Első randi

A mai világban, amikor az ember olyan könnyedén pörgeti a Tindert, néha azt érzem az első randi elvesztette a romantikáját, és sokkal inkább egyfajta taktikai dologgá változott. Szinte bárkivel elmehetünk első randira, és így egyre több lehetőségünk van arra, hogy megtaláljuk az igazit. Vagy, hogy megkapjuk azt, amire éppen vágyunk.

Mit akarok az első randin?
Mivel ennyit ismerkedünk, keresgélünk, sokkal nagyobb szerepet kapnak a külsőségek és az első benyomások. Érdemes minél átgondoltabban nekivágni az első randinak, mert mind a két fél elég gyorsan dönt arról, hogy akar-e folytatást. Szeretnék pár ötletet adni, hogy mire figyelj, hogy az este valóban úgy alakuljon, ahogy Te szeretnéd.
 
Mit tudok erről a férfiról, akivel találkozom?
Banális kérdés, tudom. És mégis… Amikor például Tinderen keresztül szervezed le a randit, akkor csak nagyon kevés információd van a másikról. Nyilván valamennyit chateltek előtte, ahol kiderül pár dolog, mondjuk, hogy hány éves, meg mi a foglalkozása és a hobbija. Mégis, azért a chates nyelvezet eléggé leegyszerűsített… A személyes benyomás hiánya miatt, én mindig úgy kezelem a találkát, mintha vakrandira mennék. Igyekszem egy semleges helyre szervezni az ismerkedést: leginkább kávézóba, vagy egy klasszikusabb szórakozóhelyre hétköznap. Így nyugodtan tudunk beszélgetni, ismerkedni. És ha mégsem jön be a pasi, akkor másfél két óra múlva udvariasan lelépek.
 
Mi fogott meg ebben a férfiban?
Az első kérdés inkább az ismeretlenekre vonatkozik, ez pedig azokra, akikkel már találkoztam személyesen, és jó benyomásom volt róluk. Ez általában azt jelenti, hogy találtunk valami olyan témát, ami összeköt bennünket, és ez jó kiindulópontot ad ahhoz, hogy mit csináljunk a randin. Moziba például ismeretlennel nem mennék, de ha valakivel találunk olyan filmes témát, ami mindkettőnket érdekel, akkor miért ne? Aztán a film végén megvitatjuk, hogy mit láttunk. Vagy koncertre is mehetünk, kiállításra, kirándulni… Egy ilyen program sokkal közelebb hozhat minket egymáshoz, mint egy sima kávézás. Mert már alapból van egy közös érdeklődési kör, amin keresztül képesek vagyunk még jobban összekapcsolódni, és ha jól alakul az este, akkor elmélyül az összhang.
 
Mit várok ettől a randitól?
Van, hogy az igazit keresem, és van, hogy csak egy egyéjszakás kalandot akarok. Aztán persze van, hogy úgy indulok el, hogy az igazit keresem, és végül egy egyéjszakás kaland lesz az estéből. Az viszont igazán ritka, amikor szexelni akarok, és megtalálom a nagy Ő-t. Ez valószínűleg a férfiakra is igaz, szóval, ha több lehetőséget is nyitva akarok hagyni, akkor érdemes odafigyelni az apróságokra. Általában már az üzenetváltásokból látszik, merre halad az este, épp ezért fontos, hogy mit, és hogyan kommunikálunk chatelés közben. Az se mindegy, hogy milyen helyre szervezzük a randit. Ha klubba vagy diszkóba megyünk, ahol hangos a zene, és nem lehet beszélgetni, akkor csak testileg tudunk ismerkedni egymással. Ugyanígy fontos kérdés, hogy mennyire kihívóan vagyok öltözve, milyen sminket és ékszert teszek fel. Ezek az apróságok jelzik a másiknak, hogy mire vagyok nyitott az estét illetően, és hogy mit akarok adni neki saját magamból.
 
Milyen jó és rossz következményei lehetnek a randinak?
Mivel ez lesz az első találkozásom az illetővel, a dolog ezer irányba mehet tovább. Ha Tinder randiról van szó ugye teljesen fifti-fifti az egész. Lehet, hogy tök jó lesz, elmegyek megint találkozni vele, vagy csak szexelünk egy jót, de tulajdonképpen, amilyen hirtelen ő csatlakozott az interneten keresztül az életemhez, ugyanolyan hirtelen el is vághatom őt magamtól. Ha baráton keresztül ismerjük a másikat, az eggyel bonyolultabb helyzet, hisz akkor az este története könnyedén téma lehet az ismerőseim körében. Ha viszont egy ilyen este jól sikerül, és tervezünk második randit, akkor könnyebben tudom az illetőt bevinni a barátaim közé, és én is könnyebben tudok kapcsolódni az ő baráti köréhez, szóval sok mindent megkönnyít, ha szegről-végről ismerősöm a másik. Ezt a fenti kérdést leginkább olyan helyzetekben érdemes mérlegelni, amikor az ember munkatárssal találkozik. Ugyanis ha az este nem jól sül el, nekem akkor is találkoznom kell a másikkal. Ilyen helyzetben a „lassan közelítős” ismerkedést ajánlom a gyors ágybabújás helyett, valami olyan találkozót, ahol kézben tudom tartani a dolgokat, és tiszta fejjel tudok dönteni, valójában mit akarok az estétől.

Kommentek