Szex az ex-szel? A tudósok szerint jó ötlet…

A legtöbbünk szerint nem túl jó ötlet visszaszédülni az exünk karjaiba, vagy ne adj’Isten az ágyába. Pedig a legutóbbi pszichológiai kutatások szerint úgy tűnik, pont az ellenkezője igaz.

Ismerős terepen
 
Kinek nem fordult meg a fejében, hogy a szakítás után egy bizonyos idővel mégis csak jó lenne szexelni egy utolsót. Vagy utolsó kettőt. Kinek hogy.
Aztán az első gondolatot néha tett követ, és kiderül, hogy a szex mindig jót tesz, még az előzetes rossz híresztelések ellenére is.
A régi partnert felkeresni mindig könnyű, hiszen elérhető, és az esetek többségében mindig hajlandó is, hiszen kinek ne legyezné a hiúságát, hogy a történtek ellenére mégis rá vágyik az ex-partner, egyszóval kényelmes megoldás, de nem csak erről van szó. Az ember tudja, mire számíthat, mit kaphat, hiszen ismerős terepen „játszik”.
Nincs szükség játszmákra, új embert megismerni, randevúzni, köröket futni. Csak egy üzenet és máris jön a régi-új kedves. Nincsenek mély gödrök és nehézségek, csak instant örömök.
A pszichológiai kuattások pedig rávilágítottak arra – igen többet is készítettek a témában -, hogy a szex az ex partnerrel segíti végleg lezárni a kapcsolatot úgy lelkileg, mint testileg is.
 
Két körös teszt
 
Egy amerikai tanulmány szerint, mely az Archives of Sexual Behavior című szakfolyóiratban jelent meg, nem is olyan rossz ötlet ágyba bújni az ex-szel. A Wayne State Egyetem tudósai szerint ugyanis ez jótékonyan hat a lelkünkre, és végleg tovább tudunk utána lépni.
Ehhez a konklúzióhoz a kutatók úgy jutottak, hogy 113 önkéntest kérdeztek meg, a volt partnerük irányában érzett érzelmeikről, és magatartásukról, akik nemrégiben szakítottak partnerükkel. Mindannyiuknak kellett válaszolni arra a kérdésre, hogy vajon szorgalmaznának-e a szakítás után egy utolsó utáni alkalmat, amit együtt tölthetnének a volt partnerrel, akár az ágyban is, illetve, hogy éreznek-e még érzelmeket az ex irányában.
A kutatás második körében 372 másik önkéntest is megkérdeztek, és arra voltak kíváncsiak hány alkalommal gondoltak arra, hogy szexuális kapcsolatot kezdeményeznének az ex-szükkel, és ez hányszor valósult meg, illetve őket is megkérdezték érzelmeikről. 
 
A szex a továbblépésre is megoldás
 
Az eredmények meglepőek voltak, hiszen a megkérdezettek, akik valóban ágyba is bújtak a szakítást követően a volt partnerükkel azt nyilatkozták, hogy két hónap elteltével már nem éreztek semmit a volt kedves felé.
A pszichológusok szerint a legtöbben azért bújnak ágyba az ex-szel, mert ily módon fizikailag is lezárják a történteket, és könnyebben tudnak tovább lépni érzelmileg.
 

Kommentek