Az irigység csak mérgezi a lelked

Az élet sokkal egyszerűbb, mint ahogy általában gondolkodunk róla. Akinek hiányzol, az keres, akit szeretsz, annak minden jót kívánsz. Sokszor belefuthat az ember álbarátságokba, álmosolyokba, rutinszerű egymásnak örülésekbe. Ismerd fel, ha nem igaziak az érzelmek!

 

A világ, amiben most élünk talán kicsit gyors, és túl sok információt, kapcsolatot zúdít ránk. Ha valaki még e mellé egy elég változatos munkával vagy szabadidős tevékenységgel is bír, pláne feldolgozhatatlanul sok behatást kap.

Új arcok, nevek, történetek hetente. Ha szerencséd van, több emberrel szeretnél elég időt tölteni, mint amennyid egyáltalán van. Kettészakadni azonban nem lehet, és mély kapcsolatot sem alakíthatsz ki pár mondat után. A szelektálást pedig elvégzi maga az élet. Akivel igazán egy húron pendülsz, az időről időre odasodródik melléd, és egyre több közös pontotok lesz.

Amikor már a másik érdekei, problémai, örömei legalább olyan fontosak lesznek neked, mint a saját lelked csomagjai, akkor jó úton jársz. De ha csak figyelmet színlelsz, és csak akkor, amikor épp neked is megfelel, érdemes végiggondolni, hogy mit is keresel te a mellett az ember mellett, vagy miért vágsz hozzá jó pofát.

Nemrég csíptem el egy olyan monológot, egy mellettem elhelyezkedő asztalnál, ami egyben megdöbbentett és el is gondolkodtatott. Valahogy így hangzott a kifakadása, miközben a közösségi oldal üzenőfalát pörgette lefelé:

„A Jani is, nézd meg, Görögben nyaral. Szarabb jegyei voltak gimiben mint nekem, aztán nézd meg milyen melóba rakatta be magát, vagy rakta be az apja. Remélem szar idejük lesz kinn!

Ez meg egy puccos belvárosi helyről jelentkezik be hetente kétszer...

Ó, és itt a nagy szerelmespár is, egy újabb összebújós fotóval, a gyomrom forog...”

Ha jól emlékszem folytatta még, de próbáltam kizárni...

Miért tölti bárki irigykedéssel az estéit?

Jobb, ha az ember sokkal pozitívabban éli meg a körülötte lévők boldogságát, és azokat, akikkel kapcsolatban csak irigységet és neheztelést érez, nem feltétlenül kell emlegetnie.

Ha ennyire bánt a jelenlétük, válj meg tőlük, vagy rejtsd el magad elől a róluk özönlő információkat... Vagy csak egyszerűen nőj fel!

Ha te belesárgulsz, akkor is fesztiváloznak majd körülötted az emberek, akkor is lesz olyan, aki nyaralni megy, akkor is kerül többek ujjára eljegyzési gyűrű!

Tanulj meg örülni annak is, ha máshonnan áramlanak feléd pozitív információk. Tanulj meg örülni annak is, ha más örül, még ha neked éppen nehezebb dolgod is van.

A pozitív energia nem válik köddé, hat rád, és segít magadat is jókedvűen tartani.

Egy próbát megér, ha az ember a zsörtölődést megpróbálja kiváltani, nem igaz?

Zs.

Kommentek