Dóri Kókuszműhelyében jártam

Dóri Kókuszműhelyében jártam a múlt héten, hogy megismerjem a Coconutoil Cosmetics termékeit, a műhelytitkokat, melyek sok év tapasztalatát tükrözi.

 

Aki ismer engem, az tudja, én vagyok az, aki mindent magára ken, ami a konyhában található. A joghurttól kezdve az olívaolajig, a házi vajtól a kávézaccig. Igen ám, de mivel ezek ugye nem kifejezetten a bőrápolásra kifejlesztett termékek, azért mindegyikkel volt egy kis gondom. A vajtól fura szagú lett a bőröm, a kávézacc beterítette a fürdőszobám, joghurttal a fejeden nehezen hagyod el a lakást, az olívaolajtól pedig olyan zsírosan fénylő lett az arcom, mintha egy body building versenyre készülnék.

Szerettem volna kipróbálni sok bioterméket is, melyeket kifejezetten arcápolásra fejlesztettek ki, de őszintén szólva az aranyár túl soknak tűnt. Úgyhogy nagy reményekkel mentem erre a programra, és állíthatom, nem hiába.

Először is Dóri olyan lelkesedéssel mesélt minden termékükről, olyan természetességgel és őszinteséggel, amely egyből hitelessé tette számomra őt.

Elmesélte, hogy milyen sok kutatómunka és szervezés kellett ahhoz, hogy minden egyes termékük olyan olajokat és természetes anyagokat tartalmazzon, melyek tisztasága és bio minősítése megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak. Az eredmény meg is lett, ez az első magyar termékcsalád, mely elnyerte a brüsszeli székhelyű, igen szigorú kritériumok alapján válogató Na True (www.natrue.org) minősítő intézmény legmagasabb minősítését, az „organikus” fokozatot.

Minden egyes termék azon felül, hogy bio gazdálkodásból származó alapanyagokat tartalmaz, szigorúan nem tartalmaz alumíniumot, alkoholt, parabent, aromát, BHT-t, triclosant, propylene glycolt, illatanyagot. És természetesen semelyik összetevő sem génmanipulált.

A „Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél!” szlogenjük nálam betalált, hiszen jól tudjuk már, a bőrön keresztül az összes méreganyag úgy szívódik fel (ha nem jobban), mintha szépen lenyelnénk őket. Ráadásul a Coconutoil Cosmetics termékek nem tüneti kezelést végeznek a bőrön, hanem a harmonikus működést állítják vissza. Jók zsíros bőrre vagy száraz bőrre, gyulladt bőrre, hámló bőrre, érzékenyre, fiatalra, idősebbre és ez nemcsak egy reklámfogás.

Mindegyiknek az alapja a legtisztább minőségű kókuszolaj, mely már önmagában is fantasztikus tulajdonságokkal bír. Értékes telített zsírsavai és antioxidánsai baktérium-, vírus- és gombaölő hatásúak. Megtalálható benne a laurinsav, mely ha hiszitek, ha nem az anyatej egyik összetevője, ettől értékes akár belsőleges immunerősítésre is (bár Dóri figyelmeztetett, erre kizárólag biominősítésű, üvegben tárolt olajat használjunk), de kaprilsavat is tartalmaz, melytől sajátja az erős gombaölő hatás kívül, belül.

A termékcsalád a napi higiéné majd minden mozzanatát meg tudja oldani, dezodor, arctisztító és bőr- és hajápoló készítmények, baba- mama ápolási termékek mind megtalálhatók náluk. Fantasztikus illatú masszázsolajak, ajakbalzsamok, körömápoló olaj, férfi kozmetikumok, borotválkozás utáni ápolók teszik teljessé a palettát, miközben az intim helyekről (és helyzetekről) sem feledkeztek meg.

És ami nekem a gyakorlatban is fantasztikus jelentőséggel bír, az az, hogy egy-egy termék nem 2in1, hanem legalább 4in1, azaz sokkal több mindenre használhatóak, mint amire eredetileg tervezték őket.

A termékbemutató előtt voltam pont bőrgyógyásznál, és a pár leégetett szemölcsöm helyét hiába kezeltem aloe verával, ezúttal nem segített. Sőt, az egész nyakam vörös volt és fájdalmas, mintha leégtem volna vagy gyulladásban lenne. Dóri tanácsára elkezdtem a mellbimbóvédő krémjükkel kenni. Gyakorlatilag öt nap alatt múlt el nyomtalanul minden.

Az ajakbalzsamok mindegyike tud valami különlegeset, így nem csak hidratálnak, de hatékonyak herpesz kezelésére, sőt, nagylányom nagy örömére az ajakradír természetes ajakduzzasztó hatással is rendelkezik, és komolyan mondom, nagyon finom az íze is. (Azt tudtátok, hogy élete során egy nő átlagosan 4,5 kiló rúzst nyel le?!)

A Intim és Masszázsolaj illata elsőre elvarázsolt, de ami a használata után jött, még jobban. Használtam már olajat testápoló helyett a testemre, de ezektől mindig olyan érzésem támadt, mintha fuldokolnék, így azért óvatosan kezdtem el a használatát. Nem kellett volna, mert olyan leheletkönnyű a textúrája, hogy simán tudom használni nap mint nap. Elképesztően kevés elég belőle, pedig én nagy testápoló faló vagyok, de igen gazdaságosnak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy csodálatos színem lett tőle, mikor napoztam, és sokkal tartósabbnak is tűnik a barnaságom. Ezt az olajat egyébként kisebb nőgyógyászati fertőzésekre is ajánlják, hiszen az összetevői erős gomba- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A popsivédőkrémet a lányomon teszteltem, na nem mintha baba lenne, hanem mert pont csak ez volt nálunk, mikor nem vártan elég erős napsütésnek voltunk kitéve. ő nagyon szőke és fehér bőrű, mindig védekezünk napkrémekkel, nehogy leégjen. A popsikrém ezen is segített, megvédte a bőrét, nyoma sem volt bőrpírnak!

Persze hivatalosan ezek nem napvédő termékek, de Dóri megnyugtatott, ezekkel is bővül majd a termékcsalád, de ezek egyelőre tesztelés alatt állnak. Mert a magas tisztaságú olajok természetes napvédő funkcióval rendelkeznek. Milyen jó hír ez! Nagyon régóta keresek olyan napvédőt, mely nem kémiai szűrővel rendelkezik, de nem vakolatként feszül a bőrömön.

Ami még nagyon szimpatikus a Coconutoil Cosmetics termékeiben, hogy a bio minőség ellenére nem szálltak el az árakkal, megfizethető termékeik vannak. Nekem külön jó érzés, hogy a pénzemért olyan dolgokat vettem, melyek garantáltan működnek, gazdaságosak és biztonsággal tudhatom, semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak.

Jó érzéssel bíztatok mindenkit, vegye és használja, mert csak jót tesz magával és a családjával.

http://coconutoilcosmetics.com

Szabó Lilla

Kommentek