Tízmilliószoros napok, teremtő napok

Vajon mi a valóságalapjuk az ilyen napoknak? Ki dönti el, hogy az adott évben mely napok lesznek milliószoros napok? A számmisztika szerint számolt dimenziókapuk milyen jelentőséggel lehetnek életünkre?

 

Hisszük, nem hisszük ezeknek a napoknak a létezését, bizonyos társadalmakban sokkal nagyobb ünnepnek tekintik ezeket, mint akár nálunk a Karácsonyt.

A tízmilliószoros napokat Tibetben hívják így, ezek a nagy Buddha napok. Egy évben négy különleges emléknapot tartanak, amikor is ünnep keretében felelevenítik Buddha életének legfőbb eseményeit.

Úgy gondolják, hogy minden tett hatása, legyen az pozitív vagy negatív, tízmilliószorosára hatványozódik. Elég egyszerű következtetéssel, egészen jótékony lehet ilyenkor spirituális dolgokkal foglalkozni, jótékonykodni, meditálni, mivel ezekkel a dolgokkal sem másnak, sem magunknak nem árthatunk túl sokat. Arra illene gondolnunk ilyenkor, amit teremteni szeretnénk, a negatív gondolatokat pedig jó lenne elengedni, vagy legalábbis megpróbálni elengedni.

Ha ezeken a napokon tudatosak vagyunk, elég, ha a szokásosnál jobban odafigyelünk a másoknak nem ártásra vagy a pozitív gondolatok újra és újra megfogalmazására, hiszen az bizonyos, hogy minél több a pozitív gondolat bennünk, annál több hasonlót fogunk magunkénak tudni, annál több jó fog az életünkbe mások által is bekerülni. És ez nem hit kérdése, hanem egyszerű pszichológia, akár a mindennapokban is tesztelhető történet.

Nem muszáj figyelembe venni ezeket a különleges napokat, bár azt gondolom, a tőlünk keletebbre élők tudatossága és lelki élete irigylésre méltó, tehát semmit sem veszítünk azzal, ha elhisszük, komolyan vesszük. Képzeljük el mi lenne akkor, ha minden nap ilyen tudatosak lennénk és csak pozitív cselekedeteket cselekednénk egész álló nap.

Érdemes leírni, amit teremteni szeretnénk az életünkben ezeken a napokon, de ha minden nap megtennénk ezt is, akkor sem tennénk rosszat ám magunkkal. Ha attól jobban érezzük magunkat vagy hitelesebbek lesznek tőle ezek a napok, gyújtsunk gyertyát vagy füstölőt. Biztosak lehetünk benne, hogy egyik sem árt, ha megtesszük.

A teremtő napok, dimenziókapuk teljesen máshoz köthetőek, hiszen a számmisztikán alapulnak.

A numerológia Püthagoraszhoz köthető tudomány, bár manapság a tudósok egyfajta pszeudomatematikának tartják és a szkeptikusok ugyanúgy fordulnak felé, mint az asztrológiához. Ezotérikus hablatynak tartják, akik pedig hisznek eme tradícióban/eszmerendszerben, azok tudni vélik, hogy a számoknak nem csak mennyiségi jelentésük van, hanem minőségi jelentésük is.

Így viszont vannak az évben olyan naptári napok, mikor ugyanúgy, mint a tízmilliószoros napokon, érdemes magunkra figyelni, a gondolatainkra, a teremtő erőinkre. Ilyenkor ún. dimenziókapuk nyílnak, melyek rettenetesen bonyolulttá teszik az egészet, de a lényeg, hogy több szinten hatnak az ilyenkor megfogalmazott erők.

A 2015-ös évet amúgy is a 8-as számhoz kötik, ami a teremtés száma, az anyagi bőség, jólét száma.

Most nyilván sokan a fejükhöz kapnak, hogy köszi, de talán nem ez az év volt az. De a helyzet ugye ennél jóval bonyolultabb, hiszen van egy személyes életutunk, amit be kell járnunk. Ha nekünk éppen azt kell megtapasztalnunk, hogy nincs bőség, akkor bizony nem is lesz az. Nade törekedni lehet rá, kihasználva akár ezeket a misztikus napokat, akár a mindennapokban is. Lehetséges, hogy az ezévi teremtő gondolataink, nem feltétlenül ebben az évben manifesztálódnak, hanem mondjuk a következőben.

Ugyanígy minden számunkra boldogságot jelentő vággyal (melyet azért szabadon idézve Márait, nem árt ha az értelem súlyával is ellátunk, különben borul a csónak) megtehetjük.

Szóval, ha legközelebb találkozunk ilyen napokkal (márpedig fogunk, mert a közösségi oldalak mindenképpen felhívják a figyelmet ezekre), tudjuk, hogy ezek nem véletlen dátumok, nem valaki a hasára csapott és úgy döntött kijelöli ezeket a napokat, hanem több ezer éves buddhista alapokon nyugszanak vagy az asztrológiához hasonlítható numerológiai számításokon.

Amondó vagyok, hogy mindenkinek jót tesz, ha kipróbálja, legfeljebb rászokik és rettenetesen boldog ember válik belőle.

Szabó Lilla

Kommentek