Mennyi az annyi? Avagy a szexuális együttlét ideális időtartamáról

Ne is tagadd, tuti volt már nálad is terítéken a téma. Vagy a világhálón olvastál róla, vagy kommenteltél egy cikkhez ezzel kapcsolatban, vagy ha egyik sem, akkor is biztosan felmerült már benned a kérdés, hogy vajon mennyi ideig tart egy átlagosnak mondható szerelmeskedés?

Nos, a témában számos kutatás látott már napvilágot évről évre. A régebbiek azt mondják, hogy az előjáték nélkül általában 7 és 13 perc közé esik egy átlagos szex menetideje. Persze egy tisztességes aktushoz szervesen hozzátartozik az előjáték, mely szintén 6 és 10 perc között mozog, illetve az utójáték, mely 3 és 5 percre tehető. Általánosságban elmondható, hogy az előjátéknál a nők többre vágynak, a férfiak pedig kevesebbel is beérik, ám maga az aktus ideje nagyjából egyezik a két nem között. Az utójátékra viszont kevesebb időt szánunk, általában csupán 3 és 5 perc közötti időtartamot. Az emberek azonban minden korban kíváncsiak mi a válasz, és a most felnövő „okos” generáció már nem biztos, hogy az ágyban is „rohan”. Lássuk csak a legújabb felmérést!
 
Friss felmérés is van róla
Egy brit erotikus társkereső oldal (Saucy date) feltette azt a kérdést az oldalon regisztrált tagjainak, szám szerint 3836 személynek, férfiaknak és nőknek egyaránt, akik a világ minden tájáról érkeztek – Kanadából, az USA-ból, Indiából, Ausztráliából és Angliából - miszerint szerintük mennyi az ideális „nettó” időtartama egy szexuális együttlétnek, illetve mennyi idő volt a legutóbbi légyott, végül mennyi idő lenne szerintük az ideális, ha nem számítjuk mindebbe bele az elő és utójátékot. A válaszokat összegezve, és kiértékelve, megszülettek az eredmények.
 
25 perc
Nos, egy ideális világban a nemi aktus ideje a nők szerint 25 perc 51 másodpercperc, a férfiak szerint pedig 25 perc 43 másodperc kellene, hogy legyen. A valóságban azonban másképpen alakulnak a dolgok. Átlagosan elmondható, hogy egy „mezei” nemi közösülés 15-17 percig tart. Érdekesség, hogy az indiaiak végeznek a legkorábban és az amerikaiaknál tart a legtovább. Végül, de nem utolsó sorban a felmérés rámutatott arra a tényre is, mely igazán nem meglepő, hogy a nemi aktus ideje a korral egyenes arányban növekszik. Az oldalon konklúzióként azt olvashatjuk jó tanácsként még pluszban, hogy az együttlét alatt ne az időre koncentráljunk, hanem élvezzük ki minden percét. Ha pedig éppenséggel rövidnek találtuk, akkor „rendeljünk egy újabb kört”.
 

Kommentek