Hűtlenség: öt árulkodó jel

Mindenki ismeri ezeket a jeleket. Mégsem gondol rá az ember első körben. Próbálja akár önmagának is elmagyarázni, hogy az nem lehet, velem történhet meg. Semmitmondó kis apróságok, mégis árulkodó jelek lehetnek arra vonatkozóan, hogy megcsal a kedves.

Kontroll alatt a monitor
Akinek nincs vaj a füle mögött, nem fogja rendezgetni a hozzászólásokat, kitörölni a régebbi beszélgetéseket, sem a telefonjából, sem a közösségi oldalak chat-programjaiból, és így tovább. Egyszerűen túl sok energiát visz el. Aki kínosan ügyel arra, hogy ne maradjon nyitva semmilyen alkalmazás, program, böngészőlap, sőt leginkább még a laptop teteje sem, - ha ez régebben nem volt jellemző rá - előfordulhat, hogy rejteget valamit. Ha a böngészőben lévő előzmények mappa is kong az ürességtől, az már intő jel is lehet. Bár ma már számos olyan applikáció létezik, és persze a privát üzemmódban való böngészés is ilyen, ahol nem láthatja más, hogy mikor és mit nézett a felhasználó. Ami még a monitorokra vonatkozik, azok az újabb és újabb jelszavak és kódok. Gyakori eset megcsalás esetén, hogy az illető esélyt sem ad arra, hogy bárki is belenézhessen a telefonjába, tehát nem hagyja azt ott az asztalon, a nappaliban, mint esetleg korábban, hanem mindig vele van. A mosdóban is, sőt magával viszi azt akár a fürdőszobába a zuhanyozáshoz is.
 
A szex az vajon mi?
Az összebújások, intim együttlétek lassan kivesznek a mindennapokból, csak úgy, mint az egyszerű ölelések, simogatások. Fizikailag messze kerülnek azok a párok, akik esetében az egyik félrelép. A szexuális együttlétek gyakorisága pedig egyre csökken, és intenzitásuk sem olyan, mint régebben. Ha mindez meglehetősen gyorsan következik be, egyik hónapról a másikra, értékelhető ok nélkül, akkor gyanakodhatunk arra, hogy képbe került egy harmadik fél. Ha valóban nincs indoka rá, tehát nem játszanak közre családi, munkahelyi problémák, extrém fáradtság, vagy betegség, joggal kérdezhetjük meg, hogy mi is történik valójában. 
 
Hirtelen jött odafigyelés
Egy ideje kifogástalanul néz ki. Ad magára, nem vesz fel akármit, és az egész megjelenése sokkal összeszedettebb, mint bármikor. Esetleg épp most kezd el fodrászhoz, manikűröshöz járni, amit évek óta nem tett meg. Nagyon is figyel a részletekre, ami a kinézetét illeti. Szinte minden a helyén van. Sőt még parfümöt is fúj magára reggelente, holott eddig mindig irtózott még az eau de toilette-ktől is.
 
Közönyös viselkedés
Már nem kérdezi meg, hogy telt a nap, vagy mi a helyzet otthon. Gyakran figyelmetlen és szórakozott a gyerekek, vagy a család környezetében, úgy viselkedik, mintha ott sem lenne valójában, pedig régebben szívesen töltött időt együtt a családdal. Lélekben máshol jár, ez az érzés az, amit vele kapcsolatban érezhetünk.
 
Ismétlődő kimaradások
Később jön haza, mint szokott, és semmitmondó indokokkal igyekszik ezt magyarázni. Elhúzódott a megbeszélés, meetingre kellett menni, be kellett fejezni egy fontos tárgyalást. Ha nincs mögötte valódi ok, és ez sorozatosan előfordul, holott erre előtte nem igen volt példa, akkor gyanakodhatunk. 
Nincs arra vonatkozó recept, hogy ha a fentebbi jeleket tapasztaljuk, akkor biztosan megcsalásról van szó. Tartózkodjunk attól, hogy csak ezen gondolatok körül forogjon az életünk, és ha az megnyugtató, akkor kérjük meg párunkat, hogy beszélgessünk a témáról. Az őszinteség mindig előre vezet, ha elmondjuk, hideg fejjel, hiszti és érzelmi kicsapongások nélkül, hogy nyugtalanok vagyunk, esetleg megkérdezzük, van-e valami amiről tudnunk kellene, esetleg csak elfelejtett megemlíteni valakit, aki mostanában felkavarta. Egy mélyebb beszélgetéssel tisztázhatóak a dolgok, akár negatív, akár pozitív irányba is mutassanak. 

Kommentek