Valódi erő

Légy erős, kibírod -mondják- és Te kibírod. Ami nem öl meg, az megerősít -szól a mondás- és Te megerősödsz.

És csak azt veszed észre, hogy egyre erősebb vagy, egyre több mindent kibírsz, egyre nehezebb és nehezebb helyzeteket, mindent megoldasz, szervezel, miközben leküzdöd a gyengeséget. Elfelejted, hogy a gyengeségtől nem félni kell, nem leküzdeni kell azt. A gyengeség nem ellenség, de még csak nem is ellenfél. Ő a haverod, a barátod, aki néha beszól, néha rámutat dolgokra, de érted dolgozik, nem ellened.
Rettegsz, nehogy meglássák, hogy hibázni is tudsz, hogy épp összetörtél, vörös a szemed a sírástól. Ha meg férfi vagy, neked a gyengeség, pláne a sírás, az szinte már tiltott.
A hibák, a nehézségek, a szomorú pillanatok nem olyanok, amiket ki kell bírni, át kell vészelni, túl kell jutni rajtuk. Amíg küzdesz ellenük csak dübörögnek benned, fogva tartanak, kitöltik a gondolataid, beárnyékolják mindennapjaid. Minél erősebben küzdesz ellene és nem akarod megmutatni gyengeséged, az egyre erősebb lesz és ettől még rosszabbul érzed magad.
 
 
Erős akarsz lenni, azaz nem gyenge, de az erő nem a gyengeség ellentéte, hanem valami egészen más. Az erő hit és bizalom. Erősnek lenni nem az, hogy sose sírsz, minden tökéletes, Hawaii-DJ-Napfénytető, buli-haverok-rock and roll. Az erő leginkább az, hogy már nem akarsz küzdeni.
Rosszul fogod meg, ha valami ellen mész, nézd azt, miért mehetsz, miért tehetsz. Az mondom tehát, az erő hit és bizalom, nem a vallásos hitre gondolok most, hanem az önmagadba vetett hitre. Arra a hitre, hogy elhiszed, azt kapod, amit kérsz, MINDIG! Pro és kontra.
Azt mondod, hú, én szeretem a kihívásokat, mert az erőssé tesz. Meg is kapod!
De ez csak bizonyítás, bizonygatás magad és környezeted felé, hogy Te még ezt is meg tudod csinálni. Nézzétek nézzétek, még ezt is kibírom! Bizonyítás szüleid felé, akik azt mondták egyszer, te semmirekellő! Vagy mindenki szuper okos, szuper művelt volt a családban és úgy érezted, Neked is ilyennek kell lenned, különben gond lesz. Bizonyítás, ha nehéz vagy akár szegény helyzetből jössz és mindenáron ki akarsz törni, meg akarod mutatni. Bizonyítás magad felé, akinek mindig kell valami, hogy érezze az erejét.
Értsd jól, nem az ambícióról beszéllek le, cseppet sem, haladj, fejlődj, naná, de a görcsösség visszafog, a görcsös bizonygatás pont a fejlődés szép lendületét fogja le. Fejlődni is valamiért az igazi, nem valami ellen.
 
 
De most komolyan, gondold végig, tényleg ezzel akarsz szórakozni az életedben, nehéz helyzetek megoldásával?
Mi lenne ha az erődet nem kéne bizonygatnod, hanem egyszer csak itt lenne?
Megkapod ajándékba, csak úgy, szülinap se kell hozzá.
Jön egy díszes doboz, feladó a Szupertündérke, címzett meg Te vagy, benne meg az erő, bizonygatás nélkül. Itt és most a Tied, ha ezt választod. Nem kell mást mondanod, csak hogy ezt választod.
Hogy ez így túl egyszerűen hangzik? De hisz az is. Minden csak választás kérdése, mondom még egyszer, mindig azt kapod, amit kérsz.
És amikor ezt az erőt választod, a hitet, már nem kell bizonyítanod, mert az egész benned van, viseled, mint egy kényelmes ruhát, annyira a tied, mint a bőröd vagy bármelyik testrészed.
És nagy erő az elfogadás, az egyik legnagyobb, elfogadni azt, hogy minden Te vagy, Te alkotod a környezeted, elfogadni azt, hogy reggeli dugót nem tudod eltüntetni, de azt, hogy ez felidegesít Téged vagy sem, felmegy e a vérnyomásod vagy sem, hogy centinként araszolsz, na erre van ráhatásod.
Ne azt nézd, mit nem, hanem hogy mit igen. Ne azt, hogy a fenébe is, ezek milyen idegesítő dolgok, hanem hogy mit tudsz tenni, hogy nyugodt maradj.
Erő a fókuszodat az IGENre, az AKTÍVra, SAJÁT MAGADra helyezni.
Erő segítséget kérni, erő azt mondani, bocsika, de most elakadtam.
A valóban erős embernek nem kell bizonyítani erejét, lehet gyenge is akár. A valóban erős ember tudja, hogy lehet sírni, ha épp fáj, de a valóban erős ember azt is tudja milyen módon tudja irányítani a gondolatait, fókuszba állítani az IGENt.
Helyzetek jönnek, tesztelnek minket, de ha a fejedben az IGEN van, akkor vagy erős igazán.
 
 
Üdv.
a Szupertündérke
Párvy Patrícia
Body&Mind Coach

Kommentek