Egyedül lenni (is) jó!

A szingliségnek majdnem annyi árnyoldala és majdnem annyi pozitívuma is van, mint a párkapcsolatnak. Attól függ, hogy honnan nézzük azt a félig teli, vagy félig üres poharat. Egy hosszabb együttélés után nehéz belerázódni, de mindenki felnőtt és önálló akart lenni gyerekként, hát tessék, itt a remek alkalom.
Hat évig támaszkodtam egy másik emberre, mind érzelmi, mind anyagi téren. Nehéz volt belenyugodni abba, hogy mostantól minden döntésemért én felelek, de inkább a szituáció felszabadító oldalát próbáltam tovább színezgetni. Domborítsuk ki tehát a pozitív oldalt, többre megyünk vele. Nem senki lettél, és semmi a nagyvilágban, hanem bárki, akiből most újra akárki lehet.

Új időbeosztás, új emberek

Te döntöd el, hogy hova mész, melyik este és kikkel. Ha hosszú ideig úgy mutattak be, hogy a „Józsi csaja”, vagy a „Béla nője”, akkor kirobbanó érzés lesz új embereknek teljes néven bemutatkozni. A régi barátok közül a legjobbak maradnak. Azok, akik hozzád ragaszkodnak, nem pedig az exedhez, vagy ahhoz a hangulathoz, ami kettőtökkel járt. Az új emberek tényleg csakis saját magad miatt akarnak majd még közelebb kerülni, és minél nyitottabb vagy, annál hamarabb vesznek körül. Új szórakozóhelyek, új hobbik, vagy éppen régiek. Együtt megbeszéltétek, hogy mégsem szeretitek a pop zenét, mert inkább csak a minimál, vagy nem jártál többet táncórára, mert neki mindig is fa lábai voltak, és nélküle meg semmi sem az igazi? Lehet visszairatkozni a rumbára és felhangosítani Katy Perry-t a konyhában!

Szokj hozzá a kellemes egyedülléthez!

Persze nem mindegy, hogy az egész lakás rád maradt, vagy megosztod egy albérlővel, esetleg rokonnal, de az ágyban mostantól egyedül hajtod álomra a fejedet egy dolgos nap után, és minden bizonnyal sokkal többször ülsz a kanapén is kizárólag a pattogatott kukorica társaságában. Ez tényleg csak az elején furcsa. Szépen lassan elhatalmasodnak rajtad a saját kényelmes szokásaid és örömmel kapcsolod el a meccset, majd teszed be helyette a Gossip Girl maratont. Ugyan ki morogna rajta ezután?

Vásárlás egy főre, vásárlás egy főnek

A próbafülkés viták mindenkinek megvannak? A lány kérdezgeti, hogy jól áll-e a szoknya, a fiút meg vagy nem érdekli, vagy rosszul válaszol. Eleve rejtély, hogy miért akartuk régen, ízlésficamos barátunkat magunkkal vinni. Mostantól csak a tükör van, meg talán a szomszéd fülkében mocorgó idegen lány, aki ugyanakkor tekint ki a függöny mögül, mint te, egészfalas tükröt keresve. A hűtő megtöltése kicsit bonyolultabb feladat. Két főre van kalibrálva az agyad. Először dupla annyit veszel mindenből, majd dupla annyit is főzöl meg. Jöhet a fagyasztás, vagy az egész héten gulyásleves projekt. Bevallom itt nehéz elérni az ideális szintet. Én személy szerint egy ideje inkább rábízom magam a „napi menü” ajánlatokra, vagy ha mindenáron fakanalat ragadok, akkor is csak a könnyen, gyorsan és instant kategóriákból válogatok. Engem már nem zavar, hogy nem kell rendelésre krémest sütnöm.

Millió dolog változik még, ha kapcsolatból, hirtelen egyszemélyesre váltasz. Lehet, hogy nem tudod majd, hogy hol kapcsoltátok vissza a biztosítékot egy hirtelen áramszünet után, vagy az ölelés nélküli elalvás teljesíthetetlen kihívásnak tűnik, de ne add fel!

“Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk.”

Minél kevesebb nosztalgiát, és minél lelkesebb előretekintést!

Kommentek