Az én illatom, az én stílusom… az én celebem

Emlékszem, amikor először találkoztam általános iskolában a jelenséggel. A menő felsős lányoknak Spice Girls-ös Impulse illatuk volt. Akkor még nem értettem, hogy ugyan miért akarna valaki pont olyan illatú lenni mint a kedvenc lánybandája... de nem kellett sokat várni, és én is tiszta erőből akartam egy Naomi Campbell-t magamnak.

Mondjuk én csak nagyjából értettem, hogy ki az a Naomi Campbell, így rajongónak sem mondhattam magam, de akkor már éreztem, hogy a jó parfüm státusszimbólum. Tudtam, hogy nem vagyok elég, ha csak dezodorom van, és akkor sem, ha néha anya nóném edtjét fújom magamra.
De Naomi Campbell-em nem lett se akkor, se később. Nem az volt megírva a csillagokban.
 


Az igazi áttörés 16-17 évesen jött, amikor lett idősebb pasim, és neki már nem csak zsebpénze, hanem keresete is volt, így gyorsan el kellett döntenem, hogy milyen illattól leszek az a komoly nő, aki neki kell.
 
Akkoriban az ELLE nevű női magazinból inspirálódtam, így egy Charlize Theron-t ábrázoló hirdetés láttán szaladtam a drogériába, és tettem magamévá Christian Dior J’adore nevű illatát (azaz nyilván a barátom vette meg nekem ajándékba, mert mocskosul drága volt).
 
És attól kezdve az voltam én. Az az iszonyatosan erős, fűszeres, édes, asszonyos illat. Biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem illett hozzám, de imádtam... és az igazat megvallva imádom a mai napig.
 
Ha nem Charlize Theron reklámozza, vagy ha mást reklámoz Charlize Theron, vagy ha totálisan másik nő van a második oldalon egy másik illattal, akkor valószínűleg nem ennél kötök ki...
 


Aztán amikor szakítottam, hirtelen az illat is egyre savanyúbb lett, és többet nem vettem újra, bármennyire is fájt. Keresnem kellett valami újat. És most nem akartam elsietni.
 
Kísérletezések, tapogatózások. Úgy kutattam új illat után, ahogy új férfit is próbáltam találni magam mellé. De az illat akkor jött, amikor nem próbálkoztam már izomból tovább. (Jééé...)
 
Julia Roberts, La vie est belle.
Örök szerelmem ez a nő, és az illat egyszerre magabiztos és nőies. Egyáltalán nem érzek szégyent azért, mert ebbe a párosba szerettem bele. Ráadásul akkoriban már nem voltam gyerek. Megkockáztatom, hogy volt bennem tudatosság, hogy a választásom nem volt véletlen, és nem lehetett volna akármi az üvegben.
 


És én a mai napig elcsábulok egy szép plakát láttán, és a mai napig keresek, kutatok és folyton változom, így változik a kedvenc rúzsom, a hajszínem és az illatom is.
 
A "celebparfüm" nem szitokszó, és bár manapság lassan az az ismert nő az ufó, akinek nincs saját illata, nekünk, vásárlóknak túl nagy gondunk ebből nem lehet.
Óriási a választék, így egyre kevesebb esély van rá, hogy éppen a te illatod jön veled szembe a metrón.
 


Most éppen a legújabb Katy Perry-t fogyasztom, és számomra vele azonosulni sem ciki. Sőt, tetszene, ha egyszer összefutnánk a Blahán, és megismernénk egymást illat alapján. (Haha)
 
A barátom pedig éppen David Beckham... khmmm... ugye értitek, hogy miért nem tiltakozom ez ellen sem?
 
Katy Perry: INDI VISIBLE
 
A Katy Perry INDI parfümcsalád új tagja, a VISIBLE méltó és sugárzó ünneplése a lehengerlő, egyedülálló személyiségeknek. Egy kívül-belül gyönyörű parfüm, amiben a szexi, friss pézsmás- virágos aromák keverednek a melengető fás illatjegyekkel, garantáltan kiemelik viselőjét a tömegből.
 
Az illat
A Katy Perry INDI VISIBLE nyitó akkordja az ellenállhatatlan lédús és sötét szilva aromája, keveredve a krémes vaníliával, amit a rózsabors pikáns egzotikussága varázsol pezsdítővé. Az izgalmas kezdet után lassan előtérbe kerülnek a kókuszos és selymes virágos illatjegyek. A parfüm lelkét a 11 csábító pézsma illatjegy adja, amely a melengető és érzéki szantálfával és kifinomult pacsulival ötvözve csodás modern és emlékezetes illategységet alkot.
 
Fej illatjegyek: Rózsabors, Szilva, Vanília
Szív illatjegyek: Kókusz, Gardénia, Tonkabab
Alap illatjegyek: Pacsuli, Szantálfa, Csábító pézsma
 

 
David Beckham INSPIRED BY RESPECT
 
Az életben minden, aminek értéke van, kapcsolódik a tisztelethez. Sőt, az emberiesség középpontja is a tisztelet, ami az integritás, őszinteség és együttérzés formájában nyilvánul meg és számtalan módon kifejezhetjük, a barátok, család, munkatársak, csapattársak és persze saját magunk felé is. Ez az erőteljes gondolat inspirálta David Beckham legújabb parfümjét, ami az INSPIRED BY RESPECT.
 
Az illat készítője a díjnyertes parfümőr, Juliette Karagueuzoglou, aki új alkotásával a 21. századi férfiideál, mint David Beckham, személyiségét és értékeit ünnepli. A parfüm a meghökkentő pezsdítő bergamot és a fás, gazdag Amber Xtreme illatjegyek kontrasztján alapszik. Egyszerre energikus és vibráló, ugyanakkor kedvesen melengető.
Az INSPIRED BY RESPECT nyitó akkordja a citrusos bergamot, grapefruit és levendula aromáival különlegesen élénkítő. A szívillat maszkulinitása a kardamom és szegűszeg fűszeres karakterének köszönhető, ami a csipetnyi ananásztól mégsem nehezedik el, hatása lédús és könnyed. Ahogy az illat első jegyei csendesednek, úgy kerül előtérbe az intenzív Amber XtremeTM borostyán fás – púderes aromája, amit a csábító cédrusfa és az írisz gyökér egészít ki.
 
A parfümösüveg kialakítása is a tisztelet ezernyi formájára utal: az üveg gyártási folyamata lehetővé tette, hogy minden parfümöt egyedi dizájn díszítsen, így az üvegbe zárt füstös, spirálos motívum minden egyes parfümnél más és más, a variációk lehetősége pedig végtelen.
Tökéletes választás magabiztos férfiak számára, akik számára a tisztelet azt jelenti, hogy mernek hűek maradni értékeikhez.
 
Fejillat: Bergamot, Grapefruit, Levendula Szívillat: Kardamom, Szegfű, Ananász
Alapillat: Cédrusfa, Írisz gyökér, Amber XtremeTM
 

Kommentek