A Halak: Egy nőies és befogadó jegy jellemzése

Egy ember asztrológiai képlete 12 csillagjegyből, és több bolygóból áll. Sőt, még az is látszik benne, hogy a különböző vágyait és energiáit élete mely területén képes a leginkább megélni! A Halak energia csak egy kicsiny része annak a sokszorosan összetett, egyéni energetikai hálónak, ami szinte ugyanannyira egyedi és komplex, mint az emberi ujjlenyomat.

Mindannyiunkban van Halak energia, és az összes többi jegy, bár van, akinek erősebben van jelen az életében, másnál meg kevésbé érvényesül, sőt akár el is nyomhatja magában az illető. Olvasd végig, hogy ki is a Halak ember Benned, mire sarkall, merre visz, mire van szüksége, és szeresd meg magadban őt!
 
A vizes jegyek a világot benyomásaikon keresztül élik meg. Semmi nem fekete és fehér, mert semmi nem konkrét, minden viszonylagos. Nincsenek határok, minden létezhet. A belső igazság és fantáziavilág épp annyira tűnhet jogosnak és „észérvnek”, mint a tények. Egy Halak születésű ember egy pillanat alatt képes ráhangolódni azokra, akikkel beszélget: átformálódik belülről, és megérti a másikat. Ebben a képességben rejlik a halak nagy ereje és gyengesége is. Mert, amikor feloldódik a másikban, elveszti saját magát. Egy olyan egyensúlyt kell megtalálnia az életében, amikor amellett, hogy meg tudja őrizni a puhaságát, és nyitottságát, képes megélni a saját személyiségét is. Rá kell jönnie, hogy számára mi fontos az életben, és követnie kell a saját céljait.
 
A Halak nőies, befogadó jegy. Egyike azoknak az energiáknak, amihez a férfiak oly könnyedén vonzódnak. A másik nem büszkesége, és az a vágya, hogy felnézzenek rá, alkalmazkodjanak hozzá, törődjenek vele, olyan befogadó személyre talál a Halak nőben, ami könnyedén válhat egy klasszikus férfi – női kapcsolat alapjává. A Halakban végtelen megértés, és szeretet van, ki ne szeretne részese lenni ennek? Ő az, aki képes megadni mindent a másiknak, sőt, saját maga elé helyezni a párját. Már-már fájdalmasan áldozatkész. Ez a képesség törékennyé teheti az embert, épp ezért vigyázzunk magunkra Halakként! Könnyen kihasználhatják a jóhiszeműségünket, és egy pillanat alatt kicsúszhat a lábunk alól a talaj.
 
A Halak számára a valóság nyitott: a végtelen képzelet kiemelt helyet kap az életében, csakúgy, mint a hit. A vallások történetei az isteni gondviselésről, és a mindent átszövő szeretetről szólnak, amik sokszor csodás körülmények között történnek meg. A Halak bizalma és empátiája vágyik a mesebeli fordulatokra, és hisz a sorsszerűségben, épp ezért sokszor nem érzi magát otthonosan a szabályokkal és határokkal teli valóságban. A meditálás, vagy a jóga egy létező átmenet lehet a világok között. Az ázsiai vallások tisztelete nem kívánja meg azt a fajta szabálykövetést, mint a kereszténység, így a Halak ember kiélheti rajtuk keresztül az Istenhez való közeledésének a vágyát, sőt, saját belső útjain keresztül juthat el hozzá.
 

Ha a Halak nem találja a helyét a világban, elvonul, és befelé fordul. Lehet, hogy csak dolgozik saját magán, vagy épp a képzeletét valósítja meg a művészeten keresztül, és alkot. Lehet, hogy depressziós lesz, de az is lehet, hogy felépít egy belső fantáziát, így védi magát realitás kegyetlenségétől. Elvágyódik, egy sokkal idillikusabb világban szeretne élni, és úgy dönt, azt a képzeletében építi fel. Előfordulhat, hogy emiatt nem mond igazat. Illetve, hogy amit mond, az a fejében lévő valósághoz tartozó igazság, de lehetséges, hogy az nagyon távol van a realitástól. Egy másik módja az „új világokat keresésnek” a tudatmódosítószerek használata… Az alkohol, a víz jegyek elsődleges bódítószere. Aztán ott van vízipipa, és a marihuána, amik ködfátylat képeznek térben és időben, de minden olyan természetes szer szóba kerülhet, ami egy alternatív valóságba röpít. A papok megszentelt bora ugyanúgy a Halak jegyhez tartozik, mint a dél- amerikai sámánok csodafüvei.


A Halak igazán szerethető jegy, de meg kell tanulnia két lábbal állni a földön, ami azért is nagyon nehéz, mert ahhoz van szokva, hogy vízben legyen, és bármilyen helyzetbe kerül, tovacsusszanjon az óceán hullámain át.
 A bölcs az összes elemek közül a vizet választja tanítójául. A víz engedékeny, mégis mindent meghódít. A víz kioltja a tüzet, eközben látszólag vereséget szenved, és gőz formájában elillan, de aztán újra összeáll. A víz elmossa a lágy földet, és ha sziklába ütközik, kikerüli. Átitatja az atmoszférát, és meghal tőle a szél. A víz megtévesztő alázattal bánik az őt akadályozókkal, mert tudja, hogy semmiféle erő nem térítheti el kijelölt céljától, a tengertől. A víz az engedékenységgel hódít: sohasem támad, de mindig ő nyeri az utolsó csatát.

(XI. századi kínai tudós)


 
Zenék
The Doors - Riders on the Storm
Sia- Big girls cry (nézzétek meg hozzá a klippet)
Michael Jackson- Heal the world
Coldplay: Paradise
Matt Simons: Catch & Release
 
Filmek:
Víz érintése
Eredet
Hátrahagyottak (sorozat)
A holt költők társasága
Berlin felett az ég
 
Könyvek:
Szerb Antal: Utas és a holvilág
Lewis Carroll: Alice Csodaországban
J. M. Barrie: Pán Péter
Sylvia Plath: Üvegbura
Grimm mesék: Csipkerózsika
 

Kommentek