve rózsageránium. Ezen túl zöldtea és aloe vera kivonat, nátrium laktát, tejsav és MAP C-vitamin alkotja a hatóanyagok listáját. Ez utóbbi egy gyorsabb felszívódású C-vitamint takar. Így már érthetővé vált a gyulladáscsökkentés, a sebgyógyítás, és a puha bőr a lábszáramon. Ezután a nap után este és reggel is ezt a tonikot használtam, de még többre vágytam.
 


Az aranyló kaméleon
Így először írtam Eszternek, majd találkoztam is vele. Arról faggattam, mivel egészíthetném ki a napi arcápolásomat. Valami olyasmit szerettem volna, ami eltávolítja a sminkemet, és letisztítja az arcomat. Eszter a gel-to-milk nevű krémet ajánlotta, mely ezeken túl ápolja is a bőröm. Na persze, - gondoltam -, sőt majd még az alkalmazott illóolajok terápiás hatásúak is lesznek benne. Bárcsak így lenne ötösöm a lottón! Ugyanis ebben az arcápolóban tömjén és szantál illóolajat rakott Eszter, mégpedig terápiás hatásút, melyeket az AME (Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete) is elismer. Imádtam, hogy egy valódi tengeri szivacsot is csomagolt a különleges tégely mellé. Ennek a tégelynek ugyanis nem kell letekerni a tetejét. Egyszerűen meg kell nyomni a felső részét, így pontosan egy adagnyi aranyszínű, olajos gélhez jutunk. Ezt a kezemmel az arcbőrbe masszíroztam, majd meleg vízzel a szivacs segítségével leöblítettem, Eszter útmutatása szerint. A lipogél víz hatására tejszerű emulzióvá alakult a tenyeremben, és magával sodorta az arcomról lemosott sminket, és a szennyeződéseket. Ez után azt éreztem, hogy bársonyosabb és illatos lett az arcom, és nem volt kiszáradva. Eszter elmagyarázta, hogy a hidratálást a bio cukorészter biztosítja, vivőanyagként frakcionált kókuszolaj szolgál, mely nem tömíti el a pórusokat és segíti a többi hatóanyag felszívódását, a ricinusolaj hatékonyan tisztít, és a táplálásért, ápolásért a szezám olajos rózsa macerátum, illetve a Rosa mosqueta olaj felel.
 


Sárkányvérrel a ráncok ellen
Azokon a napokon pedig, amikor extra kényeztetésre vágyom, vagy a hideg kicsípi az arcom, az anti age tripla rózsás krémet is használom. Eszter ezt a kencét eredetileg az édesanyja számára állította össze, és minden általa fellelhető különlegességet beletette, hogy egy olyan krémet alkothasson az anyukájának, ami szinte megfiatalítja az arcát. Olyan bőrregeneráló, öregedésgátló, ránctalanító alkotókat tartalmaz, mint a vadrózsaolaj, a gránátalmamag olaj, az avokádó kivonat, a hialuronsav, a kínai tea, az argánolaj, és a tápláló mangóvaj, melyeket kiegészítenek az olyan erőteljes antioxidánsok mint a zöldtea- és sárkányvér kivonat. A sárkányvér az amazonasi őserdőkben honos fa, nevezetesen a Croton lechleri törzsén ejtett vágások mentén előtörő vörös gyanta kivonata, mely erős gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással bír, feszesít és csökkenti a ráncokat. Ja, és majdnem elfelejtettem, ez az a mágikus krém, ami valódi damaszkuszi rózsaolajat tartalmaz. Nem csalás, nem ámítás, jól olvassa a kedves olvasó. Én is megdöbbentem, amikor Eszter elmesélte, hogy ő bizony ezt a méregdrága illóolajat cseppenti bele ebbe a krémbe. Nem sajnálja belőle ezt a pazar összetevőt, mely egy mililiterjének ára a piacon 10-15.000 Ft.- között mozog (1ml kb. 35-38 cseppet jelent!). Azért sem, mert a valódi, terápiás hatású rózsaolaj tényleg fiatalítja a bőrt. Eszter pedig nem alkuszik. Hiszen ő azon kevesek közé tartozik, akik a damaszkuszi rózsát beleteszik a krémeikbe.
 
www.frisskozmetikum.hu
 
Fotók: Springer Botond, Rofcsász Eleni

Kommentek