Nem kell mindent együtt csinálni!

Ahhoz, hogy erősebbé és intenzívebbé váljon az egymás iránt érzett szerelem, arra is szükség van, hogy olykor külön utakra tévedjetek. Ne féld bevállalni, hogy a párodon kívül is van saját életed.

 

Amikor az ember lányát elkapja a rózsaszín szenvedély, hajlamosak vagyunk csapot-papot ott hagyni azért, hogy minden szabad percünket a fehér ló újdonsült tulajával töltsünk. Ezzel egy kapcsolat elején nincs is semmi gond, de kis idő múltán terhes lehet, nem csak a másik fél számára, hanem saját méltóságunkra is. Így, hát ne adj fel mindent, ami múltad mindennapjaiban szerepelt, pláne ne azokat a dolgokat, amik meghatározzák, hogy ki is vagy valójában.  

1. Minőségi kapcsolatok külön Minden héten szánjatok időt arra, hogy egymás nélkül töltsetek el egy kis időt más emberek társaságában. Ha jól szeretnétek érzeni magatokat egy kapcsolatban, arra is szükség van, hogy másokkal is legyen minőségi kapcsolatotok. Az is jó ötlet, ha évente egyszer-kétszer egy teljes hétvégét barátnőkkel, haverokkal terveztek be, és nem is hívogatjátok egymást percenként. 2. Legyen más-más hobbitok Az szuper, ha hasonló dolgok iránt érdeklődtök, és szívesen futtok vagy tanultok nyelveket együtt, de kifejezetten jót tesz, ha megvannak a saját kedvenc tevékenységeitek. Magabiztossá tesz, ha valamiben csak te vagy jártas, és feldobja a kapcsolatotokat az a sok-sok új információ, amit egymással megosztotok. 3. Olvassátok el a másik kedvenc könyvét Sokkal jobban megismerhetitek egymást, ha elolvassátok azt a regényt, amiért leginkább odavan a másik. Ráadásul talán ezután több közös témátok lesz. 4. Ne vásároljatok mindig mindent együtt A divat shoppingból bátran hagyd ki őt, válaszd ki egyedül, milyen fehérneműben lepnéd meg egyik este. Az esti vacsit sem kell minden nap közösen beszereznetek, inkább szerezz neki örömet azzal, hogy valami különlegeset főzöl és hagyj neki is teret arra, hogy elbűvöljön titkos szakácsmesterségével. 5. Külön sport Az teljesen oké, ha néha elmentek együtt futni, vagy kipróbáljátok a közeli squash pályát, de a rendszeres nyújtásból és izzadságszagból inkább hagyjátok ki a másikat. Neked sem túl lazító tevékenység az edzés, ha közben állandóan arra figyelsz, hogy ne vágj hülye arcot, amikor súlyt emelsz, vagy ha folyton a vízálló szempillaspirálodat csekkolod az öltözőszekrénynél.  

K.R.

Kommentek