Bio dezodor: természetes frissesség a mindennapokban

Az izzadás a testünk természetes öntisztító folyamatainak egyike, ezzel együtt azonban kardinális problémát jelent a mindennapos szépségápolás során, a 30 fokot is túlszárnyaló időjárás beköszöntével pedig még aktuálisabb kérdéssé vált.

 

Ha te is bizonytalan vagy, milyen terméket használj, és érdekel miként előzheted meg a testszagot úgy, hogy közben az egészséged sem szenved csorbát, akkor ismerkedj meg a Coconutoil Cosmetics bio dezodor kínálatával!

Kivétel nélkül minden ember verejtékezik, de hogy kinél milyen intenzitással és melyik testrészén jelentkezik inkább, az egyén adottságain múlik, illetve a nők és férfiak között is számottevő eltérések figyelhetők meg ezen a téren. Minthogy egy természetes folyamatról beszélünk, a verejtékezés nem ok nélkül, a te bosszantásodra történik, hanem fontos élettani funkciókat lát el.

Az izzadás legalapvetőbb rendeltetése, hogy belső hűtőrendszerként szabályozza a test hőháztartását, a folyamat részeként pedig a szervezet átlagosan napi fél-egy liter folyadékot párologtat el a bőrön keresztül.

Mikor különböző külső vagy belső hatásokra – stressz, sportolás, külső hőmérséklet emelkedése, hormonális változások – felmelegszik a test, ez a mennyiség akár három-öt liter is lehet.

Másik fontos feladata, hogy azokat a méreganyagokat, amiket másképp nem kerülnek kiválasztásra, de a szervezetben rekedve komoly problémákat okozhatnak, verejték formájában kiürítse, és ezáltal tehermentesítse a vesét.

Első hallásra kicsit ellentmondásosnak és meglepőnek tűnhet, de kutatók azt is megállapították, hogy az izzadság antibakteriális hatású, így elpusztítja a bőr felszínén előforduló kórokozókat, fertőtleníti a kisebb sérüléseket.

A bőrünket behálózzák a verejtékmirigyek, körülbelül 2-5 millió található belőlük az irharétegben, elosztásuk azonban nem egyenletes, így bizonyos területeken, mint a tenyér, talp, arc, ágyék, és hónalj sűrűbben helyezkednek el. Két fajtájuk létezik: az ekkrin mirigyek, melyek a talp, tenyér, arc és hajtövek tájékán fordulnak elő főként, és vízszerű, sós izzadságot engednek ki magukból a bőr felszínére, míg az apokrin mirigyek a nemi szervek, emlő és hónalj részen találhatóak, és a szőrtüszők nyílásához vezetik a cseppszerű, lúgos kémhatású, tejszerű váladékot. Az izzadság összetételét tekintve 99,7%-ban víz, a fennmaradó része pedig konyhasó, tejsav, káium-klorid, karbamid, méreganyagok stb. A nem kívánt testszag önmagában nem egyenlő ezzel az izzadsággal, ellenben a bőrön túl hosszú ideig felgyülemlett verejtéket a baktériumok elkezdik lebontani, miközben kellemetlen aromájú melléktermék keletkezik, nem kevés fejfájást okozva ezzel.

 

 

Izzadásgátlás vagy dezodorálás?

Mielőtt azonban rábíznád mindennapi komfortérzeted egyetlen termékre, érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Az átlagos dezodorok legnagyobb hátulütője, hogy a biológiai öntisztítás meggátlásával olyan anyagok rekednek a szervezetben, amik súlyosan károsítják az egészséged, Ezek a nyirokmirigyekbe visszaszorult méreganyagok többek között az emlőrák kockázatát növelik jelentősen.

A bőr felszínét elzáró izzadsággátlók helyett – hiszen nem az izzadást kell megszüntetni – célszerűbb természetes összetevőkkel dezodorálni, vagyis csökkenteni az izzadás mértékét és a nem kívánt szagokat, és az őket okozó baktériumokat eltávolítani a bőr felszínéről, meghagyva a test természetes szellőző és méregtelenítő képességét.

 

Miért érdemes bio dezodort választani?

Mert egészséges alternatívaként magad és a természet számára is biztonságossá teheted a dezodorálást. A Coconutoil Cosmetics Pure és Levendula-Argán változatban kapható bio dezodorai a természet erejével veszik fel a küzdelmet a zavaró testszaggal.

Legfőbb összetevőjük, a szűz kókuszolaj magas arányban tartalmaz laurinsavat és kaprilsavat, melyek antibakteriális és gombaölő hatással rendelkeznek, így elpusztítják a bőrön fellelhető és a szagokért felelős kórokozókat, valamint a két zsírsav erejét kiegészíti még a teafaolaj, mely szintén fertőtlenítő tulajdonságokkal bír.

A hónaljban keletkező lúgos kémhatású verejtéket a szódabikarbóna semlegesíti. Ily módon a bio dezodorok ahelyett, hogy eltömítenék a pórusokat és gátolnák a méreganyagok természetes kiválasztását, hagyják lélegezni a bőrt és biztosítják a szagoktól mentes higiénia érzését. Az organikus, ehető minőségű bio deók emellett a verejték mennyiségét is képesek szabályozni és csökkenteni, amiről a bennük lévő kukoricakeményítő gondoskodik. Pure névre keresztelt dezodorunk a férfiak számára jelent ideális választást, mert zsályát és teafaolajat tartalmaz, melyek még intenzívebbé teszik a fertőtlenítést, míg a Levendula-Argán változat az érzékeny bőrűek számára nyújt védelmet, mert a levendula antiallergén, így nem okoz semmilyen irritációt.

 

Coconutoilcosmetics bio dezodor használata:

Fontos megjegyezni, hogy az általános izzadásgátlók elhagyása után a bio dezodorra való átállás újdonság lesz a tested számára, így beletelik néhány napba, míg alkalmazkodik a változáshoz. A kezdeti szakaszban érzékelhetően erősebben fogsz izzadni, de nem kell ettől megijedni, csak annyit jelent, hogy az addig lezárt nyirokcsatornák tisztulnak. Ez egyéntől függően körülbelül 8-12 napot vesz igénybe, ilyenkor érdemes naponta 2-4 alkalommal is dezodorálni, míg hozzászokik a szervezeted. Érdemes minél előbb elkezdened bio dezodort használni, hiszen annál gyorsabban túl leszel a bevezető perióduson és élvezheted a természet nyújtotta friss, üde érzést. Mivel a Coconutoil Cosmetics bio dezodorai olajat tartalmaznak, kell néhány perc, míg teljesen beszívódik a bőrbe, utána viszont nem hagy semmi nyomot. Figyelj oda, hogy az alkohol, a kávé, a csípős ételek, a koffein és a nikotin is erősítik az izzadást, így ezeket kerüld, amennyire csak lehet. A forróbb, esetleg megterhelőbb vagy stresszesebb napokon szintén javasoljuk, hogy több alkalommal is kend fel a deót a teljes komfortérzetért, hiszen a 100% bio összetevők révén semmilyen káros anyag, vegyszer vagy műanyag sem kerül a bőrödre

Vásárolnál? Itt Megteheted:

http://coconutoilcosmetics.com

Nyernél egyet magadnak? Arra is van lehetőség:

https://www.facebook.com

Kommentek