Szerelmes levél karácsonyra? – Ezeket a hibákat ne kövesd el!

Milyen romantikus levelet írni, és még klasszabb postai úton azt megkapni, a mai gyors, email írós világunkban. Meglepnéd a kedvesed egy szerelmeslevéllel karácsonyra? Ezeket a hibákat ne kövesd el.

Nem rossz ötlet egy szerelmi vallomással megörvendeztetni azt, aki a legfontosabb számunkra. Ám a szerelmes levél írásának is megvannak a maga íratlan szabályai. Annak érdekében, hogy valóban jól sikerüljön, érdemes betartani néhány jó tanácsot.
 
Hiba n°1 : híres szövegből való merítkezés
Ha arról van szó, hogy egy vagy két szépségesen romantikus idézetet írjunk a levélbe, az teljesen rendben van. Ám ha az egész levél egy szerző újramásolása, a keresztnevek kicserélésével, az nem csak dühítő, de kiábrándító is egyben.
 
Hiba n°2 : túl sok szöveg magadról, és az érzelmeidről
Természetesen a szerelmi vallomás lényege, hogy szemtől szembe bevalljuk, sőt le is írjuk szívünk választottjának érzelmeinket, és teljesen kitárulkozzunk. Mégis érdemes arra figyelni mindeközben, hogy ez ne váljon egy nárcisztikus öntömjénezésé. Konkrétabban ügyeljünk arra, hogy megtartsuk a „te” és az „én” közötti harmóniát, hogy ne boruljon fel az egyensúly egyik rovására sem. Legalább annyit beszéljünk róla is, mint magunkról, sőt inkább többet róla. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a csábítás néha hízelgéssel kezdődik.
 
Hiba n°3 : túl sok ígéret
A szó elszáll, az írás megmarad. ki ne ismerné a híres mondást. Éppen ezért, vigyázzunk azzal, mit is ígérünk pontosan. A szerelemben, rózsaszín ködben tett ígéretek igaz csillogó szemeket hagynak maguk után, de nyomasztó terhet is jelenthetnek egyben, melynek valódiságára az idő múlásával eszmélünk majd rá. Éppen ezért a legjobb, ha nem ígérgetünk. Amennyiben nem tudjuk visszafogni magunk gondoljuk át ígéreteinket, és csak azokat írjuk le, melyekhez tudjuk majd tartani magunkat.
 
Hiba n°4 : túl sok agyalás
Minél többet gondolkodunk rajta, hogyan kellene nekikezdeni, annál nehezebbé válik az írás. Az egyszerűség és az őszinteség mindig eredményre vezet. Meséljük el az emlékeinket, írjuk le miben lett más az életünk, mióta ő is szerepel benne. Egy kis humor sosem árt, nem kell mindig olyan komolyan venni a dolgokat, és már végeztünk is, csúsztathatjuk a kis borítékban lapuló levelet a zsebbe, táskába.
 
Hiba n°5 : Túl sokat akarunk mondani, vagy éppen fordítva
Befejezni a levelet egy szép idézettel, rúzsfoltot hagyni rajta, igényes papírra írni, ez mind rendben van. kalligrafikus írással, lúdtollal jegyezni, viaszpecséttel ellátni, bagollyal küldeni, mindez már túl sok. A túl nagy energia és időráfordítás meg is ijesztheti a választottat. Mindennek a fordítottja is igaz, tehát érdemes odafigyelni a szépírásra, és a helyesírásra,  a szöveg tagolására.
 

Kommentek