A túl feminin férfi esete

"Annyi ideig készülsz, mint egy menyasszony." Amíg nőknek szól, csak legyintünk, de mi van akkor, amikor egy férfi tölti a fél életét fürdőszobatükör előtt és próbafülkében. Szexi ez a fajta túlbuzgó szépítkezés?
 

Nem lehet erre egyértelmű választ adni, de sok nő nevében beszélek akkor, ha azt mondom, hogy mi ezt nem kértük. Csak a WC ülőkét kellett volna lehajtani és a fogkrémes tubust rendesen nyomni.

Férfikozmetika, férfimanikűr. Komolyan? Nem feminin túlságosan egy lakkozott férfimancs?

Képzeld el, hogy bemész a fürdőbe és a kedves a habokban elmerülve meditál, miközben pakolás pihen az arcán. Párhozamosan ezzel mellkast borotvál és a második hajkondicionálót keni fel. Törölközőnedves loboncára egy hajvég ápolót is bevet, majd gondosan ki is vasalja azt. Szemránckrém szemöldökigazítás és egy órás tanácstalan szekrény előtt ácsorgás után rózsaszín ing és szűk farmernadrág. Ha az illető nem meleg, nekem komoly aggályaim lennének.

A férfiaknak ajánlott, szépségük érdekében reklámozott termékek és szolgáltatások javát nem is értem.

Hajfesték őszülés esetén?

Mi baj az ősz fejjel? Jávor Pál idejében még nem izgultak ezen.

Hajbeültetés?

Ha jól sejtem, a többségnek semmi baja a Bruce Willis típusú figurákkal. Hajjal vagy haj nélkül is működik a jó kisugárzás.

Szemránckrém?

Annyira helyesek a barázdák! El ne tüntessétek őket! A korról és tapasztalatról árulkodó jelek egy megfelelő pillantással halálosak.

Orrplasztika?

Még az extrémen görbe orrú férfiaknak sincs szükségük ilyesmire. Vannak lányok, akiknek kifejezetten ez a gyengéjük.

Testborotválás?

Itt-ott elkelhet az igazítás, de a mellkas szőrrel el sem tudom képzelni, hogy mi a probléma. Ki van ez találva általában. Egy északi szőkén úgysem találunk erdőt, de egy spanyol fenevadon pont jól mutat.

Smink?

Abszurd. Maximum a színpadon! Minden további esetben értelmetlen.

Szupertrendi ruha?

Nincs baj a divatos megjelenéssel, de amikor egy pasi élvezettel plázázik hétről hétre, az fájdalom. Hiába utáljuk a focit, inkább nézze azt a kanapéról.

És még hosszan lehetne folytatni a felsorolást, de a lényeg szerintem már megvan.

Ha egy vásárlás- és szépségápolás mániában szenvedő egyénnel szeretnénk együtt élni, akkor összeköltözünk a barátnőnkkel. Az olykor idegesítően és érthetetlen férfimagatartásra szükségünk van.

Az igazi férfi negyed óra alatt elkészül és idegesen vár ránk az ajtóban. Simán bekeni az arckrémünkkel a kezét, mert nem érdekli a különbség. Szőrös, kopasz vagy ősz, nem veheti el a kedvünket tőle semmi, ha megvan benne az a valami. Az a valami, amit sem a divatüzletben, sem a kozmetikában nem szedhet magára.

Zs

Kommentek