Nőnap. A mi napunk!

Ha csak egy finom kávéval ünnepelsz, ha óriási csokor virágot kapsz, ha csak egy estét töltesz el a lányokkal, ha csak otthon nézel egy filmet. Ez a te napod! Ez a mi napunk!

A Valentin-nap sokféle érzelmet présel ki belőlünk, nőkből. Van, aki rózsaszín ködben úszik már csak a szó hallatán is, van, aki teljesen közömbösen ránt vállat, és van, aki egy százas papír zsebkendőnél nem adja alább ezen a napon.
 
Eggyel könnyedebb kihívás a nőnap. Az átlag valahogy úgy lehet vele, hogy nem utasítja vissza a köszöntést, és nem dob vissza egy piros tulipánt a feladónak, de a megemlékezés elmaradása esetén is nyugodtan hajtja álomra fejét.
 
 
Eljátszhatunk azonban a gondolattal, hogy ugyan mi bajunk lehet belőle, ha ezt a napot is kicsit különlegesként kezeljük.
 
Reggel kérjünk tejszínhabot a kávéra, ebédszünetben vegyünk egy új körömlakkot a drogériában, hazafelé sétáljunk a Duna parton. Viseljünk szoknyát, és mosolyogjunk rá egy idegenre a négyeshatoson. Este már csak az a kérdés, hogy otthon maradjunk, vagy tiszteljük meg az éjszakát jelenlétünkkel.
 
Az otthonülőket arra biztatom, hogy tegyék félre az akciófilmeket, meg a közszolgálati tévét, és a habos fürdő után válasszanak könnyfakasztó szórakozást.
A Flipped címre hallgató limonádé például tökéletes választás. Gyerekszerelem a legmagasabb szinten. Kis tanulság, sok mosoly, és elégedett sóhajok:
 


Akik kimozdulnának, azoknak jön egy virtuális vállveregetés, és a város is örömmel fogadja majd őket. Az ajánlatokban természetesen úszkálni lehet ilyenkor. Több étterem és szórakozóhely is készül speciálisan a mi ünneplésünkre.
 
Koktél a kézbe, és hagyjuk, hogy a kedves kényeztessen, vagy mulassunk a csajokkal reggelig, nem törődve a holnapi munkanappal!
 
 
Legyünk bárhol, igyunk-, együnk-, hallgassunk-, nézzünk bármit, szeressük magunkat ezen a napon. A néha hisztis természetünket, a szétszórtságunkat, az álmodozásra hajlamos agyunkat. Mindent, ami nővé tesz minket!
 
Aztán ha ezzel megvoltunk, majd szeressük magunkat holnap is! És így tovább...

Kommentek