A szerető


Egy barátommal való beszélgetés inspirált ennek a cikknek a megírására. Ő szerelmes lett valakibe, akinek az ő elmondása szerint ragyogó tudata van. A nő a főnök szeretője volt a cégnél több évig, ahol dolgozott. Itt már nem kellett folytatnia a sztorit, a többit már tudtam.

Tuti, hogy a főnök nős, és gyerekei is vannak. Biztosan ígérgeti, hogy elválnak majd, és az övé lesz. Most hogy végre megpróbált egy új férfi a barátom felé nyitni, a főnök hívogatja vissza.
Jó, eleinte nem is tudjuk, hogy a férfi nős. „Ártatlanul” belesétálunk a csapdába. Igen, ezek a férfiak magabiztosak, hiszen otthon várja őket egy szerető család, kényelem és nyugalom. Megállják a helyüket mint jó apa, társ és családfenntartó. Ez azért nem elég egy ilyen kaliberű férfinak, hiszen sok energiája van, amiket le kell kötni. Mindenek fölött vonzónak kell éreznie magát. Ezt otthon már nem kapja meg annyira, ha a „szívecskémnek” le kell vinnie a szemetet a tárolóba. Egyébként is a becserkészés örömét nem lehet könnyen helyettesíteni.
Ezek a megfigyelések nincsenek semmilyen erkölcsi háttérrel átitatva, s nem áll mögötte a nőket védelmező vagy a férfiakat bántó szándék. Majdnemhogy statisztika.
Viszont ha egy nő, hogy is mondjam, egyszer szétteszi a lábát, az általában a szívcsakráig hatol. Vagyis mi nők, a teljességünket adjuk, nekünk ez nem csak a szexről szól. Egy ilyen aktus után szinte rögtön megjelenik a kötődés valamilyen szinten. Több korszakon átmentem már, kipróbáltam azt is, milyen szeretőt tartani –nem nőset –, de ez csak annyi volt, mint egy zabkásás reggeli.
Egy férfi – aki azért született annak, mert önállóbb és így könnyebben hagy maga mögött dolgokat –, a testi örömök után már „jó messze jár”. Bár a vadászás alatt úgy tűnik, hogy mindent megtenne értünk, mivel egyszerre csak egy dologra tud koncentrálni, ezt ne vegyük semmiképp se készpénznek.
Az emberek a lábukkal szavaznak.” Ez a dán közmondás azt jelenti, hogy az számít, amit csinálnak, ahova mennek. Ez „magyarra” is lefordítva: nem az számít, amit mondanak. Ez igaz a nős, a barátnővel rendelkező, állítólag már rég kihűlt kapcsolatban élő férfiak sorára, de a csak kalandot kereső lesipuskásokra is. A gyönyörű szófüzérek, szenvedéllyel teli sms-ek, ígéretek sora mit sem ér, ha nem követi tett. Itt van egy kis nyelvtani elem, amire szeretném a figyelmet felhívni.
Nagyon szeretlek drágám, DE most nincs időm…..”
Ez az árulkodó DE kötőszó a fontos, mert utána következik a mondat lényege! Meg kell tanulni a szavakon túl a tetteket nézni, és határidőt adni magunknak és neki is. Minél mélyebben kerülünk bele egy ilyen kapcsolatba, annál jobban kötődünk és szenvedünk, az önbizalom pedig kimerül. A „kijózanodás” a legnehezebb, de ha tényleg komoly kapcsolatra vágyunk, hosszú távon kellene gondolkodnunk.
Hogyan tudjuk megfordítani ezt a helyzetet?
Úgy, hogy elhatározzuk, hogy nős vagy társas pasikkal nem foglalkozunk. Ez a férfiakra ugyanúgy vonatkozik. Karmikusan nézve, nem a legjobb, mikor egy jól működő kapcsolatba lépünk bele. Másrészről egy nő sohasem lesz boldog, ha ő csak a második. A férfiak pedig nagyon gyakran inkább kényelemre vágynak a hazai pályán, mint szenvedélyre. Ha úgy érezzük, hogy minden jó férfi vagy nő már elkelt, akkor meg kell értenünk, hogy valójában a gazdagság és szépség, amit meglátunk másokban, az bennünk van.
Rengeteg variációja van ennek a szeretői viszonynak, néha még lehet, hogy jót is tesz a kapcsolatnak, de az nagyon ritka, mikor mindhárman egyformán boldogok.
Ha egy új szerelem miatt akarunk kilépni egy lecsengő kapcsolatból, lehetőleg keressünk egy utódot magunk helyett, hogy senki ne maradjon egyedül. Remélhetőleg valamelyik barátunknak tetszik a volt partnerünk. Mindig az legyen a célunk, hogy senki ne maradjon vesztes.” Láma Ole Nydahl : Könyv a szerelemről.
Ezt már többször ajánlottam barátaim körébe, akik ezt lehetetlenséggel fogadták. Ez egy zseniális megoldás lehet még a következő kapcsolatunk érdekében is, ha erre képesek vagyunk. Csak azért, mert más irányba fejlődtünk, még láthatjuk a társunk értékeit, melyekbe régen mi is szerelmesek voltunk.
Olyan izgalmas lehet körbenézni a „piacon”, és megjelenni egy kiváló „termékkel”, mellyel valaki mást akarunk boldoggá tenni.

Red

Kommentek