Egy módszer, mellyel örökké él a szerelem

Egy kapcsolat életben tartása komoly erőfeszítéseket követel a felektől. Állandó odafigyelés, következetesség, és rengeteg türelem. Ám mindez még mindig nem elég ahhoz, hogy működjön, hogy a két ember közötti tűz életben maradjon. Arra ott van a 2-2-2 módszer.

Ne oltsd a tüzet, hanem előzd meg
 
Annyi könyv szól arról, hogyan figyeljünk oda párunkra, óvjuk meg, vagy éppen mentsük meg házasságunkat, kapcsolatunkat. Megannyi szakértő, és coach kínálja ötleteit, tanácsait, mellyel visszahódíthatjuk a kedvest, vagy éppen túlléphetünk egy megcsaláson, megerősíthetjük a párkapcsolatot. Ám a legjobb módszer az, amikor még azelőtt lépünk, hogy megtörténne a baj. A profik nem tüzet oltanak, hanem megelőzik azt, erre találták ki a 2-2-2 módszert. 
 
Amerikából érkezett
 
A szerelem tetszik, nem tetszik elmúlik, és a fellegekből lassan a földre lépünk. A hétköznapok mókuskerekében már kevesebb idő és figyelem jut a másikra, ha nem vagyunk résen, jön valaki, aki többet és mást lát már a másikban, csak úgy, mint mi a legelején. Egy amerikai közösségi oldalon, a reddit.com-on jelent meg először ez a módszer, mely végtelen egyszerűségével teret hódított, segítségével több ezer pár varázsolta újjá a kapcsolatát.
 
Mi az a 2-2-2?
 
A 2-2-2 módszer lényege, hogy a párok bizonyos időközönként minőségi időt töltsenek el egymással, mégpedig kéthetente egy napot, kéthavonta egy hétvégét, és kétévente egy hetet. Fontos, hogy ezeket az időket valóban együtt töltsék el, gyerekek, barátok nélkül, és mindez legyen rendszeres. Ehhez persze előre tervezésre van szükség, főleg azokban a családokban ahol gyerekek is vannak, mégis megéri a fáradtságot. Hiszen a család egyben tartása a két alappilléren, a férfin és a nőn múlik.
 
A rendszeresség a lényeg
 
Ne keressünk kifogásokat. A kapcsolatunk a legfontosabb megtartó erő, melyre igen is érdemes időt és energiát áldozni. Ne hessegessük el magunktól a programok szervezésének tervét, hogy „fáradt vagyok”, vagy „nincs erre pénzünk”. Egy kirándulás, vagy egy séta nem kerül sokba, egy együtt töltött délután a Duna-parton mindenki számára kivitelezhető. Előfordulhat, hogy az első pár alkalommal furcsán érezzük magunkat, hiszen nem megszokott, hogy kettesben vagyunk, és nem csinálunk „semmit”. Ám idővel belejövünk majd, és lassan visszatalálunk egymáshoz. 
 
Ötletek a kezdéshez
 
Az első kettesben töltött hétvégék programjai lehetnek a már említett kirándulás akár egy kilátóhoz, vagy természeti szépséghez, tóhoz, várhoz, de egy mozi, vagy egy közös főzés is szuper ötlet. A kéthavonta való közös hétvége eltöltéséhez elég az is, ha az éjszakát máshol töltjük el kettesben, akár egy vendégházban, vagy egy apartmanban, de a barátaink nyaralóját is elkérhetjük egy romantikus éjszakára. A kétévente való közös hosszabb nyaralás, már komolyabb előkészületeket igényel, és persze egy tengerparti vagy hegyvidéki nyaralás a legjobb választás. Hozzuk ki magunkból és a kapcsolatunkból is a legtöbbet, szenteljünk időt egymásnak, egymással. Megéri.
 

Kommentek