Őszi páros programok, otthonra

Üdv újra az elcsendesedés időszakában! Sajnos úgy tűnik, hogy ebben a rendhagyó évben az ősz sem lesz olyan, mint korábban: az újra fellángoló járványhelyzetre való tekintettel, saját magunk és környezetünk egészsége érdekében ajánlatosabb otthon maradnunk. Ezért olyan lehetőségeket mutatunk nektek, amelyekkel feldobhatjátok a négy fal között töltött időt, ám mégis új élményekkel gyarapodhattok, erősítve kapcsolatotokat!

Forrás: https://ragaszkodjhozza.hu
 
Noha koraősszel időnként még visszaszökik a nyár, különböző szabadidős tevékenységekre csábítva minket, nem árt alaposan megtervezni, mihez is kezdünk az egyre rövidülő és hűvösebbé váló napokon. Ráadásul könnyen lehet, hogy a pandémiás helyzet fokozódásával egyébként is több időt kell lakásunkban tölteni, tehát ilyen szemmel is hasznos lehet átgondolni, mit csináljatok kedveseddel.
 
Az alábbiakban összeszedtünk nektek számos olyan lehetőséget[1], amelyet akár együtt, otthon is kipróbálhattok. Meglátjátok, a négy fal között is lehet jó programot találni!
 
Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Közös meditáció: Az egyre hosszabbra nyúló esték kedveznek az elmélkedésre, hálaadásra és meditációra. Nem tudjátok, hogyan kell meditálni? Keressetek rá a neten, ma már akár különféle kurzusok is elérhetők a témában. Iktassátok be ezeket a mindennapjaitokba, és az egyes szeánszok után mindig keressetek három dolgot, amiért hálásak vagytok párotoknak! Mindezzel szorosabbra fűzhetitek lelki kapcsolatotokat.

  • Nyelvtanulás applikációk segítségével: Snakker du dansk? Desværre ikke. Sprichst du Deutsch? Leider nicht. Parlez-vous français? Ah, non. Ha neked is a Google fordító segített a fentiek megértésében, ideje ezen változtatni! Válasszatok ki egy olyan nyelvet, amelyet egyikőtök sem beszél, töltsetek le egyet a ma már elérhető, széles kínálatból a nyelvi applikációk közül, és indulhat a tanulás! Esténként pedig nézzetek meséket az adott nyelven! Jó móka lesz közösen felfedezni egy teljesen új kultúrát!

  • Hangoskönyv-estek: Hangulatos hangoskönyv hallgatása meleg takaró alatt, egy-egy pohár bort kortyolgatva. Ugye, milyen jól hangzik? Próbáljátok ki! Kakaóval is működik.

  • Felesleges holmik kiszanálása és adományozása: Ezzel a programmal két legyet üthettek egy csapásra. Egyrészről lefoglaljátok magatokat amíg kipakoljátok a gardróbot, pincét, padlást, másrészt pedig jót tesztek a rászorulókkal!

  • Jövőbeli utazás szervezése: Reméljük, hogy jövőre lecseng a koronavírus, és újra szabadon lehet utazni a világban. Fogjátok a térképet, és keressetek olyan országot, ahová szívesen elutaznátok együtt! Lehet az egy túra valamelyik szomszédunkban, de lehet egzotikus kirándulás a Föld másik felére. A lényeg, hogy kezdjetek el közösen gondolkodni, információkat gyűjteni, agyalni, mit és hogyan lenne jó megvalósítani.

  • Virtuális duplarandi a barátokkal: Önmagunk és környezetünk egészsége érdekében idén biztonságosabb az online érintkezés. Hát tegyétek izgalmassá! Helyezzétek a laptopot a konyhapultra és akár együtt is főzhettek barátaitokkal! De akár csak a kanapén ülve is iszogathattok velük.

  • Párkapcsolati tábla készítése: Keressetek egy üres lapot, füzetet, de akár egy kartondoboz egyik oldala is megteszi, és osszátok három részre. Az egyik részt töltsétek fel a közös múltatok emlékeivel, a másikhoz írjatok jelenlegi pozitívumokat, a harmadik részre pedig vázoljátok fel a jövőbeli terveiteket. Használhattok fényképeket, mozijegyeket, faleveleket, préselt virágokat, újságból kivágott fotókat, de írhattok rá tollal és filccel is.
[1]https://www.womenshealthmag.com/relationships/g33607313/winter-date-ideas/?slide=1

Kommentek