Asztrológia: Egy támogató jó barát

Asztrológia: egy fantasztikus rendszer, amellyel megismerheted magad, felfedezheted a benned lévő képességeket, és a határaidat a lehető legjobban kitolhatod. Több, mint heti horoszkóp a kedvenc magazinod oldalán, nem jóslás, sokkal inkább felfedezés. Mert az ember egy kincsesbánya, és csak tőlünk függ, lemegyünk-e a mélybe az összes kincsért, vagy beérjük a könnyen elérhető felszíniekkel.

Sokan tartanak attól, ha elmennek asztrológushoz, ő majd olyat mond, ami később önbeteljesítő jóslatként működik. De az asztrológus igazából csak olyan, mint egy vekker: felébreszt, hogy vedd észre, mi rejlik benned. Egy hatalmas lámpa, rávilágít a lényegre. Mankó, támasz, motiváló személy, segít elindulni az úton vagy az úton lenni.
 
Az asztológia -és egyéb tanok szerint is-, ami fenn, az lenn, ami kinn, az benn.
Mit is jelent ez? Valójában a legszebb „ego” mondat, ami valaha hallhattál, mert azt mondja, hogy minden te vagy, belőled árad ki, mindent te teremtesz.
Hú, ez azért óriási erő, de egyben felelősség is. Mert amikor minden csodás, remekül mennek a dolgok, milyen könnyű azt mondani, hogy hát persze, én teremtettem, én választottam, ügyes vagyok és kész. De mi van akkor, amikor valami komoly nehézség jön szembe? Ezt a nehézséget is én vállaltam be, én akartam? De miért? Fejlődni? Tanulni? De még egyszer, miért? És leginkább, mi a cél?
Épp ezekre ad választ az asztrológia, segít feltárni a célt, az ahhoz segítő elemeket, helyzeteket, de nemcsak a céllal foglalkozik, hanem az oda vezető úttal is. Segít, hogy könnyebben feldolgozzuk az élményeket, tapasztalásokat, szembe jövő embereket és szituációkat. Segít a megértésben, amikor épp megannyi kérdőjelet rajzolunk az égre, tanácstalan fejjel. Segít lecsendesedni, amikor a dühtől már tűzokádó sárkányként fújtatunk. Erőt ad, amikor a hitünk már a béka hátsója alatt sokezer méterrel.
 
Az asztrológia jó barát, meghallgat, súg és támogat.
Ősi jóbarát, már az ókor óta formálódik, és ezt a rugalmas alakulást sose hagyja abba, hisz a változás örök. Választ adott már az ókori sumerok kérdéseire -hitük szerint az Istenek üzentek égi jelek által-, és választ ad a mai nap emberének is, amikor a XXI. század dzsungelében teljesen elveszve érzi magát.
 
De az asztrológia nem mindenható, nem tud mindent, és nem is mond meg mindent. A szabad akaratot minden esetben meghagyja, ő csak azt mondja, mehetsz erre és arra is, de választanod neked kell, a te szívedre és eszedre bízza a döntést.
Mint ahogy azt se mondja, hogy minden eleve elrendelt, ott halsz meg, ahol születtél, ha szegény vagy az is maradsz, és gazdagként is mindig csillogni fognak az aranytömbök a széfben. Lehetőségeket kínál, rád bízza, élsz-e vele, rád bízza, hogy járod-e azt az utat, ami a többhöz, jobbhoz juttat el. Lehet, hogy ezen az úton megkóstolnak majd, jönnek kísértések, kihívások, sírás, toporzékolás, sikítófrász. De az is te vagy, aki átmész ezeken, az is te vagy, aki néha meginog, aztán tovább megy. Senki nem fog ezért megítélni, hacsak te nem saját magad, de így látod meg az árnyaidat, ami szintén benned van. És az árnyakkal szembemenni: nem legyőzni, hanem megölelni kell őket, mert ez is a részed.
 
Az asztrológia támogat abban, hogyan légy képes erre, de a lépést te teszed, viszont kísér és mindig veled van ez a jó barát.
(Meg Rachel, Ross, Monica és a többiek...)

Kommentek