Elég már a csücsörítős, pucsítós képekből!

Nem tudom mióta tart ez a csücsörítős, pucsítós divat a lánykáknál (és még felnőtt nőknél is gyakran), de szerintem eljött az ideje, hogy vége legyen.

 

A sokk, mint anyának, elég friss. Épp 13 éves lányom csücsörítős fotóját küldte el nagyfiam, egy általam nem használt fényképfeltöltésre hivatott közösségi oldalról és én olyan ideges lettem, hogy első mérgemben nem is tudtam mást csinálni, mint jól leteremteni szegénykét. Mindent gondoltam csak azt nem, hogy az amúgy visszafogott kia-nagylányom ilyen fotókat fog magáról bárhová feltenni. Természetesen mindent beígértem, mint büntetést, elveszem a telefonját, mert ha ilyenekre használja, valóban igazoltnak látom azt az általam is túlhaladottnak tartott elképzelést, miszerint egy ilyen korú gyermeknek bőven elegendő lenne, ha egy szimpla nyomógombos telefonja lenne, a szuper okos helyett.

Na erre megkaptam, hogy én egy hatvanas évekbeli őskori maradvány vagyok (pedig nem is, hetvenes évekbeli maradvány vagyok), és hogy minden barátnője ilyeneket tesz fel, és persze az ő szüleik nem ilyen bénák, mint én.

Rögtön utánanéztem, milyen fotókon pózolgatnak ezek a leányocskák és a teljes döbbenet csak ezután következett. Mert tényleg szinte az összes kép arról tanúskodott, hogy bizony ezek a lyányok azt gondolják, kacsaszájjal szebbek lennének, mint anélkül. ők valóban nem látják, mennyire szánalmas látványt nyújt növésben lévő kis testük és arcuk, miközben olyan arcot vágnak, mint egy vérbeli romlott pornós oldalon az ebből élő nők.

Nincsen bajom a pornóval és azzal sem, ha valaki hivatásos ősi foglalkozást űz, mindenki úgy próbál élni, ahogy a legjobbnak gondolja. Nade mégis, mit gondolnak tinédzserkorú gyermekeink, mikor őket imitálják? Vajon tudják-e, mit üzennek ezzel, és vajon fel vannak-e készülve rá, hogy meg tudják a választ?

Nem, azt hiszem fogalmuk sincs arról, mit tesznek, és ez a felnőttek felelőssége, nyilvánvalóan. Hogyan magyarázzam el egy ilyen korú lánynak, hogy ilyen arcot akkor vág egy nő, mikor jelezni akarja egy férfinak, hogy orálisan nagyon perfect? Hogyan magyarázzam el továbbá, hogy bizony vannak beteg bácsik, akik nem a szép töri füzete iránt érdeklődnek ilyen fotókat láttán, hanem piszkos fantáziájuk Lolitájaként lesznek főszereplők, reméljük csak az álmaikban?

Itt az ideje, hogy minden leány és nő vegye tudomásul (mert a pornós mintát felnőttek is követik, méltó példát mutatva a felnövekvő generációnak): gyakorlatilag körberöhögi mindenki a kacsaszájú lányokat. Unalmas, rég lejárt poén, olyan mint a csíkszemöldök jól kitetoválva vagy a kétcentis műköröm.

Mert normális fiúk és férfiak nem gondolják, hogy a felfújt száj a szép, nem gondolják, hogy csücsöri szájú lányokkal szeretnének járni vagy feleségül venni.

Azok, akik minden fotójukon hangsúlyozni szeretnék, mennyire kívánatosak, inkább nevetségesek lesznek, azontúl, hogy mindenkinek átlátszó a viselkedésük. Adott az önbizalomhiány, de rendesen, adott a már megélt sok csalódás, amit nem értenek, hiszen miért olyan kegyetlenek a férfiak, hogy csak addig udvarolnak, amíg meg nem történik, aminek meg kell történnie. Dehát van erre egy vulgáris kis szólásunk: aki kurválkodni megy, azt meg fogják ….ni.

Lányok és nők!

Miért nem értitek, hogy a férfiak igen egyszerűen működnek és nem kell hozzá sem csücsöríteni, sem pucsítani, hogy azt akarják tőletek. Viszont ha így tesztek, semmi mást nem akarnak majd, ez holtbiztos! Nem ettől lesz vonzó egy nő, nem ettől lesz egy tinédzserkorban lévő lány szebb, vagy nagyobbnak kinéző. Nem kell, hogy nagyobbnak nézz ki, mert akkor olyan dolgok fognak történni veled, amit a nagyobbaknak is sokszor nagyon nehéz feldolgozni!

Kedves Anyukák és Felnőtt Nők!

Könyörgöm, ne likeoljátok, ha ilyen fotót láttok, főleg ilyen kiskorúaktól, mert azt hiszik szegénykék, hogy nagyon tetszik ez mindenkinek, csak legfeljebb a hülye szüleinek nem.

Szóval az Isten szerelmére, magyarázzátok el a lányaitoknak, mit jelent ez a nonverbális kommunikáció. Magyarázzátok el, hogy valóban van egy réteg, akinek ez tetszik, de ők inkább árucikknek tekintik a nőket, egyszer használatos élő babának. Magyarázzátok el nekik, hogy szörnyű sorsuk van a mellettük élő nőknek, akik mérhetetlen boldogtalanságukban úgy gondolják csücsöríteniük és pucsítanuk kell, hogy emberszámba vegyék őket.

Szabó Lilla

Kommentek