Megcsalás vagy flört? Neked mi fér bele?

A múlt héten többen is feltették nekem, persze nem ebben a formában a kérdést. Mi számít megcsalásnak, a pőre tett vagy a kósza gondolat? Mi fér bele, ha családod van és gyerekeid? Feldobja a házasságod, vagy végképp tönkreteszi? Az azonos neműekkel táplált hasonló szintű kapcsolattal mi a helyzet? Kérdések, válasz lehetőségek és töprengések az egyik legnagyobb dilemmáról.

A nőnek még mindig nem

Lehet, hogy csak a bolygók álltak éppen úgy, hogy mindenkit ez a kérdés foglalkoztatott a környezetemben. Az is megeshet, hogy éppen az egyik ismerősöm lépett erre az útra. Egy szó, mint száz, magam is elgondolkodtam azon, hogy vajon mi számít megcsalásnak, és, hogy vajon hova vezet az a bizonyos titkos út. Persze vannak, akiknek nem jelent lelkiismereti problémát, tehát nincs is miről beszélni az esetükben. Az is igaz, hogy a férfiaknak még mindig 2017-ben is legálisabban szabad félrelépniük, mint a nőnek. Ha a nő randevúzik titokban, akkor a társadalom megítélése szerint még mindig egy utcalány szintjére süllyed le, pedig az okokat senki nem firtatja. Mi van a szeretetlenséggel, az elképzelt álomvilágokkal, ez persze senkit nem érdekel.


A flört az kell


Mindenki szeretne tetszeni, ez egy ősi ösztön. No de mi fér bele egy flörtbe? A határok sikamlósan homályosak. Akad, akinek simán belefér egy csók, vagy egy szemezés, és van, aki szívbajt kap egy bók hallatán is. Pedig olyan jó érezni, leginkább az élet derekán, hogy vagyunk még valakik, és nem csak a szellemünkkel tudunk hódítani.


A leszbikus barátnő belefér?


Van én nekem egy nagyon jó barátosném. Igen, egy másik hölggyel él együtt, már vagy nyolc éve. Úgy is ismerkedtünk meg, akkor volt neki friss az a szerelem. Na és? Szabad a világ. Számomra fontos a barátsága, de nem tudnám közel engedni őt. Viszont szoktunk beszélgetni, és mint embert becsülöm, tisztelem és szeretem. Akkor vajon ez most megcsalás? Ja igen, a férjem tud róla persze, és csak nevet rajta. Az évek alatt rájött, hogy nincs mitől tartania. De azért a bevezetőben feltett kérdések miatt mégiscsak elgondolkodtam ennek a kapcsolatnak a hitelességén és legalitásán…


Munkakapcsolat


Aztán ott van egy ismerős csajszi. Két gyerek, szép élet. A munkatársa azonban minden nap felhívja. Persze szigorúan munkáról is beszélnek az első tíz percben. Az egész ennyi. Néha elmennek és együtt kávéznak. A nő elmondta a férfinek, hogy ezt viszonynak hívják, akkor is, ha nincsen köztük testi kapcsolat. Azt hitte, nem fogja másnap hívni. De nem így lett. A férjét otthon ez nem zavarja, hiszen munkakapcsolat, és különben is bízik a feleségében, akinek persze esze ágában sincs elválni. Otthon megkapja, amire szüksége van, a többit pedig a munkakapcsolatban is besöpri. Szerencsés.


Mérgezi a lelket


A titkok azonban akármennyire is édesek, valahogyan mégis megmérgezik a lelket. Egyszerűen nincs értelmük és nem vezetnek sehova, illetve esetleg családok felborulásához, és persze váláshoz. Talán az elején jót tesz a házasságnak, kicsit felszítja a lángot, amit le lehet vezetni a házasság szent kötelékében. Hosszútávon azonban ez nem működik.


Szóval, az én állas pontom az, hogy senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái. Ha nem kapjuk meg azt, amire vágyunk, akkor tegyünk érte. Kérjük, kommunikáljunk, beszélgessünk róla. Romantikusan családpárti vagyok…


Bogáti Gabi

Kommentek