Így vedd rá, hogy beszéljen az érzéseiről!

Olyan, mintha egy marslakóval élnél együtt? Kérdezel tőle valamit, de ő csak csendben ül tovább? Arra kerestem a választ, hogy a férfiak miért nem beszélnek az érzelmeikről.

Tengernyi
 
Először egy francia cikket olvastam a témában, aztán belekóstoltam az itthoni felhozatalba. Tengernyi írás, fórumhozzászólás, interjú, „majd én megmondom a tutit” cikk, előre legyártott tartalom, mind-mind ebben a témában. Sokat gondolkodtam rajta, vajon nekem kell írnom még egy ilyet? Szerintem erre semmi szükség. Először is, én nő vagyok, szóval a férfi agyában lévő dolgokról önhatalmúlag írogatni szerintem félrevezető és hiteltelen. Ezért inkább megkérdeztem pár igazi férfit, hogy ők, mit gondolnak, miért nehéz számukra az érzelmekről való diskurálás, és mit tehetnének a nők azért, hogy ez könnyebben menjen. Mert ugye a nők legtöbbje erre vágyik, hogy szavakkal is kényeztessék őket. Szóval a beszélgetések után a következőre jutottam:
 
Önmagát értékelő nő figyelme
 
Azt hiszem mindenkinek ismerős az a történet, hogy a férfi elmegy az örömlányhoz, és vele tölt egy pár órát. Ám a ruhák a helyükön maradnak, a férfi pedig csak beszél és beszél, miközben az örömlány ölébe hajtja a fejét, aki simogatja a haját. Idilli kép, és a legtöbb nő el sem hiszi, hogy van ilyen, vagy felhúzza a szemöldökét sziszegve. Pedig érdemes lenne egy kis figyelmet szentelni a dolognak, hiszen meg is érkeztünk a miértekhez. Ezeken a légyottokon, legyenek azok akár a világ másik oldalán a gésáknál, vagy nyugati világunkban a piroslámpás ház mádámjának kedvencénél. A férfinak ugyanis figyelemre van szüksége. Őszinte figyelemre, amikor a nő lelkében csak ő sziporkázhat. Ez a fajta figyelem azonban nem az önmagát lábtörlőnek lealacsonyító, esetleg mártírnak kikiáltó, vagy állandóan megerősítést hajhászó figyelem, hanem egy tiszteletteljes, de önmagát értékelő és a helyén kezelő nő figyelme. Egy igazi nőé. Értem ez alatt a női kisugárzást, a női energetikát és a női jelzéseket. Igen, fizikai szinten szoknyát is kell venni, sminkelni sem árt, jöhet a magas sarkú, és a magára igényes nő összes fegyvertára. Lelki szinten pedig a nő legyen befogadó, és elfogadó, aki áramoltat, aki összefog, aki határtalan, mégis korlátokat tart és megtart.
 
Más csatornákon
 
Az átlagos férfiember nem elsődlegesen a szavakkal kommunikál. A nőknek meg kell tanulniuk a többi kommunikációs csatornájukat is használni, ha arra vágynak, hogy szavakkal is kényeztessék őket. A férfi elsődleges nyelve az érintés, és a tettek nyelvezete. Egyszerűebben fogalmazva a férfi ahelyett, hogy azt mondaná szeretlek, odaadja a lakáskulcsának a másolatát. A kapcsolat elején a férfi még kimondja az érzéseit, hiszen tudja, érzi, a nőnek erre van szüksége. Azonban a rutinnal és az évekkel ez elmúlik és megfakul. Az érzés kifejezése továbbra is megmarad, de más csatornán működik már. Ha ezekre pedig a nő nem reagál, mert nem veszi az adást, úgy az idő múlásával ez is teljesen megszűnik. A férfi nem érzi többet férfinak magát amellett a nő mellett, akivel együtt él. Hiszen az a nő nem tekinti őt férfinak. A legjobb esetben is „csak” egyenlő fél lehet a nő mellett a családban. A nő dolgozik, bevásárol, gyerekeket nevel és háztartást vezet. Mindenre képes, sőt még annál is többre. A férfi így a családban egyre lejjebb süllyed a ranglistán, végül lelkileg is bezár, páncélja egyre vastagabbá válik. Pedig amióta világ a világ a férfinak fizikai, lelki és szellemi biztonságot kell, kellene nyújtania a nőnek. Minden nő erre vágyna a szíve mélyén.
 
A megoldás a te kezedben van
 
Akár hiszed akár nem, a nők irányítanak, és a nők választanak. Olyan erő és bölcsesség van a kezükben, ami félelmetes fegyver. Évezredeken keresztül szerették volna a nőt megfosztani ezektől az eszközeitől. Mindez olyan jól sikerült, hogy a nők mára már teljesen elfelejtettek nőként létezni, nőkét mosolyogni és nőként kommunikálni. Szóval a kérdésre a válasz, hogy hogyan lehet rávenni egy férfit arra, hogy az érzelemiről beszéljen, azt gondolom annyi, hogy sehogy. Rávenni sehogy. Viszont ha nőként viselkedünk, valódi hamisítatlan és hiteles nőként, annak bizony az lesz a következménye, hogy a férfi végre férfi lehet mellette, aki újra mesél az érzéseiről annak a nőnek aki fontos számára. 

Kommentek