Bolla Viktória: „Az lesz izgalmasabb, hogy majd négyen is megtaláljuk ezt a ritmust!”

Egy mindjárt 4 esztendős örökmozgó kislány, egy sportoló férj, aki mellett minden, csak nem unalmas az élet, egy beinduló vállalkozás, ami körül rengeteg a teendő és úton a második baba. Bolla Viki mindig ezer fokon pörög, nincs ez másként mostani terhessége során sem. De vajon mi a titka? A vele készült interjúnkban a tudatos döntések, a rugalmas szervezés és a tökéletes munkamegosztás fontosságáról beszélgettünk.

Ragaszkodj hozzá!: Tudjuk rólad, hogy mindig is fiatalon szerettél volna anyuka lenni. Az is tudatos döntés volt, hogy ne legyen nagy korkülönbség a gyerekek között?
Bolla Viktória: Szerintem ez viszonyítás kérdése, mert érdekes módon, nekünk ez már egészen nagy korkülönbségnek számít. De egyébként igen, nagyjából ezt a 4 év korkülönbséget céloztuk meg. Én szerettem volna, hogy Laura már ovis legyen, mire jön a kistesó, így napközben a második gyerekkel is tudjak nyugalomban, békében otthon lenni, és ő is hasonló feltételek között indulhasson neki az életnek, mint amit anno Laurának biztosítottunk. Viszont a 4 év még pont ideális abból a szempontból is, hogy idővel összenőnek és tudnak majd együtt játszani, esetleg együtt programokat csinálni.
 
RH: Min változtattatok, amikor elhatároztátok, hogy szeretnétek kistestvért Laurának? Elkezdtetek-e többet sportolni vagy esetleg más ételeket enni?
BV: Mi alapvetően is nagyon egészségesen étkezünk, hiszen Dávid sportoló, és bár én kicsit hadilábon állok a rendszeres sportolással, azért igyekszem! Így ami nálunk a felkészülés része volt, az a fogamzásgátlás megszüntetése. Ez az esetemben a spirál eltávolítását jelentette, ugyanis én azt használtam. Miután ez megtörténik, érdemes 1-2 hónapot várni, hogy a szervezet „összeszedje” magát. Én ez idő alatt kifejezetten figyeltem például a vitaminok bevitelére és a testem felkészítésére.
 
RH: Ha már szóba kerültek a vitaminok. Hogy állsz a terhesvitaminnal? Szedsz ilyen készítményt?
BV: Az első trimeszterben szörnyen rosszul voltam, így többféle terhesvitamint is kipróbáltam, mert volt olyan, ami rontott az émelygésen. De mindenképp fontosnak tartottam a folsav, a C-vitamin, a D-vitamin és az Omega 3 bevitelét, így ezeket inkább külön szedtem, és ahogy enyhültek a rosszullétek, azóta újra szedem a kismamavitaminomat.
 
RH: Ezek szerint eléggé tisztában vagy azzal, mit érdemes szedned. Utána szoktál olvasni vagy esetleg érdeklődsz a nőgyógyászodnál, mikor milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetednek és a babának?
BV: Nagyon szerencsés vagyok, mert hihetetlen jó az orvosommal a kapcsolatom, mindig mindent alaposan átbeszélünk. Ezen kívül két alkalmazás is van a telefonomon, az egyik egy angol nyelvű kismamáknak szóló app, ahol nagyon részletesen le van írva, hogy melyik héten mi történik a babával és az anyuka étrendjére is kitér. Igyekszem változatosan és egészségesen enni, de azért nem mondom, hogy mindig ellen tudok állni egy kis nutellás kalácsnak.
 
RH: Állítólag nincs két egyforma terhesség. Így, várandósan a második babátokkal, te is osztod ezt a nézetet? Amennyiben igen, miben más ez a terhesség?
BV: Sok mindenben hasonlít a két várandósságom, de értek már meglepetések. Laurával nagyon könnyű, kiegyensúlyozott volt az egész terhességem, most azért voltak ijedelmek és kihívások. Mindkét terhességnél egyébként nagyon rosszul voltam az első trimeszterben, de most másodszorra reményt adott az, hogy Laurával ezek a 12. héten elmúltak. Szerencsére ez most is így lett! Viszont, ami más, hogy most a 12. hét környékén volt vérzésem, amitől persze egyből megijedtünk, de szerencsére csak a hormonszintem volt alacsony és könnyen segíteni lehetett a helyzeten. Illetve a második terhességnél az ember nem tud annyit pihenni, amennyit csak szeretne, hiszen már van egy gyerekünk, akinek nem lehet állandó kifogás 9 hónapon keresztül az, hogy anya fáradt, mert egy babát növeszt a pocakjában.
 


RH: Na igen, amikor őt terveztétek, csak kettőtök időbeosztását kellett figyelembe venni. Most viszont a kislányotok igényeire is tekintettel kell lennetek.
BV: Lényegesen nagyobb logisztikát igényel most a teendők összeegyeztetése, hiszen időközben elindult a saját márkám is, amit a gyerekvállalás mellett sem szeretnék elhanyagolni. Ennek érdekében fontos volt nekem, hogy a munkában is szuper kis csapatom legyen, akikre tudom, hogy számíthatok, amikor én épp nem fogok ráérni napi szinten ezzel foglalkozni. Az itthoni teendőkben pedig teljes a munkamegosztás, Dávid mindenben segít, Laura is a korához képest már nagyon önálló, így jelenleg megvan a kis ritmusunk. Az lesz izgalmasabb, hogy majd négyen is megtaláljuk ezt a ritmust!
 
RH: Tudatos párnak ismer benneteket a külvilág. Az egyes párkapcsolati lépések is szép sorjában követték egymást (lánykérés, házasság, első gyermek, második gyermek). Megterveztétek már, kinek mi lesz a szerepe a kistestvér érkezése utáni időkben?
BV: Igazából most is abszolút közösen csináljuk a dolgokat. Nincs kimondva, hogy milyen feladat kinek a dolga, hanem mindenki csinál mindent. Dávid a Laura körüli teendőkből is teljesen kivette a részét, amiben csak tudott, segített. Nem volt téma, hogy ki cseréli ki a pelenkát vagy ki fürdet, mert mindegyikünk megcsinált mindent. Most is arra törekszünk majd, hogy együtt csináljuk a dolgokat, Laurát is bevonva. Őt is felkészítjük a „nagytesós” életre, hogy ne érje olyan nagy meglepetés egyik napról a másikra. Fontosnak tartjuk, hogy ahogy a pici megszületik, ne csak ő legyen majd a középpontban, és ne érezze úgy Laura, hogy akkor most már anya csak a kicsivel foglalkozik, ezért is lesz fontos, hogy Dávid is kivegye a részét, hogy ugyanúgy tudjak minden nap időt tölteni Laurával kettesben.
 
Ragaszkodj hozzá! tipp:
A terhesség során az első trimeszterben teljesen természetes a hányinger és hányás, amely eltérő mértékben jelentkezhet a kismamáknál. Ebben az időszakban a várandósvitamint ajánlott az esti órákban, étkezés közben vagy az utolsó étkezést követően, esetleg közvetlenül lefekvés előtt bevenni. Egyes várandósvitaminok betegtájékoztatója fel is hívja erre a figyelmet, érdemes alaposan átböngészni azokat!
 
Forrás: https://ragaszkodjhozza.hu

Kommentek