Íme, néhány tuti, reggeli rituálé!

Induljon a te reggeled is a lehető legjobban! Próbáld ki az alábbi tippeket és válaszd ki azt a néhány szokást, amitől igazán energikusan kezdődhet a napod!

 

1. Állítsd be az ébresztőt 10–20 perccel korábbra, mint amikor fel szeretnél kelni. Így előre betervezted a szunyókálás időtartamát, adtál időt magadnak egy kis átmenetre alvás és ébrenlét között.
 
2. Kelj jobb lábbal. Komolyan és szó szerint. Próbáld ki akár csak pár nap egymás után, hogy milyen érzés mindig először a jobb lábadat letenni az ágy mellé.
 
3. Gyújts gyertyát. Néha ennyi elég, hogy teljesen más hangulatban teljen a reggel; készülődj gyertyafény mellett! (Aztán el ne felejtsd eloltani, mielőtt elindulnál otthonról.)
 
4. Igyál egy bögre forró, citromos vizet. Kezdd a napot egy adag tisztító C-vitamin-bombával. Legyen előbb, mint a kávé.
 
5. Jógázz. Akár csak 10 percet.
 
6. Menj ki a természetbe. Akkor is, ha ez csak egy kis sétát jelent a szomszédos parkban.
 
7. Olvass. A reggeli kávé (vagy forró citromos víz) kortyolgatása mellett nyiss ki egy könyvet és olvasgasd. 
 
 
8. Még ne mobilozz. Az e-mailek és a közösségi oldalak várhatnak. A nap első szakasza legyen csak a tiéd.
 
9. Reggelizz. Készíts akár előző este egy egyéjszakás zabkását, hogy reggel már ne kelljen pepecselned. Semmiképp ne hagyd ki a reggelit!
 
10. Tisztítsd meg az arcbőröd. Vízzel, arclemosóval. Aztán töröld szárazra és kend be hidratáló krémmel. A naponta tisztított, hidratált bőr olyan önbizalmat ad, amit korábban el se tudtunk volna képzelni.
 
11. Írj naplót. Ha konkrétan megfogalmazod és írásba adod, mi mindent sikerült véghezvinned előző nap és mit tervezel aznapra, sokkal könnyebb valóra váltanod a terveidet.
 
12. Ágyazz be. Ne maradjon szanaszét az ágyneműd.
 
13. Fürödj, ne zuhanyozz. (Ehhez persze egy kicsit korábban kell kelned.)
 
14. Meditálj. Vagy ha ez a szó túl félelmetes, ne nevezd meditációnak: csak szánj pár percet a napodból arra, hogy tényleg nem csinálsz semmit.
 
15. Öntözd meg a növényeidet. Legyen ennek mindig reggel az ideje.
 
16. Kávézz. Figyeld meg az aromát; élvezd ki, ahogy a csésze melegíti a tenyered.
 
17. Hallgass inspiráló zenét. Legyen egy reggeli lejátszási listád.
 
18. Építs be minden reggeledbe egy apró kényeztetést. Akár lehet minden nap más: egy kocka csokoládé a kávé mellé, egy élénk színű rúzs, egy kiadós reggeli valami menő kávézóban. Tervezd meg előre, hogy melyik nap mivel leped meg magad, és könnyebben fogsz felkelni másnap.
 
19. Mondogass magadnak reggeli mantrákat, pl: "Ez a napom is sikeres és vidám lesz!"
 
20. Rakj rendet 2 percig. Sokkal jobb érzés lesz este hazajönni, ha tiszta a konyhapultod.
 
 
K.R.

Kommentek