Amikor a művészet, az alkotási vágy és az ékszer találkozik

Ha nekem valaki azt mondja pár héttel ezelőtt, hogy nemsokára önszántamból beülök egy vászon mögé és pávát fogok festeni péntek este, akkor azon igazán jót nevetek. Még most is nehezen hiszem, hogy ennyire sikerült kilépnem a komfortzónámból, de annyit azért már most megsúghatok, hogy megérte.

Nem azért érte meg, mert ez lett az új hobbim, nem is azért, mert én lettem egy új felfedezett, hanem azért, mert ismét láttam és tapasztaltam valamit, ami bár különbözik tőlem, de lenyűgöz, és egy másik világba enged betekintést.
 
A rajzórákon sokunk kapcsolata megpecsételődik a művészetekkel. Nekem általános iskolában nem alakult ki egy szenvedélyes érdeklődés a rajzolás iránt, talán a tanárom sem volt elég motivált ahhoz, hogy sikerélménye legyen az osztály nagy részének, vagy hogy bárki elkezdjen vonzódni mondjuk a festészet iránt. Így nehéz...
 
Aztán hirtelen itt álltam felnőttként, kicsit botladozva a képzőművészet útvesztőiben és semmi és senki nem is sarkallt rá, hogy ezen változtassak.
 
Viszont az ékszert minden lány szereti. Én is. A komoly ékszerek pedig a korral engem is megtaláltak, és beszélni kezdtek hozzám. Nem csak azt súgták, hogy, „viselj engem”, hanem meséltek magukról.
Aztán amikor egy csodaszép karkötőről kiderül, hogy Monet festményből inspirálódik, akkor csak felkapja a fejét az ember, és jobban elmerül az alapműben is. Utána pedig már nem akarsz megválni sem a karkötőtől, sem pedig ettől a szép új világtól.
 
A női szív számára kedves csecsebecsékkel akár tanítani vagy új kapukat is meg lehet nyitni. És ha úgy érezzük, hogy egy gyönyörű nyakék nekünk is jár, hozzánk is illik, akkor lehet, hogy következő lépésként azzal a gondolattal is megbarátkozunk, hogy a művészet nem valami elvont fogalom, hanem a körülöttünk lévő, pezsgő, inspiratív közeg is lehet.
 
Ezek után már nem annyira fura, ha elmegyek pénteken este, a szokásos koktélbár helyett egy díszes pávát festeni, ahogy már az sem fura, ha remegő kézzel érkezem, de büszkén távozom az élményről.
Mert itt nem kell gyakorlottnak lenni, nem kell feszülni és nem kell rákészülni, csak el kell engedni magad. Kapsz egy vásznat, vezetik a kezedet, és a végén ott lesz egy kép, amit te festettél, és egészen biztos, hogy arra a három órára a hétköznapokat hátrahagyod.
 


 
Mielőtt azt hinnétek, hogy ez csak egy ködös álom, konkrétabb bizonyítékkal is szolgálhatok, sőt, elárulom, hogy ti is bármikor betérhettek egy olyan ékszerüzletbe, ahol ez a hangulat fogad, és ti is áldozhattok egy péntek estét ecsetforgatásra.
Nem csak én állítom, nem is én találtam, ki, hogy az ékszer a művészetre tanít.
Két héttel ezelőtt, a FREYWILLE Andrássy úti üzlete megtelt lelkes törzsvásárlókkal, és az Alkotásutca csapatának segítségével ők is átszellemülve festették meg Monet Vízililiomait.
 
 
A FREYWILLE művészeit rendkívül inspirálta Monet lenyűgöző művészete, látásmódja, szépre való érzékenysége - ezért ebben a témában több szettet is készítettek.
Dr. Friedrich Wille, aki 1972 óta vezeti sikeresen a céget, valóban azt tekinti missziójának, hogy az emberek szépérzékét fejlessze, és lehetőséget adjon a nőknek arra, hogy a művészi ihlettel és gondossággal megalkotott ékszerek segítségével kifejezhessék személyiségük legárnyaltabb vonásait is.
Az Andrássy úti üzletben megrendezett élményfestés a FREYWILLE rajongói számára arra adott lehetőséget, hogy teljes lényükkel megélhessék az alkotás örömét, részeseivé váljanak az alkotói folyamatnak és felfedezzék az önmagukban rejlő művészt, mivel a szépség kifejezésének vágya mindenkiben benne él, csak arra vár, hogy valamilyen formában kifejezésre jusson.
A festés teljes elmélyülést hozott, a résztvevők csak a vásznon megjelenő színekre, formákra koncentráltak, így a kikapcsolódás 100%-os volt. Az alkotás mindenkiben hatalmas energiát és örömöt szabadított fel – bár mindenki önállóan festett, de együtt, egy közösségben és megfelelő művészeti instrukciókkal az élmény megsokszorozódott.
Monet kertjének hangulatát Kurchió László dekoratőr idézte meg igazi víziliomok, vízijácintok és üvegkelyhekben úszkáló aranyhalak segítségével és az ékszerek a kirakatokban puha izlandi zúzmópárnákon pihentek.
 


 
Ez az élményfestés egyszeri, és talán megismételhetetlen alkalom volt, de a csodás ékszerek csak rád várnak az Andrássy úti márkaboltban, az Alkotásutca csapatához pedig a hét bármely napján ellátogathatsz és megfestheted a szívednek legkedvesebb művet.
 
 
Ahol a saját meséd kezdődhet:
FREYWILLE
https://www.facebook.com
Alkotásutca
https://www.alkotasutca.hu
 


Kommentek