Gyereked van? Így turbózd fel a kapcsolatotokat!


A szülőpárosok élete nem mindig fenékig tejfel. Azt is mondhatnám, hogy nem hömpölyög nyugodt folyóként, és igen, néha kilép a mederből, hogy elárasszon mindent akár egy cunami. Van, mikor apadásnak indul a vize, és van, amikor eljön a dagály. Szóval a szülőség és az együttélés igenis az extrém sportok közé tartozik. Mégis hogyan tartsuk egyenesben az életünket együtt, hogyan tápláljuk a tüzet, hogy ne aludjon ki, ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Vacsi otthon?
Nem minden helyzetben van lehetőségünk arra, hogy az estét házon kívül töltsük együtt. Legtöbbször a fáradtság, és az anyagiak az okok, vagy éppen nem ér rá a bébiszitter. Ám nem szükséges, hogy mindez kedvünket szegje. Vacsorázzunk otthon, és adjuk is meg a módját! Akár főzhetünk is együtt, és persze egy kicsit öltözzünk is ki, persze csak az alkalomhoz illően. Ha a gyerekeket sikerül mihamarabb ágyba tudnunk, kezdődhet is az esti randi.
Mesélj neki magadról
Azt gondolhatod, hogy nem érdekli. De te csak ne akarj az ő fejével gondolkodni. Persze, mindenki tudja milyen fontos a folyamatos kommunikáció, de a logisztikai megbeszélések, azaz amikor este tisztázzuk, hogy holnap ki megy a gyerekért az oviba és ki az iskolába, az nem tartozik a beszélgetés kategóriájába. Azt is érdemes megosztani a másikkal, hogy mire vágyunk, min agyalunk, milyen dolgok aggasztanak, vagy éppen mik hoznak lázba. Sőt egy érdekes cikk, vagy könyv is jó alap lehet a beszélgetéshez.
A szex javítja az alvás minőségét
Az egész napi robot után, a gyerekek ágyba gyömöszölésén túl, már csak aludni vágyik a feleség, de legkevésbé arra, hogy eljátssza az ellenállhatatlan szerető szerepét az ágyban. Érthető a fáradság, ám ne utasítsuk vissza minden este a párunkat. A vágy fura dolog. Minél több idő telik el szex nélkül, annál kevésbé leszünk aktívak szexuálisan. No de fordítsuk csak meg a helyzetet. Nekünk mennyire lenne kedvünk újra kezdeményezni három „nem” után? Aztán már csak a csend marad, és az üres helyeket betölti más, és lehet dühöngeni, meg elválni. Mert enni, inni, aludni és igen szexelni is létszükséglet, szervesen hozzátartozik az emberi élethez. Szóval bármennyire is fáradtak vagyunk, gondoljunk arra, hogy végső soron ma már bizonyított tény, hogy a szeretkezés javítja az alvás minőségét, így reggel sokkal jobb formában ébredünk majd, mint szex nélkül. (de, de … tényleg bizonyítást nyert!)
A dicséret ereje
Milyen könnyű is más munkáját kritizálni, főleg, ha hullafáradtan esik haza az ember, legyen szó a vacsora elkészítéséről, vagy gyereknevelésről. Mégsem kell rögtön a szálkát észrevenni. Igazából ez csak egy döntés. Nézzük úgy a dolgokat, hogy félig tele van az a pohár, és nem pedig félig üres! Ha sajtos tésztát kapott a gyerek vacsorára, mondjuk azt, hogy köszönöm, ahelyett hogy az egészséges életmódról kezdenénk el értekezni. Ha hazahozta az óvodából, adjunk érte puszit. Jobb lesz a hangulat, ha a pozitív dolgokra koncentrálunk. Ha pedig az otthonunk egy olyan hellyé válik, ahová jó hazajönni, akkor ott bármi megtörténhet ugye.
Érezd magad jól a bőrödben! Akkor a kapcsolatotok is virágzásnak indul
Nagy csapda, amikor a nők feláldozzák magukat az anyaság oltárán. Nem figyelnek már arra, hogy hogyan áll a hajuk, és azt veszik fel, ami az első a szekrényben. Ez nincsen így jól. Minél több a gyerek, annál tovább tart ez a megszokássá váló mocsár, mely végül oda vezet, hogy a nő nem értékeli önmagát, így a férfi sem tudja többé őt nőként sem értelmezni, sem szeretni. Éppen ezért kicsit sem önzőség az, ha magunkkal is törődünk, és időt szentelünk a magunk számára, mind testileg, mind lelkileg. Ha ugyanis a nő jól érzi magát a bőrében, képes szeretni önmagát, akkor a kapcsolat szárnyakat kap, és kivirágzik, vagy éppen másodvirágzásnak indul. Ne feledjük tehát, az önmagunkra szánt idő a legjobb befektetés!
Ne a megszokott módon!
Miért is ne szexelhetnénk az esti helyett egyszer reggel? Persze a hétköznapokban ezt nem könnyű kivitelezni, de ki ne szeretne arra ébredni, hogy kényeztetik? Próbáljuk csak ki! Már az is nagy előrelépés, ha beszélgetünk a témáról, és kipuhatoljuk, ő mit szólna hozzá. Ha éppen nem hajnalban, akkor is lehet más, a megszokottól eltérő időt és módot is találni. Szülőként ne aggódjunk azon, hogy a szervezés mennyisége megöli az erotikát és a spontaneitást. Megszervezni egy randevút, egy szerelmes együttlétet, nincs ebben semmi szégyellnivaló. A jó dolgokra fel kell készülni. Amikor valaki időhiányban szenved, nem engedheti meg magának, hogy véletlenül rosszul süljenek el a dolgok…

Bogáti Gabi

Kommentek