Apróságok, amiket érdemes még tíz óra előtt megtenned

Te is fáradtan ébredsz, és máris ölni tudnál a reggeli kávédért? Persze ha a mai napra gondolsz, hogy mit kellene elvégezned, lehet, hogy görcsbe szorul a gyomrod, vagy csak simán kitör a frász. Szolgálunk pár apró ötlettel, trükkel, tippel melyekkel könnyebben indul majd a napod. Te magad éld és irányítsd az életed, ne hagyd, hogy a hullámok maguk alá temessenek!

Min csodálkozol?


Igen is fontos magadra is időt szánnod. Csak rohansz A-ból B-be, és egy pillanatra sem állsz meg. Utána meg kiborulsz, hogy cisztád van, a hormonjaid hullámvasútként robognak veled, vagy egyszerűen sírhatnékod támad. Mi van veled? Hol vagy te az életedből? Állj meg egy pillanatra és legalább reggel szentelj a saját lelkednek, szellemednek, testednek egy tíz percet. Nem többet. Ezeket teheted ebben a tíz percben, ami mind az egészségedet szolgálja, ha rendszeresen végzed. Nézz előre tíz évre. Milyennek látod magad? Tervezz hosszú távra…


Lélegezz


Pár egyszerű légzőgyakorlattal indítani a napot egyáltalán nem retró bénaság. Gondolj bele, sokkal értelmesebb, mint rögtön a telefonodon ellenőrizni a leveleidet, vagy a közösségi oldalakat pásztázni, hogy kivel mi történt az éjszaka… A mélyen belélegzett oxigén felpörget, és nyugalommal, békével tölt el. Koncentrálj a légzésre, és engedj el minden problémát és bajt. Akár vizualizálhatod is, amint kifújod azokat magadból.


Nyújtózkodj!


Milyen jól esik még az ágyban nyújtózkodni! Feküdj hanyatt, és nyújtózz mind a négy végtagoddal erőteljesen. A lábfejeddel pipálhatsz és spiccelhetsz is párat. Beindul a vérkeringésed, bemelegednek az izmaid, még az is lehet, hogy a hátad is kiroppan, és helyére kerülnek a csigolyáid.


Miért vagy ma hálás?


Ahelyett, hogy már kora reggel eszedbe jutnak az olyan negatív gondolatok, mint nem hívtam fel, nem akarok vele találkozni, utálom a főnökön és a többi, gondold végig miért is vagy ma hálás. Meglátod sokkal jobban indul így a nap. Nézd meg a napfelkeltét, ha hajnalban kelsz, és örülj egyszerűen annak, hogy élsz, hogy látsz, hogy érzel, hogy tető van a fejed felett, és melegben ébredsz. Igen, van, akinek ez nem adatik meg…


Igyál egy pohár vizet


Tudom, a kávé. De amíg lefő, igazán ihatnál egy pohár vizet. Hűs, és hidratál. Ha másért nem, az arcod miatt. A legjobb, ha a párodat és a gyerekeket is rászoktatod!


Tervezz be szüneteket


Vedd elő a naptárad, és írj be előre a hétre pár randit magaddal, amikor szigorúan nem csinálsz semmit legalább tíz percig. Először fura lesz, de bele fogsz jönni!


Hallgass zenét!


Miközben készülődsz, nem kell csendben maradnod. A kedvenc zenéd felpörgethet, energiát lendületet adhat a napnak. Ha van kedved, nyugodtan énekelj, akár teli torokból is!


Mosolyogj!


Ez csak egy döntés. Mosolyogj egyet. Legalább a tükör előtt magadnak. De megajándékozhatsz vele másokat is. Figyeld az emberek reakcióját. Ez egy pici gesztus, az öreg néninek, a morcos pénztárosnak, vagy a kiégett tanárnőnek. A legjobb benne, hogy te is jobban fogod magad érezni általa.Bogáti Gabi

Kommentek