Miért vonzza a magas érzelmi intelligencia az embereket?

A szapioszexualitás kifejezés a 21. század szüleménye, melynek lényege, hogy az egyén figyelmét a másik fél intelligenciája, esze ragadja meg. Az IQ-hoz köthető kvalitások sokkal vonzóbbak számára, mint a külső megjelenéssel kapcsolatos jegyek. Ugyanígy beszélhetünk az érzelmi intelligenciához, azaz EQ-hoz való vonzódásról is.

Sile Walsh ír coaching pszichológus és szervezeti tanácsadó szerint az öntudatosság, a rugalmasság és az empátia az „új szexi”. Azok az emberek, akiknek magas az érzelmi hányadosa, könnyebben építenek ki és tartanak fent mély és minőségi társas kapcsolatokat. És hogy miben rejlik a vonzerejük?
 
Sikeresek
 
Az EQ az a fejleszthető tulajdonságunk, ami segít abban, hogy felismerjük és kezeljük saját és más emberek érzéseit. Az öntudatosság, önszabályozás és a többi ember megértését segítő empátia és asszertív kommunikáció az élet minden területén sikerhez vezet. Az, hogy valaki nem esik bele ugyanazokba a hibákba, képes alkalmazkodni és erős tud maradni a nehéz helyzetekben is, erőt sugároz. Márpedig a sikerből és erőből eredő magabiztosság vonzó.
 
A Kósa Erika Akadémia egyéni és vállalati szinten is foglalkozik az érzelmi intelligencia fejlesztésével. „A cél, hogy minél többen tudják tudatosan alkalmazni az EQ képességét, ezáltal sikeresek legyenek az élet minden területén. Jómagam több tízezer ember vezetésében vettem már részt, és felelősen kijelenthetem, hogy a sikerem egyik legfőbb titka az érzelmi intelligencia.” – mondja Kósa Erika.
 
Békességet sugároznak
 
A magas érzelmi intelligenciájú személyek sokkal jobban képesek kezelni a stresszes szituációkat, türelmesebbek másokkal, nem cselekednek indulatból és megbízhatóbbak. Igyekeznek a megoldásra koncentrálni, és nem játszmákat, vitákat generálni. Ismerik magukat és az érzelmeiket, bíznak a megérzéseikben. Ez a fajta érzelmi biztonság és kiegyensúlyozottság pedig a legtöbb embernek nagyon fontos, erre törekszik ő maga is, és ezt keresi a partnerében is.
 
Fejlődésre ösztönöznek
 
Az is vonzó, ha egy személy nem fél a változástól, folyamatosan fejlődni szeretne, motivált az élet területein. Cselekvőképes és tesz a céljai élérésének érdekében, nem másoktól várja a megváltást. Egy ilyen ambiciózus ember a környezetére is hatással van, őket is húzza magával.
 
Igazán törődnek
 
A magas empátia szintnek köszönhetően ténylegesen érdeklődnek és törődnek mások hogylétével. Tapintatosak, figyelmesek és előzékenyek. Emellett szenvedéllyel fordulnak a kisgyermekek és az állatok irányába is, ami szintén vonzó a másik ember számára. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki mással foglalkoznak, csak magukkal nem, épp ellenkezőleg. A magas érzelmi hányadossal rendelkező egyének tisztában vannak saját igényeikkel, és elegendő minőségi időt szánnak magukra is.
 

 
További információ:
https://www.kosaerikaakademia.hu/
https://www.facebook.com/eqsexy/?epa=SEARCH_BOX
kata.durgo@emeraldpr.hu
 
Háttérinformáció:
Kósa Erika 2016 őszén alapította meg a Kósa Erika Akadémiát azzal a céllal, hogy minél több embernek átadja a mintegy három évtized alatt megszerzett tudást és tapasztalatot, amely az üzleti és magánéleti sikerhez vezette. 2017. október 13-án elindította az EQ Sexy mozgalmat, melynek küldetése, hogy felhívja a figyelmet az érzelmi intelligencia, mint kiemelkedő fontosságú modernkori képesség fejlesztésére. A mozgalom születésnapján minden évben megrendezésre kerül az EQ Sexy nap, melyen neves szakemberek mellett sztárvendégektől is tanulhatnak a résztvevők.

Kommentek