Neked is jogod van a szép élethez!

Vannak szerencsés emberek, akik olyan családban nőhettek fel, melynek építő és támogató volta egy életre biztos alapot jelenthet nekik. Az anya és az apa szerették egymást, normális értékrenddel és önértékeléssel rendelkeztek, a gyerekeik ebbe nőttek bele, ezt az értéket adják tovább, mert a minta valóban olyan minta, ami boldogságot, kiteljesedést ad az ember életének.

 

Igen, ezek azok a bónuszéletek, akiknek az életét csak lesed és irigyled, mert olyan könnyen megy nekik az, ami neked baromi nehezen. Csak lesed, milyen virágzó és önbizalommal teli életet tudnak ők élni, persze a maguk problémáival- hisz az mindenhol adódik-, de az összetartás és a szeretet olyan egységgé kovácsolja őket össze, ami szinte megbonthatatlan, nincs olyan akadály, amit ne ugornának át könnyedén.

Aztán jössz te, végignézel a szüleiden, a keszekusza életen amit idáig éltél, és aminek a lépéseihez olyan erőket mozgattál meg, hogy azt sem tudod hogyan tetted. A szüleid rettenetesen viselkedtek egymással, a párod szülei nem másképpen, minden kis mozaik helyrerakása- mely az életed térképévé válik majd – olyan erőfeszítésbe kerül, hogy majd belehalsz. És nem tudod, hogyan éljél szépen. Illetve tudod, de csak azért, mert már annyit láttál magad körül, annyit olvastál róla, hogy van fogalmad róla. De ez így még rettenetesebb. Toporzékolnál és üvöltenél legszívesebben, hogy valaki jöjjön már és tegye helyére a dolgokat körülötted.

Közben görcsösen figyeled a hullákat, melyek minden helyén lévő mozaik mellett hevernek, sokszor talán arra is gondolsz, bárcsak ne lennél már többé, hogy ne kelljen ennyit szenvedned, és szenvednie az embereknek, akikkel együtt élsz, s akik a legfontosabbak neked.

De változtatni akarsz, mert nem lehet csak egyes emberek kiváltsága, hogy tudják, hogyan kell szépen élni! Valahogyan meg kell szakítanod a generációs folyamatot, mert te már tudod, hogy ezzel determinálod a gyerekedét is és hogy nagyon rossz lesz magányos, rosszkedvű, megkeseredett emberré válni, akiknek a gyerekei majd a halálos ágyon bocsájtanak meg.

És teljesen megdöbbentő módon már maga a szándék, hogy változtatni akarsz, működik!

Egész egyszerűen más energiák mögé rendeződsz, szép lassan eljutsz oda, hogy ha visszanézel elmondhatod, mennyire sokat alakultál a jó felé, és veled alakult minden. Szépen meglapogathatod a vállaidat, hogy azért távolról nézve már valami kirajzolódik azon a mozaik képen!

Már nem keseregsz azon, miért nem születtél a szerencsések klubjába, már elfogadod: Oda születtél, ahova!

Lehetne sokkal rosszabb, nem kaptál akkora traumákat az életedben, amik egy életre nyomorítanak meg, csak akkorákat, amik feldolgozhatóak. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan gondolják rólad is azt, milyen mázlista vagy, hogy olyan az életed, amilyen. Mert hát ez is egy nagy igazság, soha nem tudhatod, hogy a másik számodra megnyilvánuló élete miket rejt valójában.

Már tudod szépen élni nagyon kemény meló. Rettenetes mennyiségű türelem, alázat és legeslegfőképpen szeretet kell hozzá, és még egy nagyon fontos valami. Mert az összes rossz gondolat, melyet jó mélyen raktározunk agytekervényeink legmélyebben barázdált réseiben, csak úgy tud egyáltalán megnyilvánulni, ha nem hagyod észrevétlennek maradni. Keresd azokat a módszereket, melyek nem csak felkavarják a vizet és vele együtt a homokot, hanem választ és segítséget is adnak ahhoz, hogy mit kezdj vele. Minden tudatalatti folyamattal foglalkozó terápia sokat segíthet, mert olyan dolgokra derül fény, amikre soha nem gondoltál volna, olyan összefüggéseket és mechanizmusokat találsz meg az életedben, amikre soha nem jöttél volna rá.

Amíg ezekről a folyamatokról nincs tudomásod, tenger hullámain sodródó hajócska vagy, aki annak is örül, ha nem süllyed el.

De az neked kevés, mert a szép élethez ismerned kell magad!

Már tudod, hogy van remény, s a mozaik gyönyörű képe már meg is mutatta magát a képzeletedben, hogy elhitesse veled, jogod van a szép élethez neked is!

Szabó Lilla

Kommentek