Igazi szerelem. Amikor mind a három szinten működik

A szerelem egy igen különös és összetett jelenség. Nem is mindenkinek van benne része. Nem lehet kierőltetni, és nem is lehet neki ellenállni. Egyszerűen megtörténik veled, és azt veszed észre, hogy szerelmes vagy. Jah igen, és még egy, minél idősebb vagy, annál nagyobb kincs lesz számodra, és annál jobban tudod kordában tartani. Mikor tökéletes? Ha mindhárom szinten működik.

Tényleg létezik?
Többször voltam szerelmes, és választottam szerelem nélkül, tudatosan is párt már magamnak az évek során. Ha már szerelem, akkor a legklasszabb az volt, amikor mindhárom szinten működött, azaz testi, lelki és szellemi szinten is társ volt az illető. Léteznek olyanok, akik azt mondják, ilyen nincs, ez lehetetlen. Azt üzenem nekik, sajnálom, hogy soha nem fogják megtapasztalni, mert nem nyitottak rá, és nem is elég kreatívak hozzá. Az átlagember már akkor szerelembe zuhan, ha a három közül egy, esetleg két szint így vagy úgy, de rendben van. Ne adjuk alább, szerintem működtethető a szerelemben, mindhárom! A fizikai szintet meg lehet tanulni, a lelki szint működtetéséhez kell a kitartás, az erő és a találékonyság, talán a szellemi szint a leghúzósabb, hiszen az múlik a legkevésbé rajtunk, és az akaratunkon.
 
Ami tanulható: a testi szerelem
A fizikai szint itt, is a level1, azaz a legalsó zóna. Ez azt jelenti, hogy viszonylag könnyen tanulható és elsajátítható, amennyiben elég nyitottak vagyunk az új ismeretekre, és azok kipróbálására, gyakorlatban való alkalmazására. Igen is össze lehet csiszolódni, és igen mindehhez türelemre és időre van szükség, ám mégis lehetséges, mégpedig igen hamar. Persze kell hozzá a partnerünk türelme, nyitottsága és ideje ugyanúgy, mint a miénk, de ez a további szintekre is igaz.
 
Amihez a legtöbb erő szükséges: a lelki szint
Ez már a haladók birodalma. Itt nem elég az ismeretszerzés, és a folytonos gyakorlás. Itt megmutatkozik az, hogy kinek milyen adottságai vannak, és mennyire kitartó. A lelki szint működtetéséhez egy jó adag türelemre, egy csipet humorra, és nem utolsó sorban kreativitásra van szükség. Kell, hogy át tudjuk lépni saját határainkat. Szükséges, hogy lássuk, a sértődöttség nem vezet sehová. Az út a fontos, amikor eléggé nyitottak vagyunk megtenni a másik felé azokat a bizonyos lépéseket akkor is, ha nem mi voltunk a hunyók, akkor is, ha minket bántottak, akkor is, mindenkor is. Mert a változás csak rajtunk múlik. Aki tudja, ezt a szintet működtetni, és nem hagyni működni, elvadulni, vagy működést hazudni, az előtt már kalapot lehet emelni.
 
Az ajándék: a szellemi szint
Számomra ez a legmágikusabb szint. Fel kell ismerni, hogy elég-e a másik számodra, hogy tart-e ott szellemileg, mint te, elég-e a világod kielégítéséhez, sőt, tovább megyek, az együtt fejlődéséhez. Mit jelent ez számomra a valóságban? Egymás gondolataiban való aktív részvétel, a hétköznapokon innen és túl. Ismered azt az érzést, amikor úgy érzed, csak szárnyalsz, és a gondolataid el tudod neki mondani, mert érdekli, mert veled repül tovább, és megszűnik körülöttetek a világ? Amikor valami maradandót is tudtok akár együtt is alkotni? Amikor nem kell magyarázni, eldadogni, elmesélni, mert egyszerűen, érti, érzi, jelen van a másik benned, a fejedben? Na igen. Ez az. Ha pedig a másik inspirációt is jelent a számodra, akkor ez a hiper top extra, a szupernova robbanás, a legfelsőbb szinten való kielégülés, mely jobb, mint egy szimpla, esetleg dupla orgazmus. Ha érted mire gondolok…
 

Kommentek