Íme, az anyák 10 típusa!

Vannak anyák, amelyekre egy típus jellemző, de találkoztam már olyannal, akire a leírtak közül 3 is nagyon jellemző volt. Te melyik vagy?

 

1. A Google anyukaâ?¨ Mindent meggugliz, mindent jobban tud a gyerekorvosnál és a védőnőnél, és természetesen az összes többi anyukánál is. Még azoknál is, akiknek három gyerekük van, szemben az ő egyetlen, 4 hetes csecsemőjével.

2. A zsonglőr â?¨Legalább 3-4 gyereke van, és emellett még talán dolgozik is, mégis mindenre van ideje, soha semmit nem felejt el, mindenhol ott van, mindent megcsinál, ha a 3 gyerek háromfélét kér enni, ő elkészíti, még sportolni és fodrászhoz is eljut, sőt, még aludni is van ideje.

3. A túlaggódó

Állandóan a védőnőt és a gyerekorvost hívogatja, és hetente személyesen is felkeresi őket, hogy megnézzék, nincs-e baja a gyereknek. A Facebookon minden babás-mamás csoportban az ő kérdéseivel van tele az üzenőfal, mert a legkisebb kiütést is valami halálos himlőnek gondolja.

4. A versengő anyukaâ?¨ Az ő gyereke mindent előbb csinál, mint másoké, 6 hónaposan már áll, 9 hónaposan már jár, és másfél évesen már legalább a Himnuszt kell szavalnia. Amivel nincs is gond, de megszól minden más gyereket és anyukát, akiknek a gyerekei esetleg „csak” akkor csinálnak mindent, amikor egyébként kellene. És jaj azoknak, akiknek egy picikét le van maradva a csemetéjük.

5. A dolgozó anyuka

Azonnal laptophoz ül, amint alszik a gyerek napközben és este is. De azért a közös időtöltés közben is rá-rá pillant az e-mailjeire és egy-két fontosabb telefon is belefér. Az alvásból elég erősen lecsípett időkből adódóan azonban állandóan fáradt, főbb ismertetőjele a karikás szem.

6. A leszarom anyuka

Na, nem a gyereket szarja le, hanem a szabályokat. Még hogy 3 óránként kelteni? Még hogy 6 hónapos kor előtt nem lehet hozzátáplálni? Még hogy 8 hónaposan nem adhat neki gulyáslevest? Tojik ő mindenre, csak a gyereke igényeire és reakcióira figyel, hogy mi a jó a csöppségnek, mit szeret, mit nem. És egészen őszintén: talán ő is csinálja a legjobban.

7. Az Instagram anyuka

Tele az Instagram profilja az ő imádott gyerekével, akire úgy egyébként állandóan vagy a babysitter vigyáz, vagy pedig a nagymamák. Mert neki valahogy se ideje, se türelme foglalkozni gyermekével, ha a telefon nincs a kezében és nincs megörökítve.

8. Az ősanya

Állandóan fel van kötve rá a gyerek, otthon is, fürdés közben is. Még a WC-n is. Legalább  4-5 éves koráig szoptatja a gyermekét, aki természetesen vele is alszik. És akkor szopizik, amikor csak akar. Ezekkel sincs semmi gond, sőt. De jaj annak, aki nem így csinálja, vagy esetleg mást gondol ezekről.

9. A kreatív anyuka

A korábban irodai munkát végző nő, aki gyermeke születése után valahogy a tűnél és a cérnánál, a varrógépnél, a papírnál, a fánál, vagy bármi más olyan dolognál kötött ki, amelyből egyedi, kézzel készített csoda születhet. Bár a tehetség és a kreativitás mindig is lappangott benne, a gyermek hozta ki belőle igazán a művészt.

10. A fitt anyuka

Alig várja, hogy leteljen a gyermekágyi időszak, és újra mehessen az edzőterembe és futni. Hamar vissza is nyeri régi alakját, bár nehéz dolga nincs, hiszen a terhesség alatt is végig odafigyelt, így gyakorlatilag plusz kiló nincs is rajta.  

K.R.

Kommentek