Bőrproblémák és megoldásuk a nyárutón

Ha barna foltok éktelenítik, hámlik, száraz és durva tapintású, akkor idén sem sikerült megóvni bőrünket a napsugárzás, a szél és a víz következményeitől. Mit tehetünk a nyaralás nem éppen hízelgő következményeinek orvoslására? Szerencsére elég sokat!

 

Bármennyire is fogadkozunk, hogy idén biztosan nem napozunk fényvédő nélkül és nem mulasztjuk el az esti krémezést, a bőrápolási rutinunkon ismét csorba esett. A nyaralás előtti készülődésben, a nyaralás alatti programkavalkádban és a hazaérkezést követő kapkodásban a rendszeres arc- és testápolásra már nem futotta. Pedig a nyár által igénybevett bőrnek a napi ápolás mellett extra törődésre volna szüksége. Nézzük végig, mi történt a bőrünkkel és hogyan segíthetünk a problémán!

Probléma: durva tapintású bőr Az UV sugarak a hámréteg megvastagodását okozzák, ennek következtében a bőr fakóvá, durva tapintásúvá, egyenetlenné válik. Megoldás: peeling! A bőrfelszínen felhalmozódott elhalt hámsejtek leoldásával visszanyerjük bőrünk ragyogását, puha tapintását, serkentjük a vérkeringést. Az Image Skincare I peel designer peeling személyre szabott hatóanyagkoktélokkal történő professzionális kémiai hámlasztást tesz lehetővé.

Probléma: foltok Az UV sugarak előhívják a szeplőket és barna foltokat idézhetnek elő az arcon, dekoltázson, kézfejen. Az egyenetlen bőrszín évekkel öregít, ezért jobb, ha mihamarabb megszabadulunk tőle. Megoldás: folthalványítás A felhalmozódott festékanyag eloszlatása és a melanin termelésének csökkentése halványító hatású kozmetikumokkal és professzionális halványító kezeléssel. Az Image Skincare Iluma folthalványító kezelés ötvözi a legfrissebb innovációkat, és világosító technológiákat, anélkül, hogy irritálná a bőrt. Figyelem: a magas faktorszámú fényvédő folyamatos használata elengedhetetlen!

Probléma: száraz, megviselt bőr A meleg, a klóros vagy sós víz és a szél vizet von el a bőrtől, amely a kiszáradás következtében húzódik, hámlik. A szarkalábak, ráncok elmélyülnek, a bőr petyhüdtté válik. Megoldás: intenzív regenerálás A felszíni réteg hidratálására válasszunk minőségi krémet és szérumot. A mélytáplálást kozmetikai kezeléssel érhetjük el: az Image Skincare The Max őssejtes kezelés maximális korrekciót, megelőzést és táplálást nyújt még a legigényesebb bőrnek is. Ha a bőr saját regeneráló folyamatait serkentve belülről szeretnénk újjáépíteni, jó választás a ScarLet RF kezelés, mely a rádiófrekvenciás és dermarolleres kezelések bőrfeszesítő hatását ötvözi.

Probléma: kiütések, mitesszerek A melegtől, zsírosabb ételektől, édességektől és az arctisztítás elbliccelésétől a felhalmozódó méreganyagok és a szennyeződések nyomán kiütések, mitesszerek (komedók) jelenhetnek meg a bőrön. Megoldás: méregtelenítés Sok zöldség, gyümölcs, diétás fogások és víz segítségével könnyítsük meg a méreganyagok távozását szervezetünkből. Az aktív szenes Mavex La Perla Nera fekete maszk mágnesként vonzza magához a méreganyagokat az arc bőréből. A Body Shape Lifting drenázs ugyanezt teszi a test bőrével.

Probléma: gyulladt bőr A túlzott napozás következtében kialakult kellemetlen bőrirritáció nem éppen kívánatos nyári szuvenír. A rosaceára hajlamos bőrt a meleg és az UV sugárzás különösen megviseli. Megoldás: bőrnyugtatás Nyugtató összetevőket tartalmazó, lehetőleg organikus krémmel kezeljük a bőrt (pl. Image Skincare Ormedic termékek). A bőrgyógyászok által fejlesztett belga gyógykozmetikai márka, a Nelly de Vuyst érzékeny bőrre való kezelése nyugtat, megszünteti a bőrirritációt, kezeli a rozaceát.

Probléma: feszességét vesztett bőr Ugye mindannyian hallottunk róla, hogy a túlzásba vitt napozástól bőrünk veszít a feszességéből? Az UV sugarak ugyanis leépítik a támasztószöveteket alkotó kollagént és elasztint. Megoldás: lifting kezelések A Venus Freeze rádiófrekvenciával és mágneses impulzusokkal segít visszaadni a bőr feszességét. Ez az egyedülálló technológia a kollagén szintézisét két különféle mechanizmussal serkenti. Gyors és látványos feszesítést az intenzíven fókuszált ultrahangos kezeléstől a HIFU-tól vagy a finomszálas arcfeszesítéstől a Fine Thread Contour kezeléstől várhatunk.  

További hatékony kezelések és információk: www.royalclinics.hu

Kommentek